»

Walkman dopolnil 40 let

Slo-Tech - Pred štiridesetimi leti je Sony spremenil način, kako poslušamo glasbo. Prenosi predvajalnik kaset Walkman, oziroma njegov model TPS-L2, je v ZDA stal 200 dolarjev. To ni bilo malo, a ljudje so ga vseeno vzljubili. Walkman ni bil prvi prenosni predvajalnik, bil pa je prvi brez možnosti snemanja. Dotlej so namreč prenosne predvajalnike oziroma diktafone uporabljali zlasti novinarji. Walkman je bil prvi, ki je osvojil ljudske množice, in bil je prvi, ki je bil namenjen poslušanju glasbe.

...

9 komentarjev

Nike obupal nad FuelBandom, odpustil večino ekipe

vir: CNET
CNET - Nikejeva športna zapestnica (pardon, "activity tracker") FuelBand je vse od svoje predstavitve pred dobrima dvema leta dobivala zelo dobre ocene in veljala za eno redkih zgodb o uspehu na trgu nosljivega računalništva (wearable computing). Zato tudi toliko bolj preseneča danes najavljena odločitev podjetja, da se bodo povsem umaknili s tega trga, ter da bodo odpustili (oz. delno prezaposlili) 70 zaposlenih, ki so delali na njej.

Stare zaloge novembra predstavljenega modela SE sicer mislijo prodajati še nekaj časa (cena ostaja 150-160 dolarjev), mu morda dodati še kakšno novo barvo, prav tako naj bi bila popravkov deležni še pripadajoči aplikaciji za iPhone oz. iPad (uradne Android aplikacije niso nikoli izdali).

Kar...

14 komentarjev

Slušalke

Hardware Zone - Verjetno skoraj vsi na svojem računalu poslušate tudi glasbo. Velika večina vas ima zagotovo vsaj dva zvočnika, mnogoteri pa celo več. To pa ni edini način poslušanja glasbe. Če živite v soseski, ki je zelo netolerantna za hrup, si je potrebno izmisliti nekaj drugega. Za večino primerne le v navezi s "hodečim-človekom" (walkman) ali CD predvajalnikom, so slušalke. Na Hardware Zone so stestirali slušalke združenih podjetij Philips in Nike. Pri njih pa lahko opazimo Philipsovo kvaliteto (zmožne so predvajanja frekvenc od 10 - 24.000 Hz) in Nikeovo izvrstno oblikovanje. Klik!

6 komentarjev

Zunanja pekarna CDjev

Hardware Zone - Velika večina vas gotovo pozna ali pa celo lasti "pekač", CD zapisovalnik, seveda. No, nekateri pa potrebujejo prenosnega, ki ga po možnosti le priklopijo na prazno USB mesto (ter se sprehodijo v bližnjo knjižnico, multimedijski oddelek [:D]). Za take primere obstajajo zunanji oz. eksterni pekači. Enega izmed njih so si ogledali na Hardware Zone, izdelali so ga pri IOmegi, njegove sposobnosti pa so deklarirane na 48x24x48x. Tako kot vse USB naprave ima tudi ta podporo novemu USB2 standardu. Klik! Plextorjevo različico je alien-w stestiral tudi za Slo-Tech.

0 komentarjev

Testa dveh grafičnih kartic

več strani - Trenutno se na grafičnem trgu za prestižen naslov najboljše grafične kartice potegujeta GeForce Ti4600 ter Radeon 9700 Pro. Sicer se tehtnica ljudstva nagiba malce bolj na stran ATIjevega favorita, vendar pa si bo vsak našel svojega zmagovalca sam. Da bo ta odločitev lažja, vam predstavljam dva testa omenjenih grafikulj:

1 komentar

Glasba za aktivne

Hardware Zone - Vsi, ki se aktivneje ukvarjate s tekom, kolesarjenjem ali fitnesom, se prej ali slej zavedate, da nekaj pogrešate. Teh nekaj stvari (ali pa sploh ne stvari) je precej, verjetno pa je pri vrhu glasba.

Ker je ta segment populacije, vsaj po moje, še premalo pokrit, sta se Nike in Philips odločila, da bosta predstavila paleto izdelkov. V delo so vpregli dobre designerje, saj so izdelki res lepi na pogled, od prenosnih mp3 in CD predvajalnikov, do klasičnih FM radijskih spremenikov. Cene so primerljive z ostalimi produkti, upamo lahko samo, da bodo izdelki kmalu prišli v Slovenijo.

Predogled so naredili na Hardware Zonu (stran je zdaj zelo počasna, tako da ne obupajte).

If I were you, I would skip to page 6...

5 komentarjev

Test Dragon Orba 3

Hardware Zone - Testov teh beštijih še ni bilo tako veliko, tako da je vsaki zanimiv. Tokrat so se tega novega Thermaltakovega hladilnika lotili pri Hardware Zone. In kaj pravijo? Jah, očitno prvi rezultati testov niso bili zgrešeni, saj se je hladilnik tudi na njihovih testih izkazal za odličnega. Očitno je Thermaltake tokrat zadel žebljico tudi kar se tiče performans in ne samo izgleda...

4 komentarji