»

XGI z dobičkom v treh letih

X-Bit Labs - Kot se verjetno še spomnite, je SiS konec marca ustanovil novo podjetje, ki se bo ukvarjalo z razvojem Xabre grafičnih kartic -- poimenoval ga je Xabre Graphics Corporation. Sedaj so podrobneje prikazali svojo strategijo, v kateri poudarjajo, da XGI ne namerava konkurirati ATI-ju in nVidii, temveč se bodo usmerili v nove vode. Predsednik XGI, Chris Lin, je dejal, da upajo in načrtujejo, da bo v roku treh let podjetje postalo dobičkonosno. Poudaril je še, da je bil nakup Tridenta dobra poslovna poteza in da kanijo obdržati vse Tridentove blagovne znamke in izdelke. Kakorkoli že, strokovnjaki opozarjajo, da so te izjave hudo optimistične, saj je bil Xabre doslej slabo prodajan, imajo pa dobro podlago v Tridentovih produktih, ki so bili nekoč že slavni. Več o tem.

1 komentar

Štirinajst grafičnih kartic pod drobnogledom

3D Chips.net -

Ob testih boljših grafikulj, s katerimi vas, roko na srce, tudi Slo-Tech zelo pridno zalaga, se navadno posvetimo uporabnosti kartic v igrah, zakaj največ njihovih kupcev jih bo uporabljalo prav v ta namen. Ni pa to edini področje, kjer potrebujemo močne kartice.

Včeraj so na 3D Chips spisali test kar štirinajstih grafikulj, pri katerem jih ni njihova hitrost v igrah niti malo zanimala. To pot so bile se kartice namenjene zahtevnim uporabnikom, ki se ukvarjajo s CAD oblikovanjem. Na 27 straneh testa so kartice FireGL, Wildcat, Radeon 9700 Pro, Quadro FX in GeForce 4 podvrgli testom v Spring Marku, Mayi, 3ds Maxu, Cinebenchu, Invetnorju 7 in SolidWorksu. Test!

2 komentarja

SiS razpada

X-Bit Labs - Ne dobesedno. Različni računalniški viri so danes potrdili, da je podjetje SiS formiralo novo podjetje, ki bo zadolženo izključno za izdelavo in razvoj grafičnih procesorjev. Novoustanovljeno podjetje se bo imenovalo Xabre in se bo promoviralo popolnoma samostojno, kar nakazuje že SiS-ov nakup domene Xabre.com, kjer ime SiS skorajda ni omenjeno. Zazdaj se podjetje ukvarja s proizvodnjo Xabre600 kartic, proti koncu leta pa lahko bojda pričakujemo tudi XabreII. Več o tem.

Seveda bo SiS ostal in še vedno izdeloval ostale izdelke, ki so jih dozdaj.

9 komentarjev

VIVO različica Xabre600

X-Bit Labs -

Silicon Integrated Systems (SIS) so danes objavili, da bodo izdali prenovljeno verzijo svojega grafičnega čipa Xabre600, ki bo vsebovala tudi t.i. VIVO (Video In/Video Out) vezje. V ta namen bodo uporabili čip BT835 nam dobro znanega podjetja Conexant Systems.

Grafični procesor bo grajen v 0.13-mikronski tehnologiji, tiktakal pa bo pri 300 MHz (GPU in RAM). Kot vsi dosedanji Xabre, bo imel tudi nov štiri teksturne cevovode z dvema TMU pri vsakem. Xabre600 bo zmožen razumeti NTSC/PAL/SECAM input signale, izhodni signal pa bo moč speljati na CRT-out, Video-out (S-video), DVI in kompozitni izhod. O dobavljivosti in ceni še ni podatkov. Klik!

0 komentarjev

Sis Xabre 600

Hardware Zone -

Da, uganili ste. Ponovno je vikend in, kako neklišejsko, obsojeni ste na branje -- testov. Računalniški velikani se pač še niso zbudili po novoletnem spanju. Jah. [:D]

Torej, na HardwareZone so si tokrat ogledali SiS-ovo umetnijo, ki sliši na ime Xabre600. Le-ta naj bi predstavljala višek SiS-ove tehnologije, če pa je to res tako, si preberite sami. Kakorkoli že, svoje vídenje tega proizvoda so na HardwareZone zapisali na kar devet straneh, izdelku pa so prisodili oceno prav dobro. Zakaj? Zato!

