»

Radeon HD 2x00 na dolgo in široko

X-Bit Labs - Fantje z X-bit labs so pripravili obširen članek na temo nedavno predstavljenega novega Radeona. Na kar 22 straneh so najprej podrobno opisali različne nove tehnologije, uporabljene v čipu R600, si navzven ogledali kartico, njeno vezje in razporeditev elementov ter hladilni sistem. Po začetnem teoretičnem delu so seveda kartico tudi temeljito pretestirali v praksi in naredili malce bolj optimističen zaključek od večine opisovalcev do sedaj, ki so kartico precej popljuvali.

Izvorna novica.

30 komentarjev

Test 3D Marka 2003

vir: HardOCP
HardOCP - Na Slo-Techu smo že pisali o pomanjklivostih najnovejšega mučilnika grafičnih kartic -- 3D Marku 2003. Na [H]ard|OCP, so spisali članek o tej novosti in ugotovili, da testi niso realni, saj s posodobitvijo gonilnikov pridobite na točkah, medtem ko se hitrost grafike med igrami ne spremeni. Prav tako pa so sprejeli interno pravilo, da na [H]ard|OCP ne bodo testirali s tem programom. Klik!

10 komentarjev

Tudi najboljšim se včasih kaj ponesreči

Dokazno gradivo :)

vir: HardOCP
Slo-Tech - Pri [H]ard|OCP so se odločili, da bodo poskušali narediti ekstremni overclock Pentiuma IV, vendar so se pri tem omejili na izbiro komponent, ki so na voljo vsem, odmislili pa so tudi razne modifikacije. Za začetek so kupili nekaj izvrstnega hardwarea (P4 3,06 GHz, dve palčki Corsairovega pomnilnika, Asusovo Granite Bay ploščo, Vantecov 520 W napajalnik ter Radeona 9700 Pro), vse skupaj pa so vstavili v Vapochill ohišje, tako da je bilo za hlajenje poskrbljeno. Pričeli so s postopnim dvigovanjem frekvence in prišli do lepih 4,2...

9 komentarjev

MSI KT4 Ultra-FISR

X-Bit Labs - Tokrat za spremembo ni testirana matična plošča z nForce2 čipovjem, temveč že skoraj stara KT400 plošča. MSIjeva KT4-Ultra FISR ima AGP 3.0, Firewire, USB2.0 ter ostale dobrote, ki smo jih že vajeni, poleg tega pa je posebna značilnost MSI plošč še intergrirana Bluetooth tehnologija. Ploščo si si ogledali na X-Bit labs. Vsi, ki se želite spoznati z vsemi karakteristikami te plošče, klik!

0 komentarjev

MSI 648-Max

HardOCP - Da, ponovno test matične plošče. Na [H]ardOCP so si namreč danes ogledali in stestirali matično ploščo podjetja MSI z imenom 648-Max. Plošča se zgleduje po imenih plošč Abit MAX, po čemer lahko sklepamo, da ima polno dobrot. DDR400, AGP 8x ter USB2.0 so že stalnica, za povrh pa je MSI ploščo odel še v zapeljivo rdečo barvo. Klik!

0 komentarjev

MSI KT4 Ultra-FISR

HardOCP - Še en test. Tokrat matične plošče. Na [H]ard|OCP so včeraj dobili v roko MSIjevo matično ploščo na KT400, poimenovano KT4 Ultra-FISR, ter jo temeljito pretestirali. Plošča ni nič posebnega (razen zapeljivo rdeče barve), saj ima vse tiste standardne bonbončke, ki so značilni za novo generacijo KT400 plošč (SATA, DDR400, AGP 8x, bla, bla, bla [:D]). Klik!

Ležišče [:P]

4 komentarji

Aerodinamični kabli

HardOCP - Pisun na [H]ard|OCP je rekel: "??? Heh...wonder if they wind tunnel tested these? Whatever happened to just calling them rounded cables? Heh...aerodynamic." In stirnjam se z njim... :D Zakaj reči navadnim okroglim IDE kablom aerodinamični kabli, razen zaradi promocije? Saj v računalih ne rabimo aerodinamičnih kablov, potrebujemo le take, ki zasedejo čim manj prostora. :D Tukaj.

1 komentar

VC pomnilnik

BXBoards - Verjetno ste se ob branju testov matičnih plošč, ki bazirajo na VIAinih novejših čipovjih marsikdaj spraševali kaj za vraga je VCRAM, ki ga te plošče podpirajo. Andy z BXBoards strani se je odločil končno razščistiti s tem velikim vprašanjem in je pod roke vzel (sicer zelo redek) primerek tega pomnilnika ter ga temeljito pretestiral. Sintetični benchmarki (Sandra) so resda pokazali hitrejše delovanje, toda slika pri uporabi resničnih aplikacij je popolnoma drugačna. Predlagam, da si test kar ogledate!

0 komentarjev

Prvi test Durona 900

HardOCP - Heh, očitno je danes dan za ekskluzivnost, saj nas je zadel tudi prvi test Durona 900. Če sedaj začudeno pogledujete, naj vam zadevo razložim. Neki tip je v svojem sistemu po naključju odkril Durona 900, ki naj ga sploh ne bi kupil. Tako je v bistvu srečnež namesto pravega procesorja dobil ekskluzivni primerek procesorja, ki še sploh ni na voljo. Zakaj se take stvari nikoli ne dogajajo meni [:\\]. Kakorkoli, tip je, ne bodi len, vzel stvar v roke ter jo temeljito pretestiral in primerjal s TBirdom 900. Njegove rezultate si lahko ogledate tukaj.

1 komentar