»

GEiL demostriral svoj DDR 466 SDRAM

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-Bit Labs je podjetje GEiL demonstriralo do sedaj najhitrejši DDR SDRAM. Zadevca lahko pri 466 Mhz, za kolikor je specificirana, skozi sebe pretoči kar do 3.7 GB podatkov na sekundo. Stvarca je namenjena predvsem največjim navdušencem nad friziranjem svojega abaka, saj specifikacije za PC3700 še niso bile odobrene s strani JEDECa in bi zato lahko moduli povzročili nestabilnost - nekaj, s čimer navijaški fanatik™ zdrži, da le ima nekaj Mhz hitrejšo mašino kot njegov sosed, za resno delo pa je uporaba teh pomnilnikov bržkone vprašljiva, pa tudi smiselno ni tlačit tako hitrih modulov v računalo, ki bo vse svoje življenje poganjala Word in Outlook [:)].

Stvarco so predstavili v računalniku, kjer je ždel še Intelov Pentium 4 2260, navit na 2975MHz (175 Mhz*19), zraven pa se je v abaku potil še Radeon 9700 PRO. Poleg impresivnega hardvera sodi seveda še impresiven rezultat - 17000 točk v 3DMarku 2001 SE.

In za konec še malce o ceni tega čuda. Točna sicer še ni znana,...

2 komentarja

Naj drugi sesajo namesto vas!

Slo-Tech - Sicer novička ni ravno strogo računalniška, je pa omembe vredna, saj konec koncev stvarca ne bi bila tako pametna brez kakšnega vgrajenega mini abaka™. Podjetje Electrolux je predstavilo nov sesalnik imenovan Trilobite, ki na mesto vas posesa celotno stanovanje (abaka se pa pa vseeno ne more lotiti, heh [;)]). Žvau je prva te vrste na svetu, ki zmore postoriti vse popolnoma sama in ne boste verjeli, tega ljubljenčka si lahko omislite tudi v naši kokoški. Za ceno, ki znaša preko 320 tolarskih tisočakov, ga (na vrvici) lahko odpeljete tudi vi. Stvarca za delovanje uporablja LCD zaslon, premika pa se s pomočjo "sonarja" - več mikrofonov, ki zaznavajo frekvenco, premore pa tudi NiMH baterijo. Jaz pa pravim: za ta denar kupim raje 10 dobrih starih metel, lastnoprstno pospravim bajto in si grem kupit mašino. Solidno mašino. Klik!

10 komentarjev

Iskanje čim tišjega ohišja

OC Prices - Na OcPrices.com so stestirali ohišje, namenjeno vsem, ki vas moti hrup delujočega računalnika. Ohišje, ki ga izdeluje Noise Control, se imenuje 'whisper box' in naj bi zaustavilo kar 90% hrupa, ki ga povzroča računalnik. Vsekakor stvarca, vredna razmisleka za vse, ki vas moti hrup abaka, vendar se vam ne da ukvarjat z 101 improvizacijo preprečevanja hrupa, ki v veliki večini primerov nima želenega učinka... Test se nahaja tukaj.

0 komentarjev

Baseball revolucija

MSNBC - Baseball pri nas ni ravno pretirano znan šport, pa tudi z računalništvom nima opravka oz. ga ni mel. Do nedavnega, ko se je na svetu pojavil prvi metalni stroj (kakšen je uradni prevod ne vem. Angl. pitch machine -"pič mašina"), ki ga poganja Pentium 3 z 850 MHz in zmore simulirati mete vseh najboljših igralcev baseballa na svetu. Ker zmore natančno simulirati večino metov (fastball - hira žoga, curveball - zavita žoga, ...), ga na treningih intenzivno uporabljajo Cleveland Indians in St. Louis Cardinals (mesečna najemnina 13000 $ ). Stroj se imenuje Abner, naredili so ga pri podjetju Fastball Development Corporation, poganja pa ga program “Create-a-Pitch”. Seveda se da vse te mete opraviti tudi na kaki ceneni "pitch mašini", vendar je vse skupaj malce težje. Fastball-i niso problem, medtem ko utegnejo biti curvball-i in ostali eksotični meti malce bolj zahtevna stvar. Tako, upam, da vas nisem pretirano zamoril z raznimi baseballskimi pravili (nostalgija pač ). Več o temu izrednemu...

6 komentarjev