»

Zanimiv par: velik in majhen monitor

primer uporabe dveh monitorjev

X-Bit Labs - Prednost uporabe dveh monitorjev je članom naše skupnosti znana že zelo dolgo časa. Tako dva monitorja uporabljamo pri izdelavi dokumentov, kjer je lahko vir na enem monitorju, delovno besedilo novega dokumenta pa na drugem. Večjo delovno površino cenimo tudi tisti, ki se ukvarjamo s fotografijo, oziroma nje obdelavo (pri razviden iz spodnje slike), programerji in vsi ostali z domišljijo.



Kljub silni uporabnosti dveh monitorjev pa so uporabniki (sam med njimi) včasih pogrešali majhen monitor, ki bi prikazoval npr. odjemalca za elektronsko pošto, seznam predvajanih skladb, novice, tečaje vrednostnih papirjev ipd. Do danes je bila zadeva sicer izvedljiva, je bilo pa običajno treba uporabiti posebne LCD monitorje, namenjene vgradnji v avtomobile, med katerimi so le redki imeli možnost priklopa na VGA/DVI izhod. Samsung je težavam...

55 komentarjev

Predstavljeni novi iMaci

jabuk.net - Apple je danes v Parizu predstavil nove iMace. Ves računalnik je vgrajen v ohišje zaslona, tako, da nimamo spodaj nobene "kište", ki bi nam omejevala nemoteno raztegovanje nog. Na voljo sta različici s 17" in 20" zaslonom, in 1,6 ali 1,7 GHz G5 procesorjem. Za grafiko skrbi nVidia GeForce FX 5200, močnejša modela pa vsebujeta tudi DVD-zapisovalnik. Povezava! Res je, da imajo vsake oči svojega malarja, vendar se bo večina verjetno strinjala, da je bila prejšnja generacija lepša.

Na novico nas je opozoril tudi Daedalus.

31 komentarjev

Doma narejen "iMac"

Bit Technologies - Saj poznate iMace, tista računala, ki so bili sestavljena tako, da je bilo računalo vgrajeno kar v monitor in v bistvu niste potrebovali nobene dodatne škatle?

No, nekaj podobnega se je spomnil tudi tale osebek. Naredil je namreč ohišje z LCD monitorjem ter vanj vgradil celotno drobovje računala. Da ne bom dolgovezil pa bo najbolje, da si ogledate slike. Klikot

Hvala BojlerTM!

4 komentarji

Začasno ohišje

IceVulcano - Verjetno ste že kdaj želeli kaj spremeniti ohišje vašega računala in le-tega istočasno tudi uporabljati. V tem primeru nastane problem, ker ne morete ravno žagati ohišja z vgrajenimi komponentami, kaj šele, če je računalnik priklopljen na napetost in prižgan. Rešitev je dokaj preprosta - naredite si poceni in enostavno ohišje. Kako se je tega lotil BojlerTM zveste tukaj. Sicer je ohišje precej smešno, je pa več kot uporabno, le prah bi znal povzročati manjše težave.

1 komentar

Navijanje Macov

Overclockers Australia - Maci so v zadnjem času deležni posebne pozornosti, saj je Apple s svojimi izjavami, da bo novi iMac v obliki svetilke, povzročil kar nekaj razburjenja med uporabniki. Ker pa ljudje v takem času zelo radi brskajo za podatki o Applovih računalnikih, se je avtor te strani odločil, da razsvetli uporabnike Applovih računal z vodiči o navijanju. Po nekaterih podatkih ima avtor na svoji strani opisan postopek navijanja prav za vsak model računalnikov, ki jih je Apple izdal (OK, navijanja kakšnih pionirskih izdelkov zagotovo ne gre pričakovati ). Če se vam v hiši valja kakšen star Applov računalnik in ne veste kaj bi z njim, ali pa ste le siti počasnosti svojega iMaca in bi ga radi navili, potem obiščite to stran in se podučite o tehnikah navijanja. Pa čim manj uničenih procesorjev .

0 komentarjev

iMaca 2 še ne bo tako kmalu

The Register - Gotovo ste opazili, da včeraj ni bilo nič novic. Ja vem, gotovo bom deležen kritik, da lenarim, ampak včasih si moram tudi jaz vzeti nekaj časa za počitek, ker pisanje tolikega števila novic ni niti malo lahka naloga. Poleg tega pa je tudi poletje .
Gotovo skoraj ni človeka, ki nebi poznal podjetja Apple, saj je to podjetje imelo kar precejšen vpliv na razvoj računalništva. Če že ne po tem, pa ga gotovo poznate po njegovih popularnih iMac-ih, ki so obnoreli Ameriko, pri nas pa niso naleteli na kak večji odziv. iMac je resda simpatičen računalnik, vendar ima kar nekaj hib: najbolj opazna je ta, da nima disketnika, ki je še vedno eden izmed najbolj razširjenih naprav za pisanje podatkov na prenosne medije (diskete). Druga večja pomanjkljivost pa je rahla zastarelost, saj so iMac-i na tržišču že vsaj 3 leta (pred kratkim smo videli malce prenovljeno različico, ki pa se še vedno drži iste osnove). Ne smemo pa pozabiti tudi na zasoljeno ceno, ki si jo zaradi edinstvene zasnove lastijo...

2 komentarja

Next-gen 'iMac 2001'

The Register - Na tej The Registerjevi strani se je pojavila slikica, kakšen naj bi v prihodnje izgledal Applov iMac. Design je kar zanimiv, saj lahko pričakujemo ločitev monitorja od ohišja. Tudi monitor naj bi bil deležen sprememb, saj naj bi iMaci nove generacije imeli LCD zaslon. Slika pove več kot tisoč besed, zato si jo le oglejte. Še opozorilo za konec: obstajajo sicer dvomi o resničnosti takega designa, zato me ne linčajte, če novi iMac ne bo izgledal tako, kot na sliki. Skratka stran imejte bolj za zanimivost.

0 komentarjev

O hlajenju samem

Mikhailtech - Mikhailtech (huh, prvo Anand, nato Mikhail... Čakamo na Franceljtech ) se je spravil napisati članek o hlajenju računalnika z zrakom. Za mučenika so vzeli lunijevega omiljenca, ohišje Fongkai FK-320 ter vanj vgradili močan napajalnik, vgradili hladilnike za diske, Blue orba ter še veliko ostalih zadevic, ki efektivno mešajo drek v ohišju. Nato je sledila okroglizacija IDE kablov ter namestitev "copper shima", distančnika med procesorjem ter hladilnikom. Dokaj zanimivo.

0 komentarjev