»

Spletno pretvarjanje v porastu

smh.com.au - The Sydney Morning Herald v svojem članku piše o novi nevarnosti, ki preži z interneta in je dobila zagon s popularizacijo strani za ustvarjanje spletnih profilov, katerih najbolj znan primer je Facebook. Praksa, ki jo označujejo kot space faking ali spletno pretvarjanje po naše, pomeni, da nekdo na splet naloži fotografije neke druge osebe, dopiše osnovnih nekaj podatkov in se nato pretvarja, da je to profil dotičnega. Ker so ljudje običajno zaupljivi in pogledajo le sliko ter mogoče še nekaj prijateljev, ki jih oseba ima, se je na ta način z lahkoto mogoče infiltrirati v skupine kot nekdo drug.

Cilja sta dva. Tako je mogoče zbrati mnogo osebnih podatkov, kar omogoča krajo identitete, ki je kaznivo dejanje, ali pa nekomu samo res zagreniti življenje. Spet drugi pa se pretvarjajo, da so zvezdniki in ustvarijo lažne osebne strani, odgovarjajo na pošto oboževalcev ipd. Do pred kratkim je celo obstaja stran FakeYourSpace.com, ki je za 99 centov na mesec uporabnikom na lastnih straneh...

6 komentarjev

ATI TV Wonder USB 2.0

Viper's Lair - Na spletni strani ViperLair so si ogledali zunanji TV sprejemnik, namenjen sprejemanju TV signalov na računalniku. Gre za ATI TV Wonder USB 2.0, ki je še posebej priročen za uprabnike prenosnikov, odlikuje pa se tudi s hitrim prenosom po USB 2.0 standardu.

ATI-jev zunanji sprejemnik se lahko pohvali z odlično kakovostjo slike in enostavnostjo uporabe, na zgoraj omenjeni strani pa so pograjali visoko obremenitev sistemskega procesorja in (pre)velik električni adapter.

7 komentarjev

Podatki na obesku za ključe

X-Bit Labs -

S podatki je križ. Enkrat jih je preveč, drugič premalo, njihovega prenašanja pa raje ne omenjajmo. Da bi bilo življenje z njmi lažje, so na X-Bit Labs primerjali pet t.i. USB pogonov, katere na računalnik priključimo prek USB vrat, podatki pa se na njih shranjujejo elektronsko ter popolnoma brez premičnih delov. Sliši se odlično, kako pa je s tem v praksi?

Praksa se ponovno bistveno razlikuje od teorije. X-Bit Labsovci so namreč ugotovili, da te naprave dokaj -- približno 10 % -- obremenijo procesor, prenosi pa so, milo rečeno, mizerni. Na njihovo merjenje v megabajtih kar pozabite, saj celo enomegabajtnega prenosa ne boste dočakali. Klik!

...

11 komentarjev

DirectX 8 ali 9?

Viper's Lair - Senitel je pred kratkim spisal lep članek, kjer se je DirectX-a lotil s teoretične strani in bi moral potešiti vso vašo lakoto po znanju, za vse, ki pa vas zanima le in zgolj surova razlika med osmico in devetico, so članek spisali na ViperLair. V svojem članku so testirali kartici GeForce4 Ti4600 ter Radeona 9700 Pro -- oba z DirectX 8 in DirectX9 knjižicami -- v 3D Marku 2001SE ter igri Unreal Tournament 3. Se splača? Hja ...

5 komentarjev

Trek ThumbDrive Smart

Slo-Tech -

No, ko se na naši polobli leto 2002 bliža koncu, bodo očitno drugje stopili že v leto 2004. Če ne veste o čem govorim, poglejte datum članka na ViperLair. [:D]

Kakorkoli že, na ViperLair so si ogledali priročno napravico imenovano Trek ThumbDrive Smart. Čemu služi boste vprašali? ThumbDrive se pretvarja, da je navaden obesek za ključe, medtem ko je v resnici majhen USB pomnilnik, na katerega je moč spraviti do 128 MB podatkov (obstajajo tudi šibkejše različice) ter le-te prenašati med računalniki. V kolikor potujete z veliko podatki ter nimate na voljo CD-zapisovalnika, velja o napravici razmisliti.

5 komentarjev

Testi pomnilnika

več strani - Spet se je na internetu pojavilo nekaj novih testov pomnilniških modulov in naša naloga je, da si jih, jasno, ogledamo. Na DeviantPC so si ogledali PC3500 modul podjetja Corsair, ki deklarirano zmore omenjeno frekvenco tudi na agresivni CAS2 nastavitvi. Drugi test so opravili na ViperLair, kjer so testirali DDR400 modul podjetja Xtreme, ki je deklariran na malce manj agresivni CAS2.5 nastavitvi. Klik, klik!

Dodatek (18:48): Na ClubOverclocker pa so si ogledali še 512 MB Corsairjev PC3200 pomnilniški modul, klik!

0 komentarjev

nForce2

več strani - Na vseh trdnostvarnih (hardware) straneh govorijo: "nForce2 gor, nForce2 dol", zato moramo še mi pristaviti skledico. Sicer na žalost ne z lastnim testom, temveč le s povezavami do testov tujih strani. nForce2 so pod drobnogled vzeli na:

in tako naprej in tako naprej. Če preberete vse, boste morda vedeli več kot sami snovalci tega čipovja [:D].

2 komentarja

10 procesorskih obeskov za ključe

Extreme Overclocking - Ponavadi raznih nagradnih iger, ki jih izvajajo tuje hardverske strani ne objavljamo, toda ta je res nekaj posebnega. Na Extreme Overclocking so v roke dobili kar 10 skurjenih procesorjev in jih vse predelali v obeske za ključe. Imajo kar 8 skurjenih Athlonov, enega Pentiuma3 in enega Celerona2. Pogoj za sodelovanje v nagradni igri je vključitev in sodelovanje v njihovem Forumu. No, če vas zanima več, jih kar obiščite.

7 komentarjev