»

Safari 4 gre za med

Predstavitev Safarija 4

vir: CNet
CNet - Ta teden je Apple izdal četrto verzijo svojega internetnega brskalnika Safari, ki je na voljo za Windows in Mac. Apple obljublja, da je njegov Nitro najhitrejši pogon za JavaScript, saj naj bi bil 7,8-krat hitrejši od IE8 in 1,5-krat hitrejši od Chroma. Safari 4 prehiti tudi svojo mobilno izvedenko za telefone. Poleg tega je novost izboljšana modularnost, tako da bo odslej bo sesutje nekega vtičnika (plug-in) brskalnik preživel, zapreti bo potrebno le kritični dotatek, ter podpora za avdio in video tage HTML5. Uporabniki so očitno nad novim brskalnikom navdušeni, saj so ga v prvih treh dneh s spleta prenesli v 11 milijonkrat.

46 komentarjev

Nov oddelek - Anonimni eksperiment

Slo-Tech - Kot že ime pove, je ta oddelek trenutno v eksperimentalni fazi. Glede na to, da smo si vsi na tem forumu ustvarili neko ime, nas je zanimalo, kaj se zgodi, če vašim sporočilom povezavo z vašo identiteto odvzamemo.

Dodatek k pravilom:
- v tem oddelku veljajo splošna Slo-Tech pravila (z dodatki)
- pritožb nad moderiranjem v tem oddelku NI (ker ne moremo ugotoviti, ali se res pritožuje avtor moderiranega sporočila)
- moderatorskih ukrepov razen izbrisa NI (kar pomeni, da bomo precej brisali, če bo potrebno)
- nazivov NI (ker ne vemo, kdo ste)

Če želite imeti debato, kjer se boste lahko posluževali običajnih postopkov zoper moderatorje, uporabite ostale oddelke.

Veliko zabave.

92 komentarjev

Adobe Photoshop CS3 Beta

Google News - Adobe je predstavil Photoshop CS3 Beta, ki je javno na voljo za brezplačen 30-dnevni preizkus, uporabniki programov Adobe Photoshop CS2, Adobe Creative Suite 2, Adobe Creative Suite Production Studio, Adobe Design Bundle, Adobe Web Bundle in Adobe Video Bundle pa ga bodo lahko s pomočjo svoje serijske številke aktivirali za neomejeno uporabo do izdaje končne različice, ki je predvidena v drugem četrtletju let 2007.

Poleg posodobljenega uporabniškega vmesnika ter posodobitev orodij Adobe Bridge in Adobe Device Central, je nova izdaja pomembna zaradi dosegljivosti kot univerzalen binarni paket za računalnike Mac, kar pomeni, da bo odslej na Macih s procesorji Intel Photoshop deloval občutno hitreje, saj ne bo potreboval emulacije.

10 komentarjev

Nov manjši fićr™ v forumu

Slo-Tech - Ker ste nekateri res pretiravali s podpisi, smo se odločili, da bo potrebno urediti tudi to področje vašega umetniškega udejstvovanja. Od sedaj naprej so podpisi lahko dolgi največ tri vrstice ter največ osemdeset znakov na vrstico. Vsi podpisi, ki ne ustrezajo umetniškemu kriteriju, bodo po krajšem prehodnem obdobju odstranjeni.

33 komentarjev

Majčkena sprememba pravil

Slo-Tech - Včeraj smo se na sestanku zmenili, da so odslej vse pritožbe čez ukrepe moderatorjev / administratorjev na forumu javne, kar pomeni, da bomo od sedaj naprej na vse dobljene pritožbe odgovarjali izključno v oddelku Slo-Tech. Vse, po drugih poteh dobljene pritožbe, pa bodo v tem oddelku objavljene skupaj z odgovorom nanje.

6 komentarjev

Iskanje

Slo-Tech - Od sedaj naprej se da iskati po več besedah hkrati. Privzeta je operacija ALI. Kmalu dobite tudi možnost IN-a. Če kdo opazi kakšno razliko v hitrosti (stvar naj bi delovala hitreje), naj sporoči.

3 komentarji

Gigabyte in barvno pakiranje

Guru 3D - Gigabyte se je odločil, da bo začel barvno pakirati svoje matične plošče. Kaj to pomeni? Matična plošča za Intel Pentium 4 procesorje bo odslej v oranžni barvi. Gigabyte pa bo naredil še eno lepo potezo. K vsem svojim matičnim ploščam bo odslej dodajal še kvalitetno programsko podporo. Barve v katerih bodo matične plošče prodajane so:
  • Pentium 4 - oranžna barva
  • Pentium III in kompatibilni - modra barva
  • Pentium III in kompatibilni (dvoprocesorska verzija ali RAID) - vijolčna barva
  • Athlon / Duron - črna barva
  • Althon / Duron (z RAID-om) - zelena barva
Če želite videti, kako naj bi nove matične plošče izgledale, kliknite sem.

26 komentarjev

Majhna spremembica

Slo-Tech - V našem super-duper-megalomastičnem Forumu smo ukinili oddelek "Prenova Slo-Techa". Brez skrbi, vaše teme in odgovori niso šli tja v en dan, ampak so se vsi preselili v oddelek "Slo-Tech". To je bil pač naslednji logičen korak, saj smo s samo prenovo, ki je bila začeta 6.11.2000, že končali.

3 komentarji