»

Srečno v novem šolskem letu

Slo-Tech - Jutri se bo zopet začel pouk za vse osnovnošolce in srednješolce, medtem ko imajo tisti na fakulteti prosto še en mesec. Ekipa Slo-Techa vam želi srečno in uspešno prihajajoče šolsko leto 2004/2005.

Seveda ne pozabite, da vas v forumu vedno čaka oddelek Šola, v katerem lahko potarnate o vaših težavah ali pa samo povprašate, kako se reši fizikalna naloga.

Že en dan, ki ga boste posvetili šoli (in ne špricanju), vas bo oplemenitil z neizbrisnim bogastvom.

32 komentarjev

Osem megabitov na sekundo!

SiOL -

SiOL bo s 1. februarjem ponudil novi ADSL paket, imenovan "polni paket". Dirkač™ s hitrosjo 8192/768 kbps (download/upload) naj bi bil trenutno na voljo le pravnim osebam, takisto pa bosta le pravnim osebam na voljo nova paketa, Komfortni plus in Prestižni plus, ki bosta prinesla povečan upload. Ciljni populaciji primerne so tudi cene. Komfortni plus paket velja 18 tisočakov in pol, prestižni plus stane okroglih 23 tisočakov, medtem ko vas bo polni paket stal 31.000 SIT (mesečno, kakopak). Cene ostalih paketov ostajajo nespremenjene. ADSL stran ter uradna novica!

Na novico nas je opozoril tudi forumaš StratOS.

23 komentarjev

Še malo SiOLa

SiOL - Po tem, ko vas je Mate zelo prijetno razveselil z novico o prenovi ADSL paketov, vam moram razjasniti še nekaj zadev, ki jih je SiOL spremenil na bolje, a so večimanj ostale skrite očem javnosti.

Po zloglasnem prvem decembru, ko se bodo začele spremembe izvajati, bo vsak naročnik neštudentskega ADSL paketa upravičen do treh dodatnih poštnih predalov, katere bo lahko upravljal (dodeljeval in spreminjal) sam. To pomeni, da boste lahko imeli na enem ADSL naročniškem paketu kar štiri poštne predale s 25 MB kvoto, kar je hvale vredno.

Za imetnike dinamičnega IP naslova: Po novem bo omejitev dveh hkratnih povezav na internet preko ADSLja zvišana. Od spremembe dalje boste lahko preko huba/switcha na internet dostopali kar preko štirih računalnikov naenkrat.

Študentje, naročeni na ADSL, se lahko veselijo tudi obračunavanja klicnega dostopa, če ga bodo morebitno uporabljali. Vsem študentom na ADSLju se bo namreč klicni dostop na internet obračunaval po tarifi študentskega klicnega paketa...

24 komentarjev

Arnes postavil rekord

Arnes - Vsi, ki spremljate Arnesovo stran, veste, kako poredko se pojavijo nove novice. Danes pa sem našel podatek, ob katerem so se mi (na 100Mbit liniji) pocedile sline.

Arnes je namreč preko akademskih omrežij na razdalji 2518 km (med Slovenijo in Španijo) poslal 675 MB veliko datoteko v 11,73 sekunde. S tem so izkazali dobro sodelovanje med skrbniki omrežij in postavili nov rekord v hitrosti povezave. Preko protokola IPv6 so dosegli prenos 483 megabitov/s, poskus pa je potekal ob petih zjutraj, ko je sodeč po statistiki promet na omrežju najmanjši. Tako se sedaj vodilni v tekmovanju za najhitrejši prenos podatkov, kar je priznala tudi komisija za Internet2. Uradno novico najdete tukaj.

Running speedtest: Can not measure the time. Such small unit does not exist.

9 komentarjev

Vem, da danes bo srečen dan...

SiOL - Saj sem zjutraj nekaj čutil, ja [:D]. Uresničile so se napovedi iz foruma -- vsem ADSL uporabnikom se bo prenos podvojil, preden pa se se začnete veseliti, naj povem celotno novico.

