»

AMD in SiSoft pripravljata OpenCL test

TG Daily - SiSoft je brez dvoma najbolj poznan po svojem testnem programu Sandra, ki je alfa in omega preizkušanja prepustnosti delovnega pomnilnika računalnika. Sandra je sicer opremljena tudi z drugimi testnimi in diagnostičnimi orodji, a nekako le-ta niso niti približno tako popularna, kot orodja za preizkušanje pomnilnika. To bi se znalo spremeniti, če bo sodelovanje z AMD-jem uspešno. Skupaj naj bi namreč izdelala testni program, ki bo grafične kartice ocenjeval glede na njihovo zmogljivost v OpenCL, ki se uporablja za izdelavo programov, združljivih s centralnimi in grafičnimi procesorji.

OpenCL test bo prav tako del Sandre, ki bo izšla v letu 2010. Zanimiva bo reakcija nVidie, ki se trenutno bolj posveča svoji CUDA-i, medtem ko je njihova podpora OpenCLu bolj postranskega pomena. Morda bodo številke veljake pri nVidii prepričale, da se nekoliko bolj posvetijo tudi OpenCLu, saj je le-ta vedno bolj zanimiv za razvijalce in vlagatelje. Številke, ki bodo jasno povedale da je ATI mnogo...

14 komentarjev

Analiza nastavitev pomnilnika

Techware Labs - Vsi, ki svoje mlinčke navijamo, smo se pri nastavitvah RAM-a že srečali z izrazi, kot so CAS, RAS in podobni; a njihov pomen in vpliv na prepustnost pomnilnika pa sta za povprečnega računalničarja uganka.

Tako bo vsem, ki se želijo podučiti, kaj pomenijo razne kratice in predvsem, kako vplivajo na prepustnost pomnilnika, v pomoč tale članek na Techware Labs. Fantje so preizkusili veliko različnih nastavitev in pri vsaki s programom SiSoft Sandra Professional izmerili prepustnost pomnilnika. Tabelo rezultatov si lahko pogledate tukaj, na tej strani pa si lahko pogledate še razlago pojmov in njihov vpliv na pomnilnik.

2 komentarja

AGP3.0 ali AGP2.0, to je zdaj vprašanje

Hardware Zone - O tem, ali je AGP 3.0, drugače poznan kot AGP 8x, le še en marketinški nateg, ali pa gre za dejansko uporabno pridobitev, je bilo prelitega že mnogo črnila (oz. prehojenih mnogo tipk [:D]), a jasnega odgovora nekako še nismo dočakali. Na Hardware Zone so nam tokrat poskušali odgovoriti na zgornje vprašanjem z drugim delom svojega članka, ki opisuje razlike med obema vodiloma. Tokrat so si pogledali praktično razliko v grafičnih programih, seveda pa tudi tokrat niso mogli brez teoretičnega filozofiranja. Ste negotovi? Klik!

2 komentarja

Nova Sandra novembra

Warp2Search - Zagotovo med vami ni bralca, ki ne bi poznal programa SiSoft SANDRA. SANDRA ja namreč izjemno uporaben program za diagnosticiranje sistema, saj vam izpljune kup uporabnih ter neuporabnih informacij o celotnem računalniku. Trenutno najnovejša verzija je 2002 SP1, a kot kaže, bomo kmalu dobili naslednika. V SiSoftu so danes namreč potrdili, da se bo za november napovedana različica SP2 preimenovala v 2003. Tako bomo torej novembra deležni nove polne različice. O novostih sicer še molčijo, jasno pa je že, da bo ena večjih novosti podpora za AGP 3.0. Klik!

0 komentarjev

DDR srečanje

VIA Hardware - Na Viahardware.com so dobili v roke tri DDR pomnilniške module, ki so jih primerjali med seboj. Na mizi so se znašli Crucial PC2100, Corsair XMS2400 in OCZ PC3000. Celoten test je bil poganjan na Abit KR7A, na katerem se je potil Athlon MP, obremenjevala pa sta jih programa SiSoft Sandra 2002 in 3DMark 2001. Moduli so bili testirani na treh frekvencah, 133 MHz, 150 MHz in na najvišji stabilni, kjer je sistem se stabilno deloval. Test je kratek in jedrnat, lahko pa ga preberete tukaj. So pa rezultati dokaj presenetljivi.

0 komentarjev

Celeron 566 @ 1202 MHz

OcShoot - Še en zelo dober overclock! Za dosežek tega rezultata je bil uporabljen zelo dober Celeron 566 (1.1 GHz z Alpho PAL6035), vodno hlajen 172 vatni peltierov element in 12×25 centimeterski hladilnik. Pri testih s SiSoft Sandro je zanimivo, da v multimedijskem testu prehiti 1.5 GHz Pentiuma 4, a ne pozabite, da je SiSoftova Sandra sintetični test!. Slike hlajenja ter testov si lahko ogledate tukaj.

6 komentarjev

Kaj je narobe?

BXBoards - Na BX Boards sem zasledil še eno lepo. Se spomnite, ko se je nekaj ljudi v našem forumu pritoževalo nad SiSoft Sandro? Hehe, niste edini... SiSoft Sandra ima (presenetljivo) še en hrošč. Čipovje KT133A uradno podpira 133 MHz, to pomeni da ima PCI količnik 1/4 ter AGP količnik 1/2. Navkljub temu dejstvu pri 133 MHz Sandra izpiše, da se PCI švica pri 44 MHz. To je malo nemogoče... Nato je sledila polemika, kaj je narobe - osnovna plošča ali program... Rezultat je logičen: program, seveda. Tale nova Sandra mi iz dneva v dan izgleda bolj sumljivo...

4 komentarji