»

Cisco kupuje Starent Networks

CNet - Cisco se je v zadnjem času resno lotil porecesijskih nakupov. Pred tednom dni so objavili nakano, da bi prevzeli norveški Tandberg, danes pa se je njihovem krožniku znašel Starent. Podjetje iz Tewksburyja v Massachusettsu je specialist za mobilni svet, saj prodajajo predvsem izdelke, ki pomagajo operaterjem vzpostaviti infrastrukturo in dostop do omrežij 2.5G, 3G in 4G, tako da lahko uporabniki na svojih prenosnih napravah gledajo najnovejše večpredstavnostne vsebine. Cisco bo tako združil svoje znanje na področju videa in IP z mobilno infrastrukturo podjetja Starent, s čimer bodo lahko ponudili celo paleto izdelkov za omrežja 3G in 4G.

Prevzem naj bi bil končan v prvi polovici prihodnjega leta, za podjetje pa bo Cisco plačal 2,9 milijarde dolarjev v gotovini, kar pomeni 35 dolarjev na delnico. Nič čudnega, da je njihov tečaj včeraj poletel za 17 odstotkov in kot pribit vztraja tik pod 35 dolarji.

1 komentar

Slušalke

Hardware Zone - Verjetno skoraj vsi na svojem računalu poslušate tudi glasbo. Velika večina vas ima zagotovo vsaj dva zvočnika, mnogoteri pa celo več. To pa ni edini način poslušanja glasbe. Če živite v soseski, ki je zelo netolerantna za hrup, si je potrebno izmisliti nekaj drugega. Za večino primerne le v navezi s "hodečim-človekom" (walkman) ali CD predvajalnikom, so slušalke. Na Hardware Zone so stestirali slušalke združenih podjetij Philips in Nike. Pri njih pa lahko opazimo Philipsovo kvaliteto (zmožne so predvajanja frekvenc od 10 - 24.000 Hz) in Nikeovo izvrstno oblikovanje. Klik!

6 komentarjev

iRiver ChromeX iMP-150 CD/MP3 igralnik

OnePC - Na tržišču je že dosti MP3 CD predvajalnikov po različnih cenah. OnePCjevci pa so se naposlušali enega od iRiverjevih in bili z njim zelo zadovoljni.

Predvajalnik ima nekaj bonbončkov, ki ga naredijo boljšega od konkurence. Dizajn je tako ali tako prelep (kar lahko sklepate po futurističnem imenu [:D]), tudi format WMA je podprt, najbolj pa preseneti nadgradljivost firmwarea. Prav tako ni izvzet daljinski upravljalec in osvetljevanje zaslončka, slabost predvajalnika pa bi naj bila njegova velikost in kratkost kabla za slušalke pri neuporabi daljinca. Izvolijo.

1 komentar

Glasba za aktivne

Hardware Zone - Vsi, ki se aktivneje ukvarjate s tekom, kolesarjenjem ali fitnesom, se prej ali slej zavedate, da nekaj pogrešate. Teh nekaj stvari (ali pa sploh ne stvari) je precej, verjetno pa je pri vrhu glasba.

Ker je ta segment populacije, vsaj po moje, še premalo pokrit, sta se Nike in Philips odločila, da bosta predstavila paleto izdelkov. V delo so vpregli dobre designerje, saj so izdelki res lepi na pogled, od prenosnih mp3 in CD predvajalnikov, do klasičnih FM radijskih spremenikov. Cene so primerljive z ostalimi produkti, upamo lahko samo, da bodo izdelki kmalu prišli v Slovenijo.

Predogled so naredili na Hardware Zonu (stran je zdaj zelo počasna, tako da ne obupajte).

If I were you, I would skip to page 6...

5 komentarjev

Creative najavil Audigy 2

MeriStation - Sredi oktobra naj bi na evropske prodajne police prispel naslednjik iz dinastije SoundBlaster, SB Audigy 2. Osvežena kartica bo imela izboljšane karakteristike, povdarki pa bodo na podpori novim tehnologijam in standardom kot so Audio DVD, EX- Dolby Digital 6.1, THX... Kartico bodo zvok predvajale z 24biti in 192KHz pri 106dB. Zajemanje zvoka bo še vedno potekalo pri 24bitih in 96KHz... Več podatkov bo znanih ob uradni napovedi kartice, ki se bo zgodila konec meseca.
Creative bo sočasno predstavil še osveženo linijo MP3 predvajalnikov, zvočnikov ter eno novo miš. :-) Več si lahko, ako obvladate špansko preberete tukaj, avtomatski googlov prevod pa najdete tukaj.

1 komentar

AGP 8x ali AGP 4x?

Hardware Zone - Na Hardware Zone so se spopadli z zanimivim vprašanjem: je AGP 8x res vreden svojega denarja? Pod test so vpregli SiSov čip Xabre, ki novi standard tudi podpira, in bili nad rezultati prijetno presenečeni. Razlika v korist AGP 8x se pokaže predvsem v nižjih ločljivostih in se odraža v petodstotni pohitritvi izrisa. Klik! Če vprašate mene, bi pravo razliko med AGP 4x ter AGP 8x videli šele, ko bi v primerjalni test vpregli beštijalnega ATIjevega Radeona 9700, saj so tam zahteve po visokem prenosu podatkov po vodilu še toliko bolj vidne. A kdo sem jaz, da bi sodil... [:D]

0 komentarjev

Sony: Velikost je pomembna!

Yahoo News - Sony je v petek objavil novico, da bo konec julija pričel s prodajo druge generacije Memory Stick kartic, imenovanimi Memory Stick Duo. Glavna prednost kartic je njihova velikost, saj merijo le tretjino velikosti prvotnih Memory Stickov in so namenjene za shranjevanje podatkov v GSM aparatih, kamerah, MP3 predvajalnikih in podobnih pogruntavščinah. S tem nameravajo ustvariti nov standard, povečati trg in s tem seveda tudi svoj tržni delež. Japonski GSM operater je že najavil začetek prodaje novega GSM aparata, ki bo podpiral Memory Stick Duo kartice, kamor bo mogoče shraniti posnetke iz vgrajene kamere. Klik!

0 komentarjev

PGP?

The Register - V Network Associates so se odločili, da razvijanje palete izdelkov za PGP šifriranje ni več v njihovem interesu, ter so praktično zelo okrnjen in vprašljiv paket patentov ponudili drugim podjetjem -- nepresenetljivo, tako osiromašen portfelj ni bil prav privlačen. Klik!

Verjetno se še spomnite govoričenja v ameriškem Kon-gresu, kjer so volilce iščoči senatorji pozivali k sprejetju novega zakona, ki bi tovrstne šifrirne postopke označil za nelegalne. No, če bi do tega dejansko prišlo, bi se tovrstna podjetja oz. izdelki znašli v težavah oz. bi njih razvoj postal kratkomalo nerentabilen.

0 komentarjev