»

Izšla Mathematica 7

Slashdot - V torek je izšla nova verzije Mathematice podjetja Wolfram Research. Mathematica je izjemno priljubljeno orodje za celo vrsto matematičnih čarovnij in izračunov, ki je poznano domala vsakemu naravoslovcu. Sedma inkarnacija prinaša nekaj kozmetičnih popravkov, kot je na primer tesnejša povezava z Microsoftovim programom Equation Editor za pisanje enačb in formul v Wordu, pa tudi korenitejše izboljšave, kot je podpora za vzporedno uporabo več jeder procesorjev. Vse novosti si lahko ogledate na njihovi uradni strani. Cena za študente znaša 128 evrov (oz. 45 evrov ob nakupu licence samo za eno leto), redna cena pa je dobrih 3000 evrov. Nadgradnje so seveda cenejše.

23 komentarjev

Še eden izmed mnogih

Slo-Tech - Vsi vemo, da programi za spletno izmenjavo MP3 glasbe, programov, slik, video izrezkov in podobnih (striktno legalnih, a pogosto dostopanih [:D]) datotek rastejo kot gobe po dežju, pri "umiranju" pa tudi ne zaostajajo kaj dosti.

Pred kratkim pa je izšla tako imenovana "public beta" (javna preizkusna) verzija programa Overnet, ki naj bi bil po prvih odzivih "kar soliden" - zagotovo pa ima tudi nekaj napak. Po minuti branja sem (za moje pojme) takojci našel eno: programček namreč zahteva nameščen Microsoft .Net, pa tudi to, da uporablja iste principe kot Gnutela, mi ne diši kaj dosti. Sprobajte, grajajte, hvalite, poročajte [:D]. Vse o tem čudu™ tukaj, vunpoteg pa tukaj!

1 komentar

Še eno zanimivo vodno hlajenje

PC Extreme - Bližajo se počitnice, zato vas bo večina imela veliko časa (no ja, študentje bodo ravno poleti delali kot črna živina – izpiti). Ravno zaradi obilo prostega časa se vas bo vsaj nekaj odločilo, da izpeljejo kakšen manjši projekt – npr. izdelava in inštalacija vodnega hlajenja. Člankov o izdelavi vodnega hlajenja je na internetu kot listja in trave, ta pa malce izstopa iz povprečja, saj obravnava izdelavo vodnega hlajenja za dvoprocesorske sisteme. Članek je napisal tisti človek, ki je na chipset nataknil kar Golden Orba. Članek je dokaj dolg, veliko pa je tudi slik, ki vam bodo pomagale, če se boste odločili za izdelavo (imate dvoprocesorski sistem?). Ves postopek, od sestavin pa do izdelave, si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja

Vodno hlajenje... again

vir: OC Mod
OC Mod - Po manjšem zatonu, ki ga je bilo mogoče opaziti nekaj časa nazaj, je vodno hlajenje spet pridobilo na popularnosti. Vsaj sodeč po množini člankov na raznih overclockerskih straneh, da o razpravah v našem Forumu niti ne govorimo. Vsem tistim, ki še cenite avanturistični duh izdelave lastnega hlajenja, bo po vsej verjetnosti v veliko pomoč ta članek na OCModu. V njem se ukvarjajo z izdelavo vodnega bloka, oziroma, bolj specifično, z izbiro pravih "ventilčkov" (damn, da se zdaj ne spomnim prave besede ) za le-tega. Od slednjih je namreč v veliki meri odvisna učinkovitost hlajenja, saj z njimi neposredno uravnavamo maksimalen pretok skozi vodni blok. Kakorkoli, članek bi resda lahko bil...

1 komentar

Izboljšava rezultatov v 3D Marku 2001

Jaz - 3D Mark 2001 je prišel precej nenadno in vsi, ki so se do tedaj duvali s svojim ultra mogočnim računalom, so se začeli praskati po glavi zaradi neverjetno nizkih rezultatov. Treba je namreč vedeti, da je 3D Mark 2001 narejen za prihodnje računalnike, saj avtorji ne morejo izdajati novega softvera vsakih nekaj mesecev. Kakorkoli, na "Da PC Tech" (urg... LOL ) strani si lahko ogledate članek, ki je v bistvu skupek nasvetov, kako izboljšati vaše rezultate v 3D Marku 2001. Po pravici povedano, niti ne vem, kaj so avtorji nalagali, saj sem po prvih nekaj straneh izgubil voljo. Vsa stvar me je namreč spomnila na 1000 stranski test grafične kartice s SomethingAwfulla. Če bo kdo imel voljo... Thnx, Andrej!

6 komentarjev

Raport iz Porotroža

Jaz - Ok, z majhno zamudo si sedaj lahko ogledate članek o dogajanju v Portorožu. Stvar ni preveč dolga, toda mislim, da dovolj nazorno prikaže dogajanje. Seveda se z besedami ne da opisati občutka in vzdušja, ki je vladalo tam... res bi nas morali obiskati . No, kar brez skrbi, to nikakor ni bila zadnja podobna prireditev in enkrat jeseni lahko pričakujete podobno dogajanje. Sedaj pa kar pridno k branju (in gledanju slikic).

10 komentarjev

Zaslon za petičneže

Jaz - Če dobivate tedensko štipendijo par tisoč mark, si boste to Samsungovo čudo nemara lahko celo privoščili, drugače pa ga kar na hitro uvrstite pod "neuresničljiva sanjarjenja". Gre namreč za (verjetno) prvi komercialno dobavljivi 24" LCD monitor. Huh ja, že cena navadnih katodnikov s takšno diagonalo je nekje v oblakih, za LCD pa niti nočem pogledati, koliko stane. Če se imate za bolj pogumnega, lahko več o tem čudu izveste tukaj. Thnx Reso!

6 komentarjev