0 komentarjev

ECS s SiS Xabre600 čipom

X-Bit Labs - Poročali smo že o predstavitvi Xabre600 grafičnega procesorja, ki jo je podjetje SiS izvedlo nedavno (natančneje 25. novembra). No, podjetja so očitno to rešitev pograbila in tako smo danes dočakali še eno kartico na omenjenem čipu. Podjetje ECS je namreč predstavilo svojo kartico, ki tiktaka pri 275/600 MHz (GPU, DDR RAM) in ima na sebi 64 MB pomnilnika. Klik!

0 komentarjev

SiS Xabre600

več strani - Kartica, o kateri se zadnje čase veliko govori, poleg GeForceaFX, je zagotovo SiSova Xabre600, s katero le-ta misli resno konkurirati ATIju ter nVidii. O kartici je bilo povedanega že veliko, napisanega še več, prav tako pa je bila že ogromnokrat pretestirana. Kakorkoli že, informacije nikoli ne škodijo, tako da vam danes podarjam še eno povezave na njen test. Tokrat so ga izvedli na Digital Daily.

0 komentarjev

SiS Xabre 600

Hexus - Nova iznajdba podjetja SiS je gotovo ena izmed najbolj vročih tem teh dni, saj skoraj ni strani, na kateri grafikulja ne bi bila vsaj omenjena. Na Hexus pa so spisali pravi članek o novem SiSovem paradnem konju, ki ima odlično razmerje kakovost/cena. Sam procesor je grajen v 0.13 mikronski tehnologiji, kar je velik plus za grafično kartico. Velika pomanjkljivost tega testa pa je v tem, da je bila Xabre 600 primerjana le s Xabre 400, kar nam ne da ravno najboljšega pogleda na položaj kartice med konkurenco. A vseeno, klik!

0 komentarjev

Xabre600

X-Bit Labs - Silicon Integrated Systems Corp. (SiS) je včeraj predstavil zadnjega predstavnika Xabre grafičnih procesorjev, Xabre600 izvedenko. Zgrajena je v 0.13 mikronski tehnologiji, procesor ter pomnilnik pa tečeta na vrtoglavih 300 MHz (z DDR torej 600 MHz pomnilnik). Po zagotovilih SiSa bo kartica dostopna ob koncu meseca. Klik!

1 komentar

SiS Xabre II

X-Bit Labs - Končno smo dočakali, da je tudi SiS predstavil kakšno grafično novost na letošnjem Comdexu. Danes so se odločili, da nam postežejo z detajlnimi podatki o svojem novem grafičnem procesorju, Xabre II. Xabre II VPU bo po zagotovilih SiSa podpiral DirectX9 oziroma vsaj Vertex Shaders 2.0 ter Pixel Shaders 2.0. Kartica bo imela osem cevovodov, vsakemu bo pripadal en TMU. Podobno tehnologijo uporabljata tudi GeForceFX (NV30) ter Radeon 9700. Celotna zadeva bo izdelana v 0.13 mikronski tehnologiji, na voljo pa bo v prvi polovici prihodnjega leta. Klik!

0 komentarjev

Je SiS Xabre 400 dobra izbira?

G3D - Pred časom smo lahko upali, da se bo SiS končno uveljavil kot spodoben proizvajalec grafičnih čipov, saj so številne strani objavljale izjemno obetavne rezultate, ki so nam dali vedeti, da bo Xabre 400 čip, ki se bo lahko enakovredno kosal z GeForci 4 MX... Nismo se mogli bolj motiti, saj so z uradno predstavitvijo SiS-ovega sprva obetavnega čipa na dan začele prihajati številne neprijetne podrobnosti, kot so na primer žrtvovanje kakovosti za hitrost, počasnost v "normalni" kakovosti, napake na teksturah v številnih igrah in še kaj bi se našlo. Pomanjkljivosti samega čipa so se med drugim lotili tudi na G3D in spisali kar všečen članek.

0 komentarjev

SiS pridobiva nove partnerje

X-Bit Labs - SiSovi Xabri so, po testih sodeč, več kot dostojni tekmeci procesorjem GeForce 4 MX. To so končno uvideli tudi proizvajalci grafičnih kartic, ki se počasi opogumljajo in napovedujejo nove kartice na teh čipih. Do sedaj smo videli predvsem kartice podjetij Triplex, ECS in Soltek, sedaj pa se jim bo pridružill še PowerColor s kartico XP400-B3. Kartica bo opremljena z 250 MHz čipom Xabre 400 in 64 MB 500 MHz DDR SDRAM-a. Upajmo, da kakšen primerek zanese tudi v Slovenijo [:)].

