»

Lukenj™: PGP Corporate Desktop 7.1.x

The Register - Za vse, ki uporabljate to staromodno sredstvo zaščite ter ga v bližnji prihodnosti ne kanite odstraniti, priporočam namestitev nedavno izdanega popravka.

Odkrita je bila namreč težava pri obravnavanju datotek z imenom, daljšim od 200 znakov. 'Ustrezno' poimenovan zakriptiran filetek bi namreč znal izkoristiti buffer-overflow nemarnost, ki predstavlja potencialno nevarnost izvršitve ZleKode™. ♥, ni kaj.

3 komentarji

PGP: reinkarnacija ali reverzibilnost smrti?

The Register - Network Associates so končno pr[e/o]dali lastninske pravice na PGPju zainteresiranemu razvijalcu. Zimmermannov otročiček bo tako kaj kmalu ogledal naša okna ter jablane v obliki PGP Desktopa ver. 8, ki bi pravzaprav moral (mogel) že iziti, pa so ga tik pred tem popa(p)cali pri NAI-ju. 77c27c4b5007437de2385fb1e6aa5e04

Vsekakor upam, da to pomeni vrnitev kriptografskega sistema na stara pota (slave), saj razen PGPja svet ni ogledal noben konkurenčen sistem, ki bi osvojil množice v takem pomenu, kot je to storil dotični. Pa še končno bom lahko odkriptiral onih 20 slikic, ki sem jih 2 leti nazaj zakodiral...

0 komentarjev

PGP?

The Register - V Network Associates so se odločili, da razvijanje palete izdelkov za PGP šifriranje ni več v njihovem interesu, ter so praktično zelo okrnjen in vprašljiv paket patentov ponudili drugim podjetjem -- nepresenetljivo, tako osiromašen portfelj ni bil prav privlačen. Klik!

Verjetno se še spomnite govoričenja v ameriškem Kon-gresu, kjer so volilce iščoči senatorji pozivali k sprejetju novega zakona, ki bi tovrstne šifrirne postopke označil za nelegalne. No, če bi do tega dejansko prišlo, bi se tovrstna podjetja oz. izdelki znašli v težavah oz. bi njih razvoj postal kratkomalo nerentabilen.

0 komentarjev

Cenzura, pred katero se Slo-Tech skrije...

The Register - Network Associates, sicer stvarilci serije 'McAfee' izdelkov, so toženi iz strani zvezne deželice, ups, države New York. Bit tožbe so navedbe v pogodbi za končnega uporabnika (EULA, za one znalce, ki me čudno gledate), ki prepoveduje objavljanje kritik njihovih izdelkov brez soglasja NAI, kaj šele primerjav s konkurenčnimi produkti.

Jah, kaj sledi? Klavzula, po kateri opisovalci igram ne smejo prisoditi manj kot 94 točk?

4 komentarji

Al-Quaenkripcija

Vnunet - Kriminal: v vseh filmih zlikovci uporabljajo ne vem kakšne zaščite, 'pgp'je in podobno (odmislimo to, da na koncu geslo pogruntajo v treh poskusih, pa da je vse skup bolj podobno igranju s 3D studio Maxom...), ampak ne, da bi se oni, ki se po mnenju nekaterih (ZDA) ukvarjajo s kriminalom, kaj naučili. Torej, dva Wall Street Journal-ova novinarja sta kupila dva v Kabulu zaplenjena abaka (z Okni 2000), na njih pa so našli dokumente v naslovu nakazanega krožka. Rezultat uporabe 40-bitne enkripcije? Ih, 5 dni dela gruče računal, in gesla so bila zlomljena. Klik!

4 komentarji

FBI nagnan iz vaških domov

The Register - Pred kratkim sem poročal o (domnevnem) FBIjevem virusu v razvoju, ki naj bi se razpošiljal preko emaila, naloga pa bi bila beleženje udarcev po tipkovnici ter na tak način poskusiti dobiti gesla za zasebne PGP ključe osumljencev.

Znane pa so že prve reakcije ustvarjalcev protivirusnega programja: Symantec bi, če bi bilo 'orodje' res uporabljano zgolj iz strani FBIja, trojanca proprosto ignoriral -- bi pa zaznali mutirane viruse. Pri Sophosu so manj vladi prilizajoči ter nikakor ne bi dopustili, da njihovo programje trojanca ne bi zaznalo. Sprašujejo se tudi, kako bi ravnali, če tega ne bi uporabljal ameriška vlada, ampak recimo katera druga. To so zaenkrat seveda še precej neuradne govorice.

1 komentar

Network Associates patentiral "toplo vodo"

Slo-Tech - Novico nam je poslal Koci.

McAfee oz. Network Associates je patentiral "toplo vodo". Ameriški patentni urad je izdal patent št. 6.296.456, s katerim je potrdil, da se McAfeejeva programska oprema razlikuje od ostale po "inovativni" funkciji avtomatskega dopolnjevanja spiska virusov. Mimogrede, brez te funkcije bi antivirusno programje že po nekaj tednih vlivalo občutek lažne varnosti in ravno iz tega razloga tovrstno tehnologijo koristijo vsi spodobni antivirusni programi. Patentiranost bo sedaj povzročilo ogromno težav in stroškov proizvajalcem antivirusnih programov, ki bodo morali Network Associates plačevati pravico uporabe patenta za tehnologijo, ki so jo razvili sami in jo uporabljajo že nekaj let. Kaj bo naslednji "inovativni" patent Network Associates? Morda kolo!?
No, take stvari me pa res razpenijo. Če se prav spomnim, je bil Norton (oziroma firma Symantec) tisti, ki je uvedel LiveUpdate. Pozabil je le tehnologijo tudi patentirati... ...

22 komentarjev