»

Pokemon Go nadgrajen

Independent - Potem ko je Pokemon Go takoj po svoji izdaji podrl vse rekorde v številu prenosov in aktivnih uporabnikov, smo danes dočakali prvo resno nadgradnjo.

Nadgradnja uradno prinaša nekaj manjših grafičnih popravkov ter precej odpravljenih napak.


Dejansko pa je nadgradnja prinesla ukinitev dosedaj napol nedelujoče funkcionalnosti za ugotavljanje razdalje do divjih pokemonov, ki je najbolj zagretim uporabnikom omogočala lov s pomočjo triangulacije ter ukinitev načina za varčevanje z baterijo.

Glede na prve odzive uporabnikov nadgradnja občasno izgublja podatke in tako nekateri uporabniki izgubljajo težko prislužen napredek v igro.

Kot posledica nadgradnje so danes prenehali delovati zunanji servisi, ki so do danes...

21 komentarjev

DRM nepopularen zaradi imena

Wired News - Eden od vodilnih, odgovornih za napredne tehnologije pri produkcijski hiši HBO, Bob Zitter, se pritožuje nad nepopularnostjo DRM-a, sistema za nadzor avtorskih pravic v digitalnih vsebinah. Po njegovo se ga vsi izogibajo zaradi zlobnega imena (Digital Rights Management), ki pravzaprav čisto solidno predstavi samo delovanje, zato predlaga preimenovanje v DCE oz. Digital Consumer Enablement. Pravi, da tovrsten naziv mnogo bolje opiše tehnologijo, ki omogoča uporabnikom nove načine uporabe multimedijske vsebine, in obenem upa, da se bo povišalo odobravanje strank, saj trenutno HBO zaradi neuveljavljenosti DRM-a ne prodaja vsebine na sodobne načine.

Izvorna novica.

Ne morem se odločiti, ali ima Bob odličen smisel za humor, ali slabo znanje o DRM-ju...

18 komentarjev

Google proti Booble

Je Booble res "nedolžen"?

InternetNews - Po iskalniku Google smo 20. januarja 2004 dobili še (hm, nekoliko bolj specializirani) iskalnik Booble, ki je po besedah avtorjev "iskalnik za odrasle". Ker pa ima Booble precej podobnosti z Googlom (ime, logotip in gumb "I'm Feeling Lucky", ki se pri Booblu imenuje podobno), se je Google odločil od svojega konkuerenta zahtevati umik.

Kljub temu, da Booblovci pravijo, da gre samo za parodijo, pa Google kot kaže nima takšnega smisla za humor in se v skrajnem primeru namerava poslužiti sodišča. Klik!

14 komentarjev

Surlyjoevi dizajni

Spode's Abode - Vsi hardcore overclockerji zelo verjetno poznate Dr. Surlyjoa, ki bi definitivno moral dobiti kakšno priznanje za svoje "izume" v zvezi z zračnim in vodnim hlajenjem. Tipo je prvak v izumljanju raznih novih hladilnikov, ki jih sestavi sam doma iz vsem dosegljivih materialov. Njegove stvaritve bi težko označili kot lepe, toda zato so toliko bolj efektivne. Njegovi majhni vodni bloki tako brez težav konkurirajo precej večjim "kockam". Tudi njegova najnovejša stvaritev kaže na definitiven smisel za te stvari: kar oglejte si.

0 komentarjev

Stanje oglaševanja na internetu

Something Awful - Tisti, ki spremljate splošno dogajanje na internetu ste zadnje čase priča velikemu kolapsu oglaševalskega trga na internetu. Posledica tega je propad ogromnih oglaševalskih mrež, kot so UGO, Gamefan, eFront, Snowball in druge. Na žalost to tudi pomeni, da je te dni zaprlo ali zapira vrata veliko število odličnih strani, ki enostavno niso več sposobne plačevati stroškov delovanja, da o kakšnih zaslužkih niti ne govorimo. Med njimi je tudi SomethingAwful, ki je poleg BBSpota že dalj časa bil glavni izvor smeha za mene in veliko število drugih surferjev (ja, tudi JeffK je njegova stvaritev). No, Lowtax, webmaster SomethingAwfula je spisal zares dobro analizo trenutnega stanja na internetu. Ne, ne gre za kakšen smešen ali parodičen članek, temveč popolnoma resno zadevo. V analizi je podal razloge in možne rešitve za kolaps internet trga, za njegovo stran pa je, na žalost, že prepozno. Damn ....

4 komentarji

AWFULMON, Battle Edition

JeffK - Heh, JeffK spet udarja, in tokrat dobesedno. Če še ne poznate JeffKja, si kar oglejte njegovo domačo stran. Fante ima prefinjen smisel za humor, ni kaj. No, če vam je všeč njegov stil humorja, potem boste zagotovo uživali v njegovi najnovejši stvaritvi, online Flash igrici, AWFULMONu. Gre za nekakšno izprijeno verzijo Pokemonov, ali, če hočet, Final Fantasya. Zagotovo vredno nekaj smehcev .

0 komentarjev