»

Omrežja ...

X-Treme PC Tech -

O omrežni tematiki smo že poročali oz. ima Slo-Tech celo objavljen članek na to temo, tako da bi vam morale biti stvari okrog tega jasne. No, tudi če vam niso, vam oprostimo. [:D]

Tudi na X-Treme PC Tech so spisali podoben članek, ki se spušča v omrežne vode in pojasnjuje osnovno topologijo omrežja. No, pravzaprav je pred nami šele prvi del v katerem so razložene res samo osnove, a za začetek je to dovolj, v drugem pa naj bi se itak posvetili zahtevnejšim stvarem. Brati ljudstvo, brati!

1 komentar

ABC navijanja

MODTHEBOX - Ko berem forum, se mi včasih dovzeva, da ste nekateri mnenja, da nam je navijanje položeno v zibko. Samo, priznati morate, vsakdo mora nekje začeti, in mojster ne postaneš čez noč.

Na vse, ki še niste mojstri navijanja, so poskrbeli na Mod The Box in pripravili kratek članek o navijanju. Sicer se bolj kot s samo tehniko in načini navijanja ubada s semantiko, samo boste vsaj vedeli, kaj se skiva po kraticami FSB in podobnimi, poleg tega pa je pridana še povezava na ABC hlajenja ohišja. Priporočljivo, če še vedno oklevate, ali bi navijali ali ne.

0 komentarjev

"Odvijanje" procesorja

ipKonfig - V želji, da iz procesorja iztisnemo zadnje megaherce, le-tega navijamo do onemoglosti. Navijanje v zelo veliki večini uspe in moram priznati, da še nisem slišal za primer, ko bi se navijanje ponesrečilo in bi procesor, namesto da bi ga pohitrili, upočasnili.

Kakorkoli že, točno to se je zgodilo piscu novic na ipKonfig, ko je mislil frekvenčno pohitriti svojega Athlona XP 2100+. Navijanje se mu ni izšlo tako kot je pričakoval, zato je poizkušal procesor nastaviti nazaj na privzete hitrosti, kar pa mu ni uspelo, saj se je operacijski sistem nato vedno sesul. Sedaj mu procesor deluje pri 671 MHz. Zanimivo, ni kaj [:D]:

6 komentarjev

Navijanje za začetnike

Blarg Overclocking - Glede na to, da Slo-Tech vsake toliko časa obišče kopica novincev, ki o navijanju ne ve nič, sem se odločil, da objavim povezavo do članka, ki je namenjen ravno novopečenim overclockerjem. Članek boste našli na BlargOC in obravnava povsem banalna vprašanja kot so npr. "zakaj bi navijal?", "kaj bi navijal?", "kako bi navijal?" in podobno. Članek se poleg tega loti tudi hlajenja, programov za nadzor temperature in še nekaterih malenkosti. Seveda pa s tem znanjem ne boste postali mojstri navijanja, saj vam bo članek razkril zgolj osnove [;)].

1 komentar

Še malo pomnilnika

Ars Technica - Na Arstechnici so objavili članek o izboljšanju in pohitritvi delovanja pomnilniškega podsistema, ki upravlja tudi z nekaterimi drugimi podsistemi. Prvi del članka je splošen in razlaga optimizacijo pomnilnika v biosu. Zelo dobro so razloženi tudi pojmi kot so CAS latency, RAS to CAS delay in ostali. Drugi del pa je namenjen uporabnikom operacijskega sistema Windows 2000. Najprej opiše registerske trike, potam pa še ostale, kot so določanje prioritete in podobne. Članek priporočam tako začetnikom, kot tudi tistim bolj izkušenim.

0 komentarjev

LCD Status Display

Overclockers Australia - Link na podoben članek je bil na slo-techu že objavlen, a se mi zdi tale boljši, saj je dosti bolj podroben. Pove nam dobesedno vse kar moramo vedeti, da si tak prikazovalnik vgradimo v kišto; od tega kam(COM port) in zakaj ga tja prilključimo, preko kupovanja zaslončkov, do pisanja gonilnikov, skratka VSE. Če ste kandidat za izdelavo takega statusnega LCD zaslona, vam ogled tega članga močno priporočam.

0 komentarjev

BNC kabli: kako in za koga

Speedy3D - Še en zelo zanimiv članek danes prihaja s Speedy 3D strani. Naredili so informativen pregled tehnologije za BNC kabli ter podali dobre in slabe lastnosti te metode prenosa slike. Članek je zanimiv za marsikoga, saj kar precejšnje število ljudi poseduje monitorje z BNC vhodi, toda le redki jih tudi uporabljajo. Kljub temu, da je ta način priznano najbolj kvaliteten za prenos slike, se marsikdo sprašuje ali se mu izplača kupiti set BNC kablov... No, v tem članku boste našli odgovor!

6 komentarjev