»

Atari prodaja remake konzole Atari 2600

TG Daily - Za vse nostalgike, ki pogrešajo igre iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, Atari vsake toliko časa izda kakšen posnetek svojih konzol Atari 2600 in Atari 7800 iz 70. in 80. let. Leta 2004 je tako začel prodajati Atari Flashback, leto pozneje Atari Flashback 2, sedaj pa pripravlja Atari Flashback 2+. Ta sestoji iz konzole, dveh igralnih palic za krmiljenje in ustreznih priključkov za priključitev na televizijo. Za razliko od originalnih konzol nova ne uporablja ROM-kasete, temveč ima vse igre naložene v pomnilniku. Gre za 20 naslovov, ki jih je imel že originalni Atari 2600, na primer Pong, Missile Command, Asteroids, Centipede, in 20 novih iger. Prodaja naj bi stekla 22. februarja, sedaj pa so mogoča prednaročila.

15 komentarjev

Resničnost: Spletno oblikovanje

TV Slovenija - Kakšna sploh je dobra stran?
Je pomembnejša oblika, vsebina ali uporabnost?
Kakšni so trendi v razvoju in na čem sploh temeljijo strani, ki si jih ogledujemo v svetovnem medmrežju.

Polž bo pojasnil (dovolj enostavno tudi za študente 3. letnika FRI-ja) kaj je ta zloglasni HTML in pokazal, s čim se te štiričrkovne zadeve in njenih tričrkovnih prijateljic imenovanih CSS lotiti. S Kajo se bomo vrgli v valove medmrežja in odsurfali do zmagovalnih dizajnov. Kaj je pravi strežnik in kako se razlikuje od vašega mlinčka bo povedala Maruša. Ne bo manjkalo niti pričevanje čisto zaresne profesionalne spletne oblikovalke, Mogoče bomo omenili tudi Web 3.0, brez dvoma bodo v oddaji spet novice. Za sprostitev bomo navrgli še preganjanje z motocikli, padanje v temačne svetove in brenkanje na Nintendo DS.

Vse to, morda še kaj več, če boste pridni, 16.10.2007, ko bo mali kazalec kazal navpično dol, veliki opravil 30˚ celega kroga, zunaj pa se bo temnilo, na prvem programu TV Slovenija.

Resnična...

31 komentarjev

Legenda se vrača

Konzola Atari 7800

Slashdot - Ko začnemo premišljevati o naši preteklosti, predvsem računalniški, se zelo redko in težko izognemo podjetju, ki je eden izmed pionirjev na področju računalniških iger, Atariju. Legendarni ustvarjalec iger, ki so v času Quaka, Dooma, Unreal Tournamenta in Call Of Dutyja že povsem predpotopne, nas je navduševal z inovacijami, kot so Centipede, Asteroid, Pong, Breakout, Solaris, Battlezone ipd. In ker je mnogo uporabnikov še vedno navdušenih nad staromodnimi igrami, podjetje za november pripravlja paket Atari Anthology, v katerem bo izdalo 85 svojih starih iger za PlayStation 2 in Xbox za vsega 20...

7 komentarjev

Atarijevski Quake 3

Slashdot - Uf, kaj se vse spomnijo razni navdušenci. Trop nostalgikov na tej strani, ki očitno kdaj pa kdaj odigrajo tudi kakšno partijo Quaka 3, se je odločil, da bo v prej omenjeno igro predelal prastaro igrico Adventure, ki so jo lahko včasih igrali na sistemih Atari 2600. Če pogrešate stare čase, potem kar pogumno kliknite sem in se pripravite na ponovno snidenje s staro šolo igričarstva (khm, no ja [:\\]), oplemeniteno z novo tehnologijo. Pa obilo užitkov pri preganjanju po labirintih[:D] .

0 komentarjev

Ali ATI goljufa?

HardOCP - Zadnje čase so se na internetu pojavile razprave povezane z Radeonom 8500 in legendarno igro Quake 3 Arena. Tokrat ni bilo govora o tem, kakšna prihodnost čaka Radeon 8500, niti ni bilo govora o tem, kaj je premišljeval Carmack, ko je delal na Quaku 3. Ne, tokrat je beseda tekla o neverjetnem sožitju med Radeonom 8500 in prej omenjeno Quake 3 Arena. Osrednja tema razprav pa so bili gonilniki 5.13.01.3276 za Windows 2000, s katerimi naj bi Radeon 8500 pridobil kar opazne pospeške v Q3. Goljufanje ali optimizacija? Številnim uporabnikom to vprašanje ni dalo miru, zato so se lotili razstavljanja gonilnika na prafaktorje in odkrili besedico "uake 3", kar je kazalo na povezanost s prej omenjeno igro. Torej ima ATI le nekaj opraviti s Q3. Vendar kaj? Radovedni igričarji so še naprej vrtali po gonilnikih in spremenili besedico "uake 3" v "uack 3". Po spremenitvi tvarne strani besede, se je število FPS sicer nekoliko zmanjšalo, vendar pa se trenutno še vedno ne ve, ali je beseda "uake 3"...

11 komentarjev

Nekaj za preganjanje dolgčasa

več strani - Včasih si je treba od napornega dela tudi odpočiti in ni boljše relaksacije, kot da se za kakšno urico usedeš za računalnik in greš malo streljat "premikajoče poligone". Vendar pa so vse današnje igre postale enostavno precej kompleksne, zato marsikateri igričar pogreša dobre stare čase, ko so bile računalniške igre še preproste, a nič manj zabavne, kot današnje. Sicer si lahko klasike snamemo iz interneta, vendar bo zaradi grde grafike marsikoga začela boleti glava. Obstaja še druga možnost - marsikatere klasike so navdušenci predelali v "internetno" obliko, tako da jih lahko igramo kar preko spletne strani. Vas zanima, kjer se te igrice da igrati? Berite dalje:
  • Za vse tiste, ki si želijo samo želijo za nekaj časa izklopiti možgane, je kot nalašč legendarni Pong, ki so ga navdušenci predelali v tako obliko, da ga lahko igrate preko spletne strani.

  • Če vas je internetni Pong čisto zasvojil, potem boste gotovo radi zaigrali tudi igre, ki so jih zbrali na tej strani. Stran je sicer...

3 komentarji