Pri SiOl-u bodo z novim šolskim letom uvedli nekaj novih stvari. Najpomembnejša sta sigurno nova ADSL paketa, poimenovali so ju standardni in komfortni. Pri standardnem bodo prenosi do uporabnika znašali 1024 kbps oz. en megabit, prenosi od uporabnika pa 128 kbps. Komfortni paket pa bo ponujal še več komforta [:D]. Prenos bo namreč 2x večji od onega pri standardnem paketu in to v obe smeri, naročniki pa bodo dobili tudi 10 megabajtov prostora na SiOL-ovem strežniku. Naročnina standardnega paketa bo ostala enaka kot do sedaj (8000 SIT), komfortni paket ba bo za 2 tisočaka mesečno dražji. Kot sem že omenil, bomo vsi dosedanji uporabniki ADSL-ja dobili nadgradnjo na standardni paket brezplačno. Pri SiOL-u dodajajo, da bo mogoče dobiti tudi fiksno IP številko (v obeh paketih), vendar le, če boste potrebo...

65 komentarjev

SiOL radio

SiOL - Nekaj časa nazaj smo poročali o tem, da lahko spremljate nekatere TV programe preko interneta (vizija), že kar nekaj časa pa lahko preko interneta spremljate tudi radio SiOL, ki deluje samo in izključno preko interneta. Vrtijo vse od pop, dance, house, techno, rap, never in evergreen glasbe, do zadnjih hitov. Ker pa kot zaprisežen dialupovec™ tega ne morem sprobati, poročajte vi, ADSL/kabelj™ uporabniki [:D]. Klik!

Pripis by alien-w: Kvaliteta je presenetljivo dobra, pa tudi izbor glasbe je tak, da ga boste lahko poslušali skoraj vsi. Poleg tega so prisotni tudi različni videospoti. Na poslušanje!

12 komentarjev

Kraja pasovne širine

Slo-Tech - Tako se dela. Nekateri Američani ("hacker ring" :]) naj bi po trditvah policije ter FBIja priredili opremo svojega ponudnika hitrega dostopa do interneta na način, da jim je na račun drugih uporabnikov dovoljeval večo hitrost, ki naj bi jo, zopet -- po trditvah onkrajlužnih angelov -- uporabili tudi za dolvleko iger. Klik!

Če bi se to zgodilo v Sloveniji, bi sodnik verjetno razumel stisko na SiOL ADSL priklopljenih uporabnikov [>:D].

9 komentarjev

SiOL dobiva konkurenco tudi pri ADSL dostopu

24 ur - Če kaj spremljate stran naše največje komercialne televizje 24ur, ste gotovo opazili novico, da se na vstop v bitko za ADSL uporabnike pripravlja tudi Amis.Net, ki bi naj storitev pognal to poletje. Najprej naj bi storitev uvedli v Mariboru in Ljubljani in to le za pravne osebe, kasneje pa jo bodo razširili tudi na fizične. Pogoji in stroški naj bi bili primerljivi s SiOLovimi.

Za vsako konkurenco (še posebno pa Telekomu in njegovim hčerkam) je vredno reči 2x hura.... Klik!

7 komentarjev

Cene storitve ADSL

Jaz - Telekomove cene so znane. Za vzpostavitev ADSL kanala boste morali odšteti 30.000 SIT, mesečna naročnina bo pa znašala 3034,5 tolarja. Ampak, pozor! Za lastništvo ADSLa morate imeti ISDN (kar je, za moje pojme glupo, ampak pustimo to za naslednjič). Ta cena 3034 tolarja na mesec je tako kot nekakšna mesečna naročnina, na katero boste plačevali še dostop ponudniku za internet (v tem primeru trenutno edinemu, ki ima možnost ADSL, SiOlu). Torej, če bo SiOl prizanesel nam, krotam, si lahko celo še kaj obetamo. Če ne - bomo pa videli. Vse, kar mene zanima, je: Koliko bo SiOl odštel od mojega prasca za 128k povezavo v tujino, pavšalno 24h na dan, z neomejenim SLOVENSKIM prometom.

16 komentarjev