»

Enermax Thermally Controlled HDD Swap Bay

hardCOREware - Dandanes je pač tako, da si vsak želi izboljšati računalnik, nekateri bolj, nekateri pa malo manj. Ampak mnogi imajo potem probleme s temperaturo, ki se nenormalno poveča, če naše računalo malo privijemo, da dela malo hitreje. Prav zaradi tega se na trgu da dobiti hladilna telesa vseh vrst. Enega, takega za disk, so opisali tudi na hardCOREware. Stvar se mi zdi kar precej v redu, stane pa okoli 38 dolarjev, za konec pa naj vam še povem, da je bila stvar izdelana v Enermaxu.

6 komentarjev

Pogovarjanje z Windows XP

Tom's Hardware - Sporazumevanje z vašim računalom ne poteke le prek tipkovnice in miši. Obstaja namreč še mnogo načinov, preko katerih se lahko izživljate na računalom -- eden izmed njih je sporazumevanje preko mikrofona. Prav o tem so govorili na Tom's Hardware. Uporabili so program SoundMax Cadenza, ki prepoznava vaš glas. O zgodovini zadeve ter uporabi programa so spisali kar obsežen članek, v katerem vam razložijo kar marsikatero zanimivo funkcijo, za katero sploh niste vedeli. Če pogrešate pogovor in potrebujete le poslušalca, bo računalnik prava rešitev. Klik!

1 komentar

BenQ H200 LCD

Hardware Zone - Na Hardware Zone so si ogledali nov ekran podjetja BenQ. Model z imenom H200 meri kar 20.1 cole (v diagonalo 51 cm), kar je veliko za LCD primerek. Monitor je lepo oblikovan in bi se prav lepo podal v kakšno pisarno. Ima vgrajene zvočnike, kar je sicer za večino Slo-Techerjev negativna stran izdelka, a so za nezahtevne uporabnike vgrajeni zvočniki več kot dobrodošli. Dobil je 4.5 točk od 5, po čemer lahko sklepamo, da je članek vreden ogleda.

5 komentarjev

Prihodnost govori kristalno

The Register - Vsak tako lahko razberemo novico, ki so jo danes objavili na Registru. V njem predstavnik oddelka za LCD-je pri Sharpu pravi, da bodo v najkasneje treh letih LCD zasloni, kot tudi večje LCD televizije, prevzele mesto CRT zaslonov.

Za doseganje teh ciljev so pri Sharpu navedli naslednje ukrepe, ki jih bodo sprejeli, in sicer:
  • znižala se bo cena in povečala zmogljivost
  • razvili bodo tehnologijo Advanced Super-V (ASV), ki bo omogočala čistejšo sliko
Če bo vse to izpolnjeno, potem si lahko, kakor napovedujejo analitiki, obetamo v dveh letih zaton CRT monitorjev. Ni slabo, kajne.

0 komentarjev

LCD zaslonček

IceVulcano - Si želite, da bi bili vedno na tekočem s podatki o vašem računalu, kot so temperatura procesorja ali pa katera pesem se predvaja v Winampu. Mogoče bi pa radi, da se vam na zaslončku prikazuje kaj drugega? Na IceVulcano smo spisali članek o LCD zaslončku, ki ga lahko priklopimo na naše računalo kar preko LPT porta in ga skonfiguriramo preko enostavnega programčka. Članek si preberite tukaj.[8-)]

3 komentarji

Geek test

The Register - Kako Geekasti™ ste med vsemi temi urami preživetimi na vašem računalu postali? Seveda, Vi pravite , da ste še vedno povezani z "zunanjim" svetom. Vendar kje imate kakšen dokaz, da se ne spreminjate v računalniškega zafrustriranca z kosmatimi zobmi in podpisano sliko Billa Gatesa ob postelji?

Med deskanjem po The Registru sem našel duhovit test (že drugi danes - pač nedelja je[:D] ), s katerim lahko enkrat in za vselej dokažete da se motite ali pa morda izveste da je še upanje za vas.

0 komentarjev

Priporočljivi programi po formatiranju diska

dotproject.org - Na .project-u smo spisali članek, ki vam bo olajšal tuhtanje in večurno vegetacijo ob študiranju katere programe še downloadati in varnostno kopijo česa vsega narediti.
Članek z veliko povezavami do najbolj uporabnih programov lahko najdete tukaj.

Prosimo vas tudi za komentarje, saj želimo s člankom ustreči bralcem in od njih dobiti informacije o programih, za katere domnevajo njihovo koristno uvrstitev v članku.

14 komentarjev