»

Velika familija

Slo-Tech - Danes, na ta zgodovinski dan, je Slo-tech dobil svojega 2000-ega člana! Ja, od danes naprej nas je 2000 in ta številka še kar raste in raste... Dragi slo-techerji odprite šampanjec kajti biti v tako veliki familiji pa ni kar tako. Hvala očiju luni-ji in mami Sergio-tu. Pa teti Primoz-u in stricu Pajotu, pa bratcu slycerju in OZZY-ju in dedku Thomasu in bratrancu Senitel-u in... in... in... Hvala pa tudi vam, draga 2000 glava familija, da ste tu in da sodelujete na največji slovenski tech strani. Živel Slo-tech!!!

7 komentarjev

"Test" Athlona 4

Slo-Tech - AnandTechovci ne morejo iz svoje kože in tako so včeraj objavili "test" Athlona 4 oziroma Palomina. Seveda ne gre za pravi test z benchmarki in raznimi testi, temveč informativen članek o tehnologijah in posebnostih, ki jih ta procesor prinaša. V članku so se razpisali tudi o AMDjevih prihodnjih načrtih za druge procesorje, ter izdali nekaj zanimivih podrobnosti o kompatibilnosti novih generacij Athlonov (Thoroughbred, Barton...) s trenutnimi SocketA ploščami. Članek je tako precej zanimivo branje, še posebej glede na to, da je Athlon 4 trenutno ena izmed bolj vroče ogovarjanih računalniških stvarc. Thnx, mitja34.

0 komentarjev

SMP

Earth Web - Na EarthWebu so napisali informativen članek o računalnikih z dvema procesorjema. Zaključki niso nič kaj pretresljivi, menijo pa, da se za domačo uporabo in uporabo v pisarnah to definitivno ne izplača. Drugače je pri različnih grafičnih porgramih, pa tudi tukaj se za SMP sistem odločimo le, če nam dotični program podpira mulitprocesiranje in bomo s tem prihranili veliko časa.

3 komentarji

nVidiini in ATIjevi gonilniki v W2k in W98

AnandTech - Debate o gonilinkih se najde povsod, ali se razpravlja o različni hitrosti pri inačici gonilnika ali pa o različni hitrosti pod drugim operacijskim sistemom, najpogosteje med Windowsi 98 in Windowsi 2000. Pred časom so bile grafične zmožnosti kartic pod NT in kasneje Winows 2000 sistemi precej okrnjene, sedaj pa se je to ponekod že, ponekod se pa še bo spremenilo. No pa k bistvu ... Pri Anandtechu so napisali dober in informativen članek, v katerem so primerjali Atijeve in nVidiine gonilnike pod Windowsi 98 in 2000.

0 komentarjev

Članek o pomnilniku

Jaz - Na domači strani podjetja Mlacom si lahko preberete zelo informativen članek o sistemskem pomnilniku. Torej, kaj je RAM, kako deluje, kaj je ECC RAM, kakšna jerazlika med CAS 3 in CAS2 in podobno... Vse je dobro razloženo, tako da branje resnično priporočam glede na to, da se taka in podobna vprašanja nenehno ponavljajo na našem Forumu. Zelo pohvalna poteza in upajmo, da bodo Mlacomovci spackali še kaj podobnega. Ali pa tudi ne, ker bi potem Slo-Tech dobil konkurenco (ok, saj vem, da je konkurenca dobra, samo... ).

8 komentarjev

Kako izbrati pravi procesor?

D128 - Ena izmed zanimivih tujk, ki jo na Slo-Techu pogosto uporabljamo, je stepping procesorja in z njim povezan S-Spec. Bolj izkušeni overclockerji že veste, da je z dobrim poznavanjem le-teh mogoče že vnaprej vedeti, kako se bo procesor overclockal, drugi pa boste to šele izvedeli . Na D128 so sestavili res informativen članek o pravilni izbiri procesorjev glede na njihovo S-Spec kodo. Sicer pokrivajo samo Intelove procesorje, toda tudi AMDjaši se boste marsikaj naučili. Priporočam...

0 komentarjev