»

IT-sistem ameriške Tajne službe 60-odstotno zanesljiv

ABC News - Če se morebiti hudujete nad zastarelo opremo v naših javnih ustanovah, se lahko zadovoljno namuznete ob podatku, da tudi v slavni Tajni službi ZDA ni nič kaj bolje. Kot so izbrskali na ABC News, so v tajnem poročilu ugotovili, da ima Tajna služba staro opremo, ki deluje le 60 odstotkov vsega časa. Njihov osrednji računalnik (mainframe) je iz 80. let, problemi z računalniškim sistemom pa so tako izraziti, da so se obrnili celo na NSA, ki jim je pripravila celovito oceno sistema.

O težavah priča že notranja okrožnica iz leta 2009, ki pravi, da 42 aplikacij teče na IBM-ovem mainframu iz leta 1980 z zanesljivostjo 68 odstotkov. Nadgradnja sistema bi stala 187 milijonov dolarjev, ki jih ni....

25 komentarjev

Western Digital z dobičkom, SSD-ji mogoče 2011.

X-Bit Labs - Western Digital je objavil poslovne rezultate za drugo fiskalno četrtletje, ki se je izteklo 1. januarja, v katerih je videti, da podjetje posluje in da prodaja SSD-jev še vedno šepa. Lepo po vrsti.

Prihodki od prodaje so v tem četrtletju znašali 2,6 milijarde dolarjev, čisti dobiček pa 429 milijonov dolarjev. V tem času so prodali 49,5 milijona trdih diskov, kar je za 40 odstotkov več kot v enakem obdobju leto prej. Prihodke so povečali za 44 odstotkov, medtem ko je dobiček poskočil za skoraj 30-krat. To je razumljivo, saj so leta 2008 vknjižili za 113 milijonov stroškov prestrukturiranja, ki očitno daje rezultate. Povprečna cena prodanega diska je znašala 52 dolarjev oz. en dolar več kot lani.

Glavni del še vedno predstavljajo prihodki od prodaje diskov, saj so vsi ostali programi skupaj prinesli le 47 milijonov dolarjev. So pa vedno pomembnejši, saj so še leto prej znašali le 12 milijonov dolarjev.

Področje, ki nas najbolj zanima, so SSD-ji. Tu domači uporabniki nad Western...

6 komentarjev

Matrica Reloaded podira rekorde

Keanu Reeves v vlogi Nea

vir: BBC
BBC - Drugi del triologije bratov Wachowski podira rekorde v svetu filmov. S svojo premiero je zaslužil kar 42,5 milijonov ameriških dolarjev, kar je nov rekord. Drugo mesto pripada Spidermanu, ki je na svoj dan predstavitve zaslužil zavidljivih 39,4 milijonov ameriških zelencev in drži rekord največjega zaslužkarja za prvi vikend po premieri s kar 114,8 milijoni zelencev. Predvideva pa se, da bo Matrica Reloaded podrla tudi ta rekord. Uspeh tega filma z izrednimi posebnimi efekti pa je še večji, saj je v Združenih Državah označen s črko R, kar pomeni, da je prepovedan ogled filma mlajšim od 17 let brez dovoljenja staršev. Dobiček bo vse prej kot negativen, saj so za film Matrica Reloaded in...

21 komentarjev

VIA objavila oktobrske rezultate

AnandTech - Tajvanski gigant, največji izdelovalec čipovij, podjetje VIA je danes objavilo oktobrske mesečne rezultate. Prihodki od prodaje so znašali 73 milijonov ameriških dolarjev, kar je skoraj 20 odstotno povečanje glede na septembrsko prodajo (60 milijonov), so sporočili. V lanskem letu je podjetje enak čas pridelalo 88 milijonov dolarjev, kar znaša za slabih 30 odstotkov več. Več informacij na tem naslovu.

0 komentarjev

SiS in VIA zavrnila podporo DDR400

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit labstov, sta proizvajalca procesorskih naborov zavrnila podporo standardu DDR400 v najnovejših naborih SiS648 in P4X400. Problem je v tem, ker standarda še ni podprl JEDEC in prav lahko se zgodil (čeprav zaenkrat še ni uradno potrjeno), da se bo pomnilnik DDR400, ki ga bo odobril JEDEC rahlo razlikoval od trenutnih DDR400 modulov. Oba proizvajalca sta tudi malce bolj previdna pri naborih za procesorje SocketA, zato tudi tam ni pomnilnik DDR400 uradno podprt. Pričakovati je, da bo nov hitrejši pomnilnik DDR uradno podprt šele v KT400A in prihodnjih naborih za Pentium4. Samo mislimo si lahko, kaj se lahko zgodi, če JEDEC ne bo podprl specifikacij za DDR400.

1 komentar

VIA vstopa v posel grafičnih čipov

Gambit - VIA naj bi vstopila v posel grafičnih čipov. Za ta korak so se verjetno odločili zaradi slabih poslovnih rezultatov, saj podjetje nadzoruje le še 22% trga naborov za matične plošče, medtem ko Intel napreduje s kar 60 odstotki obvladovanja trga. Nova čipa naj bi se imenovala Columbia in Columbia 2. Prvega lahko pričakujemo na trgu spomladi prihodnjega leta, deloval pa naj bi na frekvenci med 300 in 400 MHz. Izdelan bo v 0,13-mikronski tehologiji in bo opremljen s 350 Mhz DDR pomnilnikom; napovedujejo pa, da bo dosegel 15.000 točk v 3D Marku. Njegov naslednik, Coulumbia 2, je predviden za leto kasneje, zmogljivost pa naj bi se povečala trikrat.

Velikokrat se napovedi izkažejo za pretirane, kot na primer pri Matrox Parhelii, ki ni dosegla pričakovanj. Uspeh Columbie pa bo verjetno odvisen od cene in od grafičnih čipov, ki jih bo takrat ponujala konkurenca. Izgleda, da se konkurenca na tem področju hitro povečuje s vstopom oz. ponovnim vstopom podejtij, kot so Matrox, Trident in SiS....

1 komentar