» »

Kako brez lepljenja?

Kako brez lepljenja?

Overclocker Warehouse - Na pomnilnik novejših (in starih) grafičnih kartic že tovarniško prilepijo hladilna telesa, ki pomagajo odvesti toploto s površine pomnilnika, da ne pride do pregretja in težav. V tovarni to naredijo s posebnim termalnim lepilom, ki je ponavadi narejen tako, da lepi tem bolje, čim višja je temperatura (seveda to ne gre v skrajnost). Da, zato vam vedno predlagamo da grafično kartico, ki bi ji radi odtujili hladilnik, vržete za nekaj časa v zamrzovalno skrinjo.

Kako pa sedaj pritrditi nova, večja rebra nazaj na pomnilnik? Ta nova rebra so po možnosti še težja in jih ustaljena metoda s super lepilom ne more držati na svojem mestu. Pa še super lepila izgubijo svojo lastnost dobrega lepljenja pri visoki temperaturi.

Da ne boste uporabljali vrvic in elastik oziroma vijakov so na Overclocker Warehouse "iznašli" način s pištolo za vroče lepljenje. Sicer mi način ni najbolj všeč in bi se ga dalo izvesti tudi precej lepše, je pa zadeva verjetno zelo učinkovita.

5 komentarjev

nojus ::

mislim da to ne more biti prav dobro, ker se ta silikon pri visoki temperaturi zmehča ter nima učinka lepljenja. Vsaj pri meni je tako, da še kar sem lepil mi ni zdržal.

Highlag ::

Vroče lepilo ni silikon.

Sicer se pa to lepilo začne mehčati že pri 60oC
(Laho tudi rahlo višje - različni tipi)

Prav tako je z vročim lepilom skoraj nemogoče lepiti kovino še posebno pa hladilnike, ker hladilnik tako dobro odvede toploto, da se lepilo sploh ne prilepi na hladlnik, tako, da ko se zadeva popolnoma ohladi haldilnik samo stran pade.[:\]

alien-w ::

Tudi jaz sem razmišljal v tej smeri, toda izgleda da je njim uspelo... imam pa občutek, da vse skupaj gor drži bolj zaradi paste kot pa zaradi lepila. Jez imam s pasto namazano spodaj pa mi drži gor brez problema, za vsak slučaj imam pa še en štrikec okol napeljan.

McAjvar ::

Pa namest glu gana al pa silikona ponucas on silikon, k zdrzi 300°C al pa vec. Je v prijetni crni al pa ogabni rdece rjavi barvi. Sam z aviona se ga itak ne vit :D

EX-B ::

WilL in jest sva tole sprobavala (pistola za lepljenje s plastiko), ampak je shit. Ne drzi zadeve, tko kot bi moglo... Sploh pa ne na kovino.
Lp. EX-B


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregrevanje grafične - rešitev?

Oddelek: Pomoč in nasveti
282652 (2374) BorutK-73
»

Vprašanje na temo termalnega epoksija

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81149 (1010) kewo
»

Gf Ti4200@Gf Ti4600

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
91106 (906) Jaka83

Več podobnih tem