»

Po mnenju strokovnjakov so iPhone uporabniki prismode

C|NET News - Da so uporabnike Apple-ovih izdelkov in storitev mnogokrat označili za slepe, zavedene in v najhujših primerih tudi zmešane, je večini uporabnikov, ki vsaj občasno odprejo Slo-Tech kristalno jasno. Ko pa to oznanijo strokovnjaki, ki trditev še dodatno podkrepijo z obširno analizo, pa si seveda analiza počasi že zasluži svojo novico.

Analitiki iz Strand Consult so svoje zaključke oblikovali na podlagi dejstva, da je Apple izdal tehnično inferioren produkt s sicer čudovitim uporabniškim vmesnikom, a določenimi pomankljivostmi, kar sicer samo po sebi še ne bi bilo posebej problematično, če ne bi trume Apple-ovih uporabnikov teh pomanjkljivosti sprejeli v svoje življenje kot nekaj povsem običajnega in jih (pomanjkljivosti!) tudi zagovarjali, kljub temu, da so te pomanjkljivosti lahko občasno tudi občutno vplivale na kvaliteto življenja uporabnikov.

Do te točke še nič posebej novice vrednega, a svetovalci iz Strand Consult-a so si ogledali vzorec obnašanja kot celoto in uvideli, da...

192 komentarjev

Na BlackHatu prikazano kako zaobiti Microsoftovo 'killbit' zaščito

Slo-Tech - Active X kontrolniki so vir številnih ranljivosti v Microsoft programski opremi, posebej problematični pa so tisti, ki so razviti na podlagi Microsoft Active Template Library. ATL namreč vsebuje številne ranljive knjižnice in s pomočjo izrabe napak preko Active X je mogoče na računalnik neopazno namestiti zlonamerno programsko opremo.

Ko Microsoft odkrije ranljiv kontrolnik, nanj s popravkom nastavi tim. killbit, kar pomeni, da teh kontrolnikov Internet Explorer ne zažene.

Vendar pa so nekateri raziskovalci ugotovili, da je killbit mogoče zaobiti in tako vseeno zagnati ranljiv kontrolnik.

V predstavitvi The Language of Trust: Exploiting Trust Relationships so raziskovalci Mark Dowd, Ryan Smith in David Dewey prikazali kako Microsoftovo zaščito zaobiti.

Raziskovalci so pred tem kontaktirali Microsoft, ki je dan pred predstavitvijo, 28. julija, izdal popravek za Internet Explorer MS09-034.

Za razliko od SE Linux "Cheddar Bay" ranljivosti, ki jo je bilo do izdanega popravka...

7 komentarjev

nVidia proti NGOHQ.com

Slo-Tech - Proizvajalcu grafičnih kartic je očitno spletna stran NGOHQ.com trn v peti, saj le-ta ponuja modificirano različico nVidiinih gonilnikov za grafične kartice, ki omogočajo podporo tudi starejših grafičnih kartic. Sklicujoč se na DMCA zahteva nVidia odstranitev omenjenih gonilnikov s spletne strani, v primeru, da NGOHQ.com tega ne stori, grozijo s tožbo. Slednji so v odgovor na nVidiine grožnje med drugim zapisali, da se nahajajo njihovi strežniki v Izraelu, kjer nVidia nima pravne podlage za zahtevo po odstranitvi gonilnikov. Več o tem si preberite na NGOHQ.com.

40 komentarjev

Mobilna zunanja grafična kartica

Daily Tech - Podjetje Asus je predstavilo prvo zunanjo grafično kartico za prenosne računalnike, imenovano XG Station. Na prenosni računalnik jo je mogoče povezati preko ExpressCard priključka, vsebuje pa PCI Express x16 režo za grafične kartice, kar pomeni, da je omogočeno menjavanje slednjih (standardni paket vsebuje Nvidia 7900GS). Izdelek ima vgrajen tudi LCD zaslon, ki prikazuje informacije o hitrosti ventilatorja in podobne podatke, za napajanje grafične kartice pa skrbi zunanji napajalnik. Cena zaenkrat še ni znana. Več lahko preberete v izvorni novici.

39 komentarjev

Problematični AGP

Slashdot - AGP omogoča, da grafične kartice vse potrebne podatke za izrisovanje 2d in 3d slik dobijo kar se le da hitro in neboleče. Super, a na žalost so proizvajalci pozabili, da bi nekateri ljudje radi podatke točili tudi iz kartic nazaj v pomnilnik in potem recimo shranjevali svoje videe. Stvar postane še posebej problematična pri ljudjeh, ki želijo nek 3d zrenderirat v grafični kartici in potem posneti na disk, saj naj bi bil AGP prenos iz kartice tudi pri najbolj čislanih karticah izkoriščen le 1%... Krivi naj bi bili slabo napisani gonilniki. Več lahko preberete tukaj!

1 komentar

Kako brez lepljenja?

Overclocker Warehouse - Na pomnilnik novejših (in starih) grafičnih kartic že tovarniško prilepijo hladilna telesa, ki pomagajo odvesti toploto s površine pomnilnika, da ne pride do pregretja in težav. V tovarni to naredijo s posebnim termalnim lepilom, ki je ponavadi narejen tako, da lepi tem bolje, čim višja je temperatura (seveda to ne gre v skrajnost). Da, zato vam vedno predlagamo da grafično kartico, ki bi ji radi odtujili hladilnik, vržete za nekaj časa v zamrzovalno skrinjo.

Kako pa sedaj pritrditi nova, večja rebra nazaj na pomnilnik? Ta nova rebra so po možnosti še težja in jih ustaljena metoda s super lepilom ne more držati na svojem mestu. Pa še super lepila izgubijo svojo lastnost dobrega lepljenja...

5 komentarjev