»

Obilo novosti iz Appla

Apple - Po tem, ko smo nekaj dni nazaj le ugibali ob govoricah, je danes dejansko prišlo do predstavitve nekaj novih izdelkov iz Cupertina.

Najprej je tukaj nova različica programa iTunes pod zaporedno številko 5. Opremljena je z rahlo izboljšanim izgledom, novo vrstico za iskanje in Smart Shuffle funkcijo (več vpliva na naključno predvajanje pesmi), omogoča pa tudi sinhronizacijo koledarja in kontaktov z Outlookom, organiziranje playlist v mape in omejevanje vsebin, namenjeno zaskrbljenim staršem.

Naslednja novost je dolgo pričakovani iTunes mobilni...

51 komentarjev

Catalyst pred "sodniki"

FiringSquad - Po izdaji dolgo pričakovanega DirectX 9 in ATIjevi izdaji Catayst 3.0 gonilnikov, ki so napisani posebej za DX9, so bili na FiringSquad prvi, ki so se opogumili izdati prvo poročilo o tem, kako se Catalyst 3.0 gonilniki obnesejo ter se ustavili ob morebitnih težavah in nevšečnostih. Testni zajčki so bili:
  • ATI RADEON 9700 PRO
  • Sapphire ATLANTIS RADEON 9500 128MB
  • ATI RADEON 9000
  • ATI RADEON 9500 PRO
  • ATI RADEON 8500
  • Driver version Catalyst 2.5
  • Driver version Catalyst 3.
  • DirectX 8.1
  • DirectX 9.0
Še klik!

9 komentarjev

Izšel je DirectX9

Warp2Search - Da, pravilno ste prebrali naslov. Po tem, ko se proizvajalci že kar nekaj časa hvalijo s podporo novim grafičnim tehnologijam, je končno izšel tudi dolgo pričakovani DirectX9. Celotna zadeva je na voljo direktno od Microsofta (zastonj), pretočite pa si jo lahko s tega naslova (Webinstall) ali od tu (32 MB). O stabilnosti in datumu izida prvega Service Packa še ni podatkov. [>:D] Klik!

Na to novico nas je opozoril GejmerX.

16 komentarjev

DirectX 9 bo v četrtek

The inquirer - Če je v svetu informacijske tehnologije kaj nemogoče, je to napovedljivost. Ne samo glede obstoja in propada podjetij, ampak tudi in predvsem glede izidov proizvodov. Microsoft pri tem ni nobena izjema.

Tako že verjetno nekaj časa manjši ali večji del vas čaka na DirectX 9, ki nam ga fantje iz Redmonda obljubljajo že kar precej časa. Tako je bil zadnji uradni datum četrtek, 12.12, ki pa je padel v vodo.

Sedaj pa je, kot poročajo na Inquirerju, postavljen končni "končni" datum, in sicer ta četrtek. Kot še pravijo, lastniki Radeonov 9x00, veselite se.

19 komentarjev

DirectX 9 zamuja

The inquirer - Kot kaže Microsoft še nekaj časa ne bo lansiral težko pričakovanega DirectX 9. Kot poroča The Inquirer, je trenutno že na voljo različica Beta 2, ki pa ima kar precej "pravnih" omejitev, zato mnogi z njo ne morejo početi ravno kar jim srce poželi, ATi pa prav tako ne more ponuditi DX 9 gonilnikov za svoje Radeone 9700. In kdaj naj bi bila končna različica nared? Po predvidevanjih najbrž novembra, vendar pa to ne pomeni, da bodo lahko izbranci že v naslednjih mesecih lahko uživali v vseh dobrotah, ki jih prinaša dolgo pričakovani API. Ker se mora igričarska industrija privaditi na nove funkcije, lahko naslove, ki bodo izkoriščali funkcije prej omenjenega API-ja, pričakujemo šele okrog božiča leta 2003. Sicer pa naj bi Microsoft že spomladi izdal DirectX 9.1.

1 komentar

Maya Personal Learning Edition

GameDev.net - Za vse, ki se ukvarjate s 3D modeliranjem in predvsem, za vse ki bi se tega radi naučili in nimate komercialnih želja >:D, je Alias|Wavefront izdal novo verzijo Maye: Personal Learning Edition (izdaja za osebno izobraževanje). Novo verzijo si lahko brezplačno pretočite iz tega naslova (trenutno ZELO zaseden). Edina omejitev je, da svojih umetnin (slik in modelov) pač ne smete uporabljati v komercialne namene.

1 komentar