»

Največji disk za nabor BX

Overclockers Australia - Avstralski navijalci niso poznani samo po odličnih člankih in novicah, ampak tudi po zelo dobrem forumu, na katerem vsak dan poteka kar veliko zanimivih debat. Ker se počasi uvrščam že med računalniške metuzaleme, ki životarijo s procesorjem Celeron in matično ploščo na naboru BX, mi je najbolj padla v oči debata, v kateri udeleženci razpravljajo o tem, kolikšen je največji disk, ki ga to nekdaj odlično, a danes močno zastarelo čipovje podpira. Aja, pa še to: če boste hoteli brati prispevke forumašev, se boste morali prej še registrirati [;(].

1 komentar

Fujitsu MAN3367MP

Tom's Hardware - Pri Tomu so testirali disk s kapaciteto 36 GB, dobiti ga je pa možno tudi v velikostih 18, 36 in 72 GB, kar znese 18 GB na eno ploščo. Disk ima veliko predpomnilnika, kar 8 MB, ter teče na vodilu Ultra160 SCSI z 10.000 obrati na minuto, dostopni čas pa se giblje med 4,5 in 5 milisekundami. V testu dosega kar dobre razultate ter kar znosno temperaturo, saj ima med polno obremenitvijo samo 46 stopinj Celzija. Torej, kaj bi še lepšega, saj imamo hiter, dokaj tih in velik disk :D. Za več podatkov pa obiščite tole stran.

0 komentarjev

Dvoprocesorske plošče za Tualatine

X-Bit Labs - O Tualatinskih matičnih ploščah, ki jih samo za nas pripravlja Tyan smo že govorili, vendar pa to ni končni seznam, saj nam to podjetje pripravlja še nekaj zanimivih rešitev, ki jih bodo veseli predvsem tisti, ki v svojem računalniku na vsak način hočejo imeti dva procesorja. Plošči bosta namenjena procesorjem Tualatin:
  • Thunder LE-T (S2518) bo narejena v formatu ATX, za procesor pa bo skrbel nabor ServerWorks ServerSet III LE3. S pomočjo slednjega bomo lahko v 4 nagnjene DIMM reže stlačili kar 4 GB registriranega PC133 SDRAM pomnilnika. Za bolj zahtevne bosta poskrbela 2 64 bitna PCI slota, prav tako pa ne bodo odveč ATI-jeva grafična kartica ATI Rage XL, dvokanalni Adaptecov Ultra160 SCSI krmilnik in Promisov IDE RAID krmilnik.

  • Thunder HEsl-T (S2688) bo osnovana na naboru ServerWorks ServerSet III HE-SL, in s kar 6 DIMM režami v katere bo šlo kar 6 GB PC133 SDRAM pomnilnika. Za zahtevne bodo poskrbeli 4 64 bitni PCI in dva običajna PCI slota. Tu pa bo še dvojna Intelova LAN...

0 komentarjev

IBM predstavil Itanium delovno postajo

The inquirer - Z Pro, kakor se bo delovna postaja imenovala, bo vsebovala dva 800 MHz Itanium procesorja, grafično kartico z Nvidia Quadro 2 Pro grafičnim čipom ali Matroxovo klasiko G450, ki se bo v tej postaji znašla predvsem zaradi Dual-heada. V delovni postaji bodo še Ultra 160 SCSI disk, CD-RW enota, integrirana Ethernet kartica, 8 rež (gotovo za razne kartice), 9 ležišč za trde diske in 800 W (!) napajalnik. Delovna postaja se bo odlikovala tudi s 16 režami, v katere bomo lahko stlačili kar 16 GB SDRAM pomnilnika. Kaj pa operacijski sistem? Windows XP, vendar pa bodo le-ti imeli bolj preizkusno vlogo, saj se bo velika večina kupcev raje preselila na bolj resne operacijske sisteme, kot so razni Unixi in Linux .

3 komentarji

Seagateov 180 GB disk

Digit Life - Pri Digit-lifeu so dobili na test nov Seagateov disk iz družine Barracuda. Za priklop uporablja vmesnik Ultra 160 SCSI ali Fibre Channel. Vrti se s 7200 obrati na minuto, povprečen dostopni čas pa je 7.7 milisekunde. Notranji prenos diska znaša med 26 in 47 megabajti na sekundo, za izravnavo pretoka pa skrbi 4 MB medpomnilnika, ki ga lahko razširimo na 16 MB. Še ena zanimiva stvar je glede tega diska in to je teža, saj tehta cel kilogram. Po vseh teh specifikacijah pa se mi poraja eno vprašanje: ali je nakup takega diska, ki stane 1700 dolarjev (priporočena cena je 2150 dolarjev!?), sploh smiselen, še posebej, če ga primerjamo z Quantumovimi Atlasi. Če vas test še vedno zanima, si ga poglejte tukaj.

7 komentarjev

Seagate z 180 GB diskom

Electic Tech - Woha, ta je pa prostoren![8-O]. Definitivno je to največji disk, za katerega sem slišal doslej. Barracuda 180, kakor se ta disk imenuje, ima torej 180 GB prostora, vrti se z 7.200 RPM, prenos gre vse do 47 MB/sec, priklopi pa se ga na Ultra 160 SCSI konektor. Cena? Sitniš...$2195...

6 komentarjev