»

Čedalje več uporabnikov interneta blokira oglase

Slo-Tech - Adobe in dublinsko podjetje PageFair sta objavila rezultate raziskave o uporabi orodij za blokiranje oglasov na internetu, ki kaže na njihovo čedalje večjo priljubljenost. Ugotovili so, da okrog 198 milijonov uporabnikov interneta redno uporaba tovrstna orodja, kar naj bi ponudnike vsebine letos stalo okrog 22 milijard oglaševalskih prihodkov.

Število uporabnikov orodij za blokiranje reklam se je v zadnjem letu povečalo za 41 odstotkov, v...

133 komentarjev

Service Pack 2 za Windows XP bo zamudil

več strani -

Microsoft je včeraj obvestil medije, da drugega servisnega paketa popravkov za Windows XP, ki bi moral iziti v prvi polovici letošnjega leta, ne bo vsaj še tri mesece. Neuradne informacije so, da naj bi servisni paket za izšel konec julija in ne junija, kakor je Microsoft prvotno načtoval. Izdali so že eno nekončno verzijo (release candidate), pred izidom uradne verzije pa bodo vsaj še eno.

Novi servisni paket bo prinesel veliko varnostnih popravkov in nekaj dodatnih funkcij, med katerimi velja omeniti možnost blokiranja reklam med brskanjem po internetu (pop-up blocker) in privzetno izključen servis Windows Messenger, kar smo doslej najbolj pogrešali. Neowin in News.com poročata.

13 komentarjev

Linux na ne-modificiranem XBOX-u

Slashdot - Na Slashdotu so objavili zanimivo novico. Kot kaže so na XBOX-scene ter XBOX-hacker pripravili Xbox do tega, da je na njem deloval Linux, in celo poganjal EA-jevo igro "007 Agent under fire". Za delovanje ni bilo potrebno niti odpiranje Xboxa. Potrebujete le originalno verzijo omenjene igre ter spominsko kartico, ki jo zvežete s PC-jem. Mimogrede: tako kartico lahko izdelate tudi doma. Izvirna novica.

0 komentarjev

Sem nam obeta ukinitev regij?

The inquirer - Kot vam je verjetno jasno, so ob nastopu DVD-ja kot medija takoj na oblasti planili filmski lobiji in zavarovali svoje interese. Iz tega so nastale tako nepriljubljene regije, ki še vedno mučijo ali pa vsaj nervirajo uporabnike.

Da je tega dovolj, se je odločila skupina Electronic Frontier Foundation, ki je ameriškemu kongresu predlagala spremembo Digital Millennium Copyright Act ali DMCA po domače, poroča Inquirer. Sicer gre za ureditev na ameriškem področju, ki pa lahko sproži podobne procese po svetu.

Tako so kot nerazumno navedli uporabo regij, kar posledično pomeni, da naj bi se te ukinile, poleg tega pa naj bi imel kupec možnost preskoka reklam na medijih. Kaj pa se bo iz tega izcimilo, bomo še videli..

4 komentarji

Če ne gledate reklam, ste tatovi

Slashdot - Vsi, ki v Mozilli samodejno blokiramo popupe in druge reklame smo baje tatovi. Vsaj tako mislijo na tejle strani.

Plugini za blokiranje reklam načeloma obstajajo za večino brskalnikov, samo potrebno jih je naložiti. Verjetno bodo novi ad-blockerji hitro zaobšli takšne zaščite. Še ena bitka na obzorju? Bodo zaradi tega ad-blockerji ilegalni (po DMCA)? Več na Slashdotu in Mozillazine.

15 komentarjev

Pota oglaševalska

ZDNet - Dobro, dobro - mnogo nas je, ki ne maramo nadležnih pojavnih (pop-up) okenc z reklamami. Vsaj jaz ostale načine še nekako trpim, a proti pojavnim okencem kot še marsikdo drug, uporabljam razne ad-blockerje.

Kmalu pa se zna zgoditi, da na strani, kjer bi me sicer (brez ad-blockerja) pričakalo omenjeno okence, stran opozorila, naj ali pogledam oglas ali pa naj za ogled strani plačam! Na ZDNet-u so si to novo, oglaševalcem prijazno tehnologijo, podrobneje ogledali. Sebično upam, da se bodo programerji blockerjev še bolj potrudili .

5 komentarjev