»

Gran Turismo HD bomo plačevali po delih

Ars Technica - Ena največjih uspešnic na Sony-jevih konzolah PlayStation je nedvomno dirkačina Gran Turismo. V naslednji izdaji, imenovani HD, nam bodo njeni stvaritelji postregli z zanimivim konceptom plačevanja, kjer ne bomo več odšteli visoke vsote za celotno igro, ampak jo bomo plačevali po koščkih, kolikor nam bo pač všeč. Osnovna različica ne bo vsebovala prog in avtomobilov, saj bo oboje potrebno kupovati kasneje po cenah od 0,45 do 0,85 dolarja za jeklene konjičke in od 1,70 do 4,30 dolarja za steze. Na voljo bodo še dražje, omejene serije, kar bo v končni fazi izdelovalcem najbrž prineslo obilo dobička, ker je kupce lažje pretentati s pogostimi nakupi majhnih vrednosti kot pa z enim, višjim zneskom. Več o novem konceptu na Ars Technici.

27 komentarjev

Microsoft Office 2003: RTM

Microsoft - V sredo, 20. avgusta, je Microsoft javnost obvestil, da je najnovejša verzija vodilnega paketa divizije information worker nared oziroma je bila predana tovarnam širom sveta. O novostih smo že precej pisali, zato ogled povezanih novic ne bo škodil, vendar bom vseemo omenil najpomembnejše novosti (kakor za koga!).

Večjih sprememb programi -- kot je to že v navadi -- niso bili deležni. Najbolj so seveda vidne novosti grafičnega vmesnika ([:\\]), medtem ko bodo globlje v kožuh uspeli zlesti predvsem tisti, ki bodo zaorali s programom InfoPath; bogatini s tablicami si boste privoščili OneNote, enega izmed novih članov družine, ki je namenjen hitremu kracanju zapiskov po zaslonu, vendar pa -- začuda -- ni vključen v študentsko edicijo paketa (MS izdelek priporoča ravno slednjim).

V trgovine boste drli 21. oktobra.

3 komentarji

Microsoft Office 2003: Status

ZDNet - Microsoft je najavil pričetek razpošiljanja druge beta verzije storilnostnega paketa Office 2003 za naslednji teden. Dasiravno je bilo programje za celih šest ur sicer že na voljo MSDN naročnikom, je bilo od tam odstranjeno, saj naj bi šlo za napako--. (Sicer pa je bilo to dovolj, da si omenjeni paket lahko brez naročnine oz. za "strošek impulzov" namesti praktično kdorkoli.)

Obenem pa je na mestu tudi kratka predstavitev dveh novih izdelkov, ki jih imamo ugledati. Prva aplikacija je Office OneNote, ki je primarno sicer namenjena uporabnikom Prepognjenčkov™ (TabletPC), vendar se izkaže za zelo uporabno tudi na prenosnih in stacionarnih PCjih. Gre za malce naprednejšo različico Outlookovih zapiskov (notes), ki deluje podobno kot Word, le da je zapisovanje možno po vsej delovni površini. Pravzaprav gre kar za elektronsko verzijo A4 bloka; izbiranje in urejanje listov je zaradi inovativnega uporabniškega vmesnika za stare mačke rahlo nerodno, saj gre za Office popolnoma nov koncept.

...

3 komentarji

Holics Project: Posilstvo Office 11

Neowin - Omenjena skupina je izdala prvi dejansko delujoči crack za prihajajočo verzijo paketa Office, znanega pod oznakama "Office 11" ter "Office .Net". Gusarčki, ki so poskušali uporabljati beta 1 verzijo omenjenega paketa (ki je zaenkrat namenjena zelo ozkemu krogu preizkuševalcev), so se srečevali z napol delujočim popravkom, ki naj bi zgolj ponastavil število dovoljenih zagonov, vendar pa v mnogih primerih niti to ni delovalo brez poglobljene terapije.

Tokratni izdelek deluje neposredno na odgovorno .dll datoteko ter odpravi t.i. nag screen, izdana pa je bila že tretja dodelana različica.

Zelo zanimivo pa je opazovati reakcije ljudstva: mnogi namreč trdijo, da so Microsoftu ponovno dokazali, da nezlomljiva zaščita preprosto ne obstaja. Sam menim, da se Microsoft tega zelo dobro zaveda ter v nasprotju z Oraclom ne daje tovrstnih izjav. Ostaja pa zelo zanimivo dejstvo: z zlomom pričujoče zaščite so se skupine mučile kar dva meseca -- toliko časa je namreč Office 11 na voljo v divjini....

12 komentarjev

Windowsi XP SE verjetno bodo

več strani - Microsoft nas vedno preseneča. Ko mu je končno uspelo izdati dva zelo stabilna in uporabljana operacijska sistema, so se fantje iz Redmonda lotili nadgradnje, in sicer Windows Lognhorn.

Ti so bili sprva napovedani za leto 2003, sedaj so se pomaknili v leto 2004 ali pa celo 2005. Tako so tukaj odkrili, da je najnovejša "P2P" verzija, ki kroži okoli, lahko ali zametek Longhorna, ali pa verjetneje Windows XP SE. Zakaj tako menijo, in kaj lahko pričakujemo uporabniki od te verzije, ki bo, ko bo, pa poglejte na Registru in Inquirerju.

