»

Albatron in Chaintech plošči

Monkey Review - Na Moneky Review so si ogledali to matično ploščo za Intelove procesorje. Matična plošča je posebna zaradi tega, ker ima podporo 800 MHz FSB in to tistim procesorjem ki niso naviti. Ima tudi AGP 8x režo. Ploščo so testirali v nekaj programih in igrovjih. Poskusili so jo tudi naviti in se je izkazala kot zelo dobra. Ob koncu so jo zelo pohvalili kot hitro ploščo, ki ji ne manjka dodatkov. Če boste še malo počakali, da se poceni boste lahko uživali v odlični matični plošči. Članek je kar zanimiv. Klik!

Dodatek: Matično ploščo namenjeno konukrenčnim, AMD procesorjem, 7NJS Zenith, pa so si ogledali na ExtremeOverclocking. S 160 dolarji vrednim izdelokom so bili zadovoljni, prisodili so...

1 komentar

Še več osnovnih plošč

Tweak Town - Sicer smo danes novico o testu osnovnih plošč že objavili, a na internetu se je pojavil že nov. Kakorkoli že, med zdolgočasenim brskanjem po TweakTown, sem odkril, da so se tudi na tej strani odločili testirati nekaj plošč na SiS648 naboru. Odločili so se za proizvajalce MSI, Gigabyter ECS in spisali 13 strani dolg test. V kolikor se še vedno ne morete odločiti, katero ploščo bi kupili, vam ni več pomoči. [:D]

0 komentarjev

Epox 4SDA5+

Hardware Test - Tudi Epox je izdal svojo osnovno ploščo na SiSovem čipovju 648 za Pentiume 4. Na Hardware Test.dk so si ogledali najprej shemo ter osnovne značilnosti tega SiSovega nabora vezij, nato pa pretestirali še matično ploščo, ki bazira na njem - Epox 4SDA5+ - in bili z njo izjemno zadovoljni. V kolikor vas mika nova plošča za vašega P4 ljubljenca, ali pa samo v informativne namene, klik za branje.

Dodatek: Enako osnovno ploščo so si ogledali tudi na TweakTown.

0 komentarjev

Osnovnim ploščam za P4 nikoli konca

Mikhailtech - Na Mikhailtechu so dodobra izmučili še eno osnovno ploščo s Socket 478 podnožjem, na katero lahko pritrdite, ne boste verjeli, Pentium 4 [:D].

Epox 4G4A+, kot se plošči uradno reče, bazira na Intelovem i845G čipovju, kar pomeni, da podpira DDR pomnilnik. Ima 6 PCI rež, RAID kontroler ter integriran grafični vmesnik. Sicer pa, preberite si test, ki je, mimogrede, zelo obširen. O plošči boste izvedeli vse, če vas morda omenjeni izdelek zanima.

3 komentarji

Test i845E osnovnih plošč

AnandTech - Po pritiskih ljudstva na Intel, ki je Pentiumom 4 namenil le Rambusov pomnilnik, so s tekočih trakov prišle osnovne plošče, ki so bazirale na čipsetih 845 (SDR) in 845D (DDR). Čipovje 845 ni bilo najbolj uspešno, saj SDR pomnilnik ni mogel zadovoljiti potreb Pentiuma 4, za razliko od DDR-ja, s katerim je Pentium 4 deloval dokaj hitro. Pred kratkim so pri Intelu izdali posodobljen nabor čipovij 845D, z imenom 845E (kar dokazuje bujno domišljijo marketinškega oddelka [:D] ) in pri AnandTechu so takoj naredili test osnovnih plošč, ki bazirajo na tem čipovju. Plošč je 11:
  • ABIT BD7II-RAID

  • ABIT IT7

  • AOpen AX4B Pro-533

  • ASUS P4B533-E

  • Chaintech 9EJL

  • ECS L4IBAE

  • Epox 4BEAR

  • Gigabyte 8IEXP

  • MSI 845E Max2

  • Tyan S2099ANR

  • Tyan S2099GNNR
Test pa Vam je na voljo tukaj.

0 komentarjev

Matične plošče s Sis645 čipovjem

Tom's Hardware - Podjetje Sis se s svojimi vedno boljšimi čipovji očitno vrača na tržišče osnovnih plošč, saj ga podpira vedno več proizvajalcev. Tako so na Tom's Hardware spisali test desetih matičnih plošč za Pentiume 4 s čipovjem Sis645. Testirali so plošče podjetij Abit, AOpen, Asus, Biostar, Epox, Gigabyte, MSI, Jetway, Soltek in Soyo. Test se nahaja tukaj, po besedah avtorja pa je Sisovo čipovje resna grožnja Intelovemu čipovju i845.

0 komentarjev

ECS K7S5A

Slo-Tech - Obljubljeno je bilo, da bo naslednji novi vnos v sekciji "Še se kadi" test in tako se je zgodilo. ECS K7S5A je osnovna plošča, ki temelji na novem, vročem SiSovem naboru, ki za nižjo ceno ponuja zelo veliko. Tako lahko za 25.000 SIT kupite ploščo ter s prihrankom za dražjo ploščo nabavite procesor in pomnilnik. Se splača, kajne? Preberite test!

2 komentarja

Sisova podpora nVidii

Akiba - Pri Akibi so naredili nekaj posnetkov iz priročnika ECSove matične plošče, ki temelji na SiSovem 370 čipovju. Zanimivo pa je to, da naj bi ta plošča (to čipovje) podpiralo samo nVidiine AGP 4× grafične kartice. To je vsekakor zelo slaba poteza SiSa, saj s tem to čipovje zgubi na prilagodljivosti drugih kartic, kot sta na primer Radeon in Kyro. Sliko priročnika najdete tukaj.

1 komentar

Še malo o Pentiumu 4

Euro Gamer - Če bi Intel lepo nadaljeval svojo tradicijo, bi bil Pentium 4 imenovan Oktium. No, če vas P4 še vedno zanima, če še vedno ne veste točno za kaj se gre, kaj je NetBurst ter kaj je RIMM Rambus pomnilnik, čemu služi ter kaj izboljša - si preberite tole. Res poučen ter obsežen članek o tem novem, za Intelove pojme revolucionarnem, procesorju. Kar veselo na branje .

6 komentarjev

SCSI disketnik

3D Chipset - Ok, priznam, to ni ravno gate parajoča novica, toda po svoje je zelo smešna. SCSI disketnik? Zakaj za vraga bi kdo rabil SCSI diketnik? Pri podjetju Winstation očitno mislijo, da je povpraševanje po takih zadevah ogromno in so izdali svoj model. Na posebnem disketniku seveda more biti tudi posebna nalepka s ceno in če si boste zaželeli te ekstravagance, boste za njo odšteli kar 135$. Haaallloooo [:P]?

4 komentarji