»

Pentium 4 dela bolje brez HT

The inquirer - Kot poročajo na The Inquirerju naj bi Intelovi Pentium 4 procesorji delovali bolje in hitreje brez vključene HyperThreading (HT) tehnologije. AMD je namreč primerjal svoj Athlon XP 3200+ z Intelovim Pentium 4 procesorjem, kjer se je, kot trdi AMD-jev predstavnik, Pentium odrezal veliko bolje brez vključenega HT, a še vedno slabše od Athlona. Intel odgovarja, da je HT namenjen delu z več aplikacijami naenkrat in ne sintetičnim testom, namigujejo pa tudi na dejstvo, da konkurentom ni ravno za verjeti. Hm ...

2 komentarja

VIA P4B Ultra

HotHardware - Verjetno veste, da je ob prihodu Pentiuma 4 na trg VIA imela nekaj problemov z izdajo svojega veznega čipovja za ta procesor. Od Intela namreč niso mogli dobiti blagoslova za izdelavo, zato se je njihov produkt slabše prodajal in je težje konkuriral ostalim. Kljub manjšemu uspehu VIA vztraja pri prodaji, saj ima dovolj utrjen položaj na trgu, da si lahko privošči manjše izgube. Tako so tukaj izdelki, ki temeljijo na novem čipovju, P4X400.

Na HotHardware so si ogledali eno od takšnih plošč, ki jo je v celoti izdelala VIA, in sicer P4B Ultra. Podpira vse Socket 478 procesorje s FSB-jem 400/533 Mhz. Ima tri mesta za DDR module, najvišja uradno podprta hitrost pomnilnika pa je DDR400. PCI rež je 6, AGP reža pa podpira...

3 komentarji

HyperThreading gor, HyperThreading dol

The inquirer - Intel je zopet povzročil velik dvig prahu okrog njihove HyperThreading (HT) tehnologije. Po poročanju The Inquierja naj bi majhna modifikacija procesorja (prestavitev enega pina) zadoščala, da le-ta ne bo prepoznan kot HT-compliant in tako posledično čipovje ne bo vklopilo podporo HT. Zakaj bi kdorkoli počel kaj takega? Da, v ozadju je ponovno denar. Intel upa, da si bo s takšnim izsiljevanjem pridobil dodatnih deset dolarjev z vsakim prodanim čipovjem, če bo lastnik želel uporabiti prednosti HT. Da ne omenjamo, da boste za uporabo HT potrebovali novo ploščo. Fej in fuj!

6 komentarjev

Vse o večnitenju

Tom's Hardware - HyperThreading oz. večnitenje je najnovejša tehnologija, ki jo je v svojih novih Pentiumih 4 uporabil procesorski gigant Intel. Prav o njej so pisali na Tom's Hardware. Njena prednost je predvsem hitrost, saj je princip HyperThreadinga podoben dvoprocesorskim sistemom. Za enkrat je v trgovinah s podporo večnitenju na voljo le 3.06 GHz inačica Pentiuma 4, ki s pomočjo te tehnologije dosega izjemne rezultate. V članku boste izvedeli vse prednosti in slabosti večnitenja, zato hitro k branju.

6 komentarjev

HyperThreading tudi na VIA ploščah?

več strani - HyperThreading (HT) je Intelova nova tehnologija, o kateri smo že mnogo poročali, omogoča pa, da procesor teoretično izvaja dva ukaza na enkrat. S tem naj bil procesor optimalno izkoriščen, saj delujejo tudi tranzistorji, ki pri trenutni operaciji niso potrebni. Na žalost pa je HyperThreading doslej deloval le na novih Intelovih čipovjih. Zakaj preteklik?

Hja, stvari se očitno spreminjajo, saj so na spletni strani InpactHardware preizkusili delovanje Penituma4 3.06 GHz na plošči z Viinim naborom P4X400 in presenečeno ugotovili, da procesor deluje v HT načinu. Ali to pomeni, da bodo odslej tudi vse plošče na omenjenem naboru podpirale HT? Preveden klik!
...

5 komentarjev

HyperThreading

Tom's Hardware - Tehnologijo z imenom HyperThreading HT so "iznašli" pri podjetju Intel, na njej pa sloni najnovejši Pentium4, ki tiktaka s kar 3.06GHz. O tej tehnologiji so tokrat govorili na Tom's Hardware, kjer so spisali zanimiv članek. V tem, dokaj kratkem članku boste izvedeli vse, kar morate vedeti o tej novosti. Če imate na vašem bančnem računu nekaj 100 tisočakov odveč, o nakupu 3.06GHz procesorja resno razmislite. Klik!

2 komentarja

Nova Intelova čipovja

X-Bit Labs - Po neprepričljivemu i845 se je Intel pobral in od sedaj naprej izdeluje za procesorje Pentium4 same zanimive procesorske nabore. Toda to še ni nič v primerjavi s tem, kar nas čaka v prihodnosti. Intel bo namreč 7. oktobra (takrat bo AMD predstavil tudi Athlone s 333 MHz vodilom) izdal tri nove nabore - i845GE, i845GV in i845PE - ki bodo na matičnih ploščah uporabljeni že v istem mesecu.

i845PE in i845GE bosta po poročanju virov podpirala pomnilnik PC2700 DDR SDRAM, 533 MHz vodilo in Intelovo tehnologijo HyperThreading (tehnologija s katero se lahko en procesor predstavi kot dvoprocesorski sistem). i845PE bo tako posodobljena verzija i845E, i845GE pa posodobljena različica i845G.

HyperThreading naj bi podpiral tudi i845GV, ki bo zamenjal nabor i845GL in bo vseboval tudi grafični podsistem. i845GL ne vsebuje AGP-ja, vendar pa še vedno podpira 533 MHz vodilo.

Tisto pravo pa bo se bo pojavilo konec druge četrtine leta 2003, ko naj bi Intel izdal nabor s kodnim imenom Springdale. Nabor...

0 komentarjev