3 komentarji

Kaj se dogaja z Longhornom?

The inquirer - Microsoft vedno poskrbi za svojo medijsko promocijo, pa naj je ta pozitivna ali pa negativna. Sicer pa to tako ali tako že veste, drugače pa dobite tudi pri nas z novicami dober odmerek tega.

Zgodba medijske pozornosti se ta teden nadaljuje z novo izdajo Windowsov s kodnim imenom Longhorn. O tem je bilo sicer že veliko besed napisanih, pojavile so te tudi prve "slike", sedaj pa so na Inquererju naredili krajšo analizo dogodkov. Kaj pomeni ubitje strežniške izdaje, kaj lahko najdete na MS Betas ali kaj naj bi Bill povedal na Comdexu, pa najdete tukaj.

3 komentarji

Office 11 samo za Microsoftove izbrance

več strani - Velikan iz Redmonda nas spet preseneča. Kot ponavadi ne pozitivno, saj bo to svojo potezo verjetno povzročil sive lase predvsem poslovnim uporabnikom. Za kaj torej gre?

Kot poročajo tukaj in tukaj, se je Microsoft, ki je pred dobrim tednom poslal beta testerjem Office 11 (naslednika Office XP), odločil, da požene voz operacijskih sistemov naprej, in da bodo lahko uporabniki namestili nov pisarniški paket samo na računalnike z Windowsi 2000 s servisnim paketom SP3 in pa na Okna XP. Sicer je namera lahko tudi dobronamerna, vendar pa tržni analitiki ugotavljajo, da bo to povzročilo predvsem jezo pri večjih uporabnikih, ki bodo plačevali še večje licenčnine. Ali pa, kot napovejuje drugi, uporabili alternative, kot je npr. OpenOffice.

Sicer pa to ni prva takšna Microsoftova poteza, saj je že dolgo znano, da Offica XP uporabniki niso mogli namestiti na Okna 95.

Hvala pa PicNiKu, ki nas je opozoril na novico.

Kaže, da je voz napredka hiter. Microsoft mora paziti, da ne bo sam padel z...

4 komentarji

Office 11 Beta 1 je tu

The inquirer - Microsoft je danes predstavil prvo uradno beta različico svoje nove inačice pisarniškega paketa Office, ki tokrat nosi že številko 11. Končna verzija naj bi se pojavila enkrat v sredini prihodnjega leta. Največja novost, ki jo Microsoft tudi promovira, je vsekakor izboljšana uporaba ter podprtost XML, za vse dodatne informacije ter novosti, pa skočite na to stran!

4 komentarji

Office 11 Beta 1 prihaja

The inquirer - Naslednik pisarniške zbirke Office XP, kodno imenovan Office 11, bo v roku meseca dni dosegel prvo stabilno (khm, stabilno[>:D]) beta različico. Steve Ballmer je včeraj potrdil, da Microsoft že ima izdelano beta različico, a še ni primerna za objavo. Beta 1 ne bo javno dostopna, saj bo izdanih samo šest tisoč izvodov ter bo na voljo samo inženirjem ter strateškim partnerjem po svetu. Beta 2, ki bo izšla naslednje leto, bo, tako pravi Microsoft, že bolj odprte narave in bolj dostopna navadnim smrtnikom. Več informacij ter seznam novosti je na voljo na tem naslovu.

3 komentarji

Zmeda - Microsoft .Net

Slowwwenia - Glava Microsofta Bill Gates je svojo arhitekturno inovacijo .Net, ki naj bi segala na vrh tehnološkega trikotnika oznanil, da naj bi njena izgradnja zahtevala večje napore kot pošiljanje prvega človeka na Luno ali oblikovanje letala Boeing 747.
Potencialne potrošnike je ta storitev zanimala še toliko bolj. Pojavil pa se je problem pri promociji oziroma uradnih predstavitvah .Net tehnologije, ko je Microsoft predstavil drugačen (a podoben) načrt te storitve z imenom .Net My Services.
Po mnenju strokovnjakov je MS hotel ponuditi preveč stvari za preveč ljudi - s samo eno blagovno znamko. Menijo tudi, da bi večji uspeh dosegli, če bi .Net storitve poslali na trg ločeno od operacijskega sistema Windows in paketa Office.

Za originalen članek kliknite sem.

1 komentar

Star Microsoft: The Next Generation

The inquirer - Impresivno. Sodeč po tem članku Microsoft pripravlja novo verzijo kodovja Office (to itak, jao!), le da zna tokrat priti do prave male revolucije. Če gre verjeti nepotrjenemu slikovnemu in drugačnemu materialu, ki ga gre jemati z precejšnjo merico rezerve, bosta na voljo dve različici: taka 'navadna', kot jo danes večina valja po diskih, ter najeta, spletna oz. online različica. Klik!

Zakaj impresivno? No, če odmislimo ceno, ki verjetno ne bo prav nizka, ter varnostna vprašanja, se sam nikakor ne bi branil nekega popolnega oddaljenega repozitorija emajlov ter ostalih dokumentov. Sicer mi ideja o "Word Browser Edition" ne diši najbolj, a če bi bila celotna zadevica narejena še malce bolje kot je MSN Explorer-jev del za elektronsko pošto, pa zna Microsoft zadeti terno. Bomo videli.

3 komentarji