»

Leteči nahrbtniki za reševalce v Dubaju

Wired News - V Dubaju, kjer denar ni problem, bodo svojim gasilcem in reševalcem kupili 20 letečih nahrbtnikov (jetpack), ki jih bo izdelalo podjetje Martin Aircraft Company. Podjetje izdelka za končne kupce še nima, bo pa nared do konca prihodnjega leta, obljubljajo. Martin Aircraft Company je letos izvedel javno prodajo delnic (IPO) in je vreden več kot 100 milijonov dolarjev. Nahrbtniki bodo namenjeni prav gasilcem in reševalcem, medtem ko lahko potem sredi leta 2017 pričakujemo še izvedbo za domače uporabnike. Naročil imajo že precej; recimo kitajsko podjetje Beijing Flying Man Science & Technology je naročilo 100 nahrbtnikov za ljudi in 50 avtonomnih. Posamezen primerek naj bi stal okrog 150.000 dolarjev, letno pa jih kanijo...

8 komentarjev

Need for Speed: Hot Pursuit 2

t - break -

V naslovu omenjena igra sicer ni več najbolj nova, a je še vedno ena izmed najbolj igranih računalniških simulacij vožnje avtomobila. Z uvrščanjem igre med arkade ali simulacije se na tem mestu ne bomo ukvarjali, saj ima o tem vsak svoje mnenje, ki ima največkrat zabetonirane temelje.

No, raje si poglejmo članek, ki so ga spisali na T-Break. V njem so do potankosti preučili omenjeno igro ter se o njej razpisali na kar šestih straneh. V kolikor ste ljubitelj avtomobilskih simulacij oz. želite igro naštudirati do amna, si članek le oglejte.

A ne pričakujte linka za dolvleko. [:)]

10 komentarjev

Iwill P4HT-S

t - break - Na T-Break se je danes pojavil nov test. Tokrat so testirali, da, uganili ste, ponovno matično ploščo. Ogledali so si zapeljivo rdečo Iwill P4HT-S plošo, ki temelji na i845PE čipovju. Plošča ima 5 PCI ter AGP režo, RAID, zvočno kartico ter ostale drobnarije, ki spadajo zraven. Če niste zadovoljni s trenutno matično ploščo, klik!

2 komentarja

MP3 predvajalnik

t - break - Potujete nekam daleč? Želite na poti poslušati glasbo in po možnosti ne tovoriti zraven kilogram CDjev? Za takšne so razvili format MP3, s katerim lahko na en CD spravite ogromno glasbe. Problem pa se pojavi, ko želite te CDje poslušati kje drugje kot na računalniku. Različna podjetja so tu ugledala tržno nišo in nemudoma začele ponujati prenosne CD igralnike, ki govorijo tudi tuj jezik - MP3. Eno takšnih naprav so si ogledali na T-Break. Z iRiver SlimX iMP-400, kot se ji uradno reče, so bili z njo sorazmerno zadovoljni. Če imate dvesto zelencev preveč, klik!

5 komentarjev

WPC Expo 2002

Overclockers Australia - O sejmu WPC Expo 2002 , ki je pred dvema tednoma potekal na Japonskem, smo na Slo-techu že poročali.

Sedaj pa so se poročila lotili še na Overclockers Australia, s tem, da so ga oblikovali bolj kot predogled dvokanalnih DDR matičnih plošč, in ga opremili z nekaj zanimivimi slikami. Članek je kar lep roadplan pa prihajajoče izdelke, jaz osebno pa sem pogrešal še "test spremljevalnega osebja".[:D] Kakorkoli, če vas zanima, članek najdete tukaj.

Sejem je bil pred 14 dnevi, članek pa danes. Sedaj namesto WPC Expo 2002 v mislih napišite InterInfos..

0 komentarjev

Abit KD7-RAID

t - break - Osnovne plošče na čipovju KT400, kljub negativnih kritikam le-tega, še vedno nastajajo. Abit je po AT7 izdal še eno ploščo na tem veznem naboru, ki pa ni serije MAX, in je torej primerna za vse, ki želijo hitro osnovno plošče brez drugih bonbončkov in dodatkov, ter zanjo ne želijo odšteti preveliko vsoto. Abitko so si ogledali pri T-Break in ji prisodili solidno oceno.

0 komentarjev

Creativovi prenosni zvočniki

t - break - Na t-break so se razpisali o novih Creativovih zvočnikih. Ti zvočniki so namenjeni prenosnikom, saj tehtajo le 320 gramov z baterijami vred. So v velikosti dlančnika in zato primerni tudi za CD predvajalnike. Z računalnikom jih povežemo preko 3,5 mm vhodnega priključja. Gizmoti dosežejo moč 4 Watte. Ti zvočniki sploh niso slabi, saj lahko z dimenzijami 154 × 65 × 50 mm predvajajo glasbo kar 35 ur. Klik!

0 komentarjev

CeBIT

več strani - Kot že verjetno veste, se je danes začel eden največjih računalniških sejmov, CeBIT, v Hannovru. Sicer si močno želim, da bi bila tam tudi osebno, vendar no such luck letos.
Ta sejem se bo odvijal od 22. do 28. marca. Organizatorji so povedali, da razstavlja nekje 8.500 podjetij in da pričakujejo okoli 750.000 obiskovalcev. Poudarek na sejmu bo predvsem na mobilni telefoniji, ter možnostih BlueTooth tehnologije.
Kaj več o samem sejmu, podrobnosti, trenutne dejavnosti in tako naprej, pa si lahko ogledate na CeBIT-ovi uradni spletni strani, pa tudi na CNN-ovi strani je kar dosti informacij.
Veselo branje in slin slin....

0 komentarjev