0 komentarjev

SiS Xabre drugič

Reactor Critical - Še ena (in tokrat zadnja) novica glede SiS Xabre procesorjev se tokrat nanaša na njihovo označevanje. SiS naj bi čipe Xabre izdeloval v štirih različicah:
 • Xabre Lite - Xabre 80. Podpiral bo vodilo AGP 4x in DirectX 8.1. Vseboval bo 4 cevovode s po dvema teksturnima enotama. Čip bo deloval s frekvenco 200 MHz.

 • Xabre Real - Xabre 200. Podpiral bo vodilo AGP 8x in DirectX 8.1. Vseboval bo 4 cevovode s po dvema teksturnima enotama. Čip bo deloval s frekvenco 200 MHz.

 • Xabre PRO - Xabre 400. Podpiral bo vodilo AGP 8x in DirectX 8.1. Vseboval bo 4 cevovode s po dvema teksturnima enotama. Čip bo deloval s frekvenco 250 MHz.

 • Xabre Ultra - Xabre 600. Podpiral bo vodilo AGP 8x in DirectX 8.1. Vseboval bo 4 cevovode s po dvema teksturnima enotama. Čip bo deloval s frekvenco 300 MHz.

Opomba: prvo ime je ime grafične kartice, drugo ime je ime grafičnega čipa.

3 komentarji

SiS Xabre prvič

Reactor Critical - Hja, mrtva sezona je in moje najbolj priljubljene stvari ne ponujajo nič zanimivega. Me je pa dobesedno presenetil ruski Reactor Critical, ki je danes zapolnjen z raznimi zanimivostmi. Veliko je seveda novic, ki se nanašajo na SIS-ov najnovejši grafični procesor, Xabre imenovan. In to povsem po pravici, saj gre za izjemno zanimiv čip, ki pa utegne postati tragični junak, saj poznavalci špekulirajo, da ga v Evropi in Ameriki ne bomo tako pogosto videvali. Problematična sta namreč ATI in Nvidia, ki sta zasičila tržišče z Radeoni in GeForci. No ja, sicer pa so na potezi zopet uvozniki, ki se bodo morali odločiti, ali bo Xabre med drugimi na voljo tudi na "starem kontinentu" in "čez lužo". Po zadnjih ugotovitvah naj bi bile kartice Xabre zlasti močno zastopane na Kitajskem, kjer je SiS že od nekdaj imel dober položaj. Proizvajalci, ki naj bi Xabre kartice proizvajali pa so:
 • Gigabyte

 • Triplex

 • ECS

 • Diligent

 • CP Technology

 • Transcend

 • Club 3D

 • Joytech

 • SOYO

 • Chaintech

 • AOpen

 • Pinview

...

0 komentarjev

AXCEL216's MAX Speeed WinDOwS Tricks Secrets

Slo-Tech - Hm, včasih se zgodi, da dobimo novico, ki je ni treba popravljati in je že sama po sebi dobra za objavo. Sledeča je gotovo ena izmed takih, čeprav se spet nisem mogel braniti lektoriranja. Sicer pa, nihče ni popoln .

Vesela novica za vse Windows uporabnike:
To je res velika stran... čez 100 strani (s 1000+ triki) ki se še dodajajo. Tukaj so triki za vse Micro$oftove OSe (da, tudi DOS in Win 3.x), poleg tega je tu še ena izmed večjih zbirk člankov o overclockanju. Najdemo tudi nasvete za igre, easter egge (, registry hacke, linke do različnih orodij (toolov - tudi za DOS :)), antivirus nasvete, tune upe, benchmarke.... in oh in sploh. Ta stran obstaja že od leta 1993, po njihovih podatkih pa ima 3 milijone obiskovalcev (wow)!
Thanx, Jure.

1 komentar

Ročno gnani Linux strežnik

LinuxDevices - Kateri so najbolj odbiti predelovalci računalnikov? Tisti, ki na chipset tlačijo Golden Orba? Tisti, ki izmaličijo računalnik do nerazpoznavnosti (modifikatorji)? Če ste imeli pripadnike teh taborov za malce čudne, potem si morate nujno ogledati tole stran. Nekdo se je spravil na enega najbolj čudnih projektov, kar sem jih kdaj videl - spletni strežnik, ki bazira na Linuxu (logično ) je spravil v svetilko na ročni pogon. Tip obvlada stvari, saj je preko diname na koleso napajal svojega Spectruma ZX81. Drugače dinamo v svetilki proizvede ravno toliko energije, da računalnik lahko požene Linux, potem pa postane preskrbovanje z energijo problem. Ročno gnani strežnik je gotovo ena izmed najbolj...

10 komentarjev