»

ASRock z majhnimi novostmi

vir: engadget
engadget - ASRockov nettop sistem, v katerem počiva Ion in ga je bilo prvič moč opaziti na novinarski konferenci na kitajskem, so za test dobili fantje pri TweakTown. Malček se imenuje ASRock ION 330-BD (očitno ime le ni bilo kodno), iz česar je razvidno, da so dobili model, v katerem je vgrajen Blu-Ray pogon. S pomočjo grafičnega procesorja v veznem čipovju, ki podpira CUDA, je sposoben dekodirati tudi HD filme, ki po besedah TweakTowna delujejo popolnoma tekoče. Z 2,5 litra prostornine je le nekaj debelejši od Nintendove konzole Wii, poraba pa znaša pičlih 40 W pri polni obremenitvi. Za posladek so procesor brez težav navili na 2,1 GHz, kar zmogljivosti (a tudi porabo) seveda le še poveča. ASRock je predstavil tudi svoj...

7 komentarjev

Prenosnik z osmimi jedri

X-Bit Labs - L Computers International je najavil prenosni računalnik z dvema štirijedrnima procesorjema Intel Xeon 5300. Omenjeni prenosnik bo nosil ime Hollywood Pro X8 in bo na voljo v omejenih količinah. Poleg dveh štirijedrnih procesorjev bo podpiral do 8 GB DDR2 667 MHz pomnilnika, za shranjevanje podatkov bo imel na voljo do 160 GB trdega diska. Grafična kartica Nvidia Quadro FX 2500M s 512 MB pomnilnika bo sliko prikazovala na 17-palčnem LCD zaslonu z ločljivostjo 1920x1200 pik.

Več o tem na X-bit labs.

17 komentarjev

LCD novice

TweakNews.net - Začnimo najprej s slabo (oz. za nekatere samo škodoželjno) novico - Jabolčniki so imeli težave že z ekrančkom na iPodu Nano, ki se je v zelo majhni pobegli seriji lomil. Nove težave z LCD zasloni imajo 15-inčni Powerbooki, pri večjih ločljivostih namreč dodajajo prikazani sliki horizontalne črte. Enako napako so odkrili tudi na nekaterih Appleovih prenosnikih prodanih v Nemčiji.

Samsung, na drugi strani, objavlja bolj optimistične vesti. Že pred časom so se povezali s Sonyjem z namenom skupne izdelave LCD televizijskih zaslonov. Sedaj sta oba giganta vložila dodatnih 10 milijard japonskih jenov v skupno podjetje S-LCD Corporation, s katerim želita razširiti ponudbo 7 generacije amorfnih TFT zaslonov. Samsung je poleg tega razvil fleksibilen 7-palčni LCD zaslon sposoben prikazovanja resolucije 640x480. Uporaben naj bi bil v prenosnikih, mobilnih telefonih in celo za reklamne panele v oblekah. Sedem palcev morda zveni malo, a je to trenutno največji fleksibilen LCD zaslon.

...

4 komentarji

Sonyjevih 23 palcev

vir: Tweak3D
Tweak3D - LCD zasloni, namenjeni domači uporabi, so ponavadi v velikostih 15 in 17 palcev. V primerjavi s CRT-monitorji imajo sicer manjšo porabo energije in večjo površino zaslona, a za ceno odzivnih časov, zornega kota in zrnavosti ekrana. Sony pa je na trg poslal 23-palčni LCD zaslon, ki nam lahko služi že kot manjši TV ekran. Tako je gledanje filmov še večji užitek. Naj le še omenim, da je največja možna ločljivost kar 1920x1200 točk.

11 komentarjev

Vgradnja matične plošče

Extremetech - Vsi računalniški majstori™, ki vam je vgradnja nove strojne opreme mačji kašelj, nehajte brati zdaj. Na Extremetech so se namreč odločili spisati članek za malce manj računalnikov vešče uporabnike. Obsežen članek govori o pravilni vgradnji matične plošče, kjer vam bo podrobno razloženo kako namestiti procesor ter ventilator, kam pašejo RAM moduli ter da grafikulja pač nima česa iskati na PCI priključku. Kablovju je jasno posvečen svoj del, saj brez njega žal še ne gre. Klik!

Članek o sestavi računalnika lahko najdete tudi na Slo-Techu.

0 komentarjev

BenQ H200 LCD

Hardware Zone - Na Hardware Zone so si ogledali nov ekran podjetja BenQ. Model z imenom H200 meri kar 20.1 cole (v diagonalo 51 cm), kar je veliko za LCD primerek. Monitor je lepo oblikovan in bi se prav lepo podal v kakšno pisarno. Ima vgrajene zvočnike, kar je sicer za večino Slo-Techerjev negativna stran izdelka, a so za nezahtevne uporabnike vgrajeni zvočniki več kot dobrodošli. Dobil je 4.5 točk od 5, po čemer lahko sklepamo, da je članek vreden ogleda.

5 komentarjev

NEC predstavil 30 palčni LCD zaslon

Extremetech - Kot so zapisali na Extremetech, je NEC predstavil svoj največji LCD zaslon (v segmentu zaslonov za osebne računalnike). Le-ta meri v diagonali 30 palcev, diagonala vidne slike pa znaša ker 29.5 palca. NECov LCD3000 ima 25-milisekundno osveževanje pike in deluje pri nazivni ločljivosti 1280x768pik. LCD3000 naj bi prišel v prodajo do konca leta. Še približna cena: 4300 ameriških zelencev. Klik!

2 komentarja