»

Wikipedija kmalu tudi z video posnetki

Metavid

vir: Technology Review
Technology Review - V prihodnjih mesecih se namerava Wikipedija obogatiti še z video posnetki, ki bodo dopolnjevalni tekstovne in slikovne informacije v člankih. Kmalu naj bi se namreč na strani za urejanje članka pojavil gumb "Add Media", ki bo uporabnikom omogočil iskati med video posnetki in najprimernejše vstaviti v članek. Sprva bo iskanje potekalo zgolj po treh virih - ti bodo Internet Archive, Wikimedia Commons in Metavid. Njihovi načrti so kar ambiciozni, saj želijo ustvariti pogoje in programsko opremo, ki bodo uporabnikom omogočali tudi enostavno urejanje posnetkov, kot je to danes praksa pri tekstovnem delu člankov. Poleg tega pa Wikipedija upa, da bo z uporabo video posnetkov spodbudila tudi lastnike pravic, da jih čim več izdajo pod javno domeno, saj bodo le...

11 komentarjev

Nov članek: Kaj kupiti, 2. del.

TV-out čipi

vir: Tom's Hardware
Slo-Tech - Tako, pred vami je drugi del AtaStrumfove mojstrovine, ki vam svetuje, kaj kupiti, da vas ne opetnajstijo. V prvem delu ste se lahko poučili o pravilnem izboru ohišja, matične plošče, procesorja in pomnilnika, danes pa vas čakajo ostali vitalni deli računalnika. Vse o nakupu grafičnih kartic, diskov, monitorjev in ostale periferije, si oglejte v današnjem drugem delu članka. Prijetno večerno branje in veselo nakupovanje računalnika, vam želim.

16 komentarjev

Breadbox computer

Silent PC Review - Spet je nedelja, in kot ponavadi, so vse strani "mrtve". Kot ponavadi, je nedelja zvečer dober čas, da dobite na ogled kakšno zanimivo modifikacijo.

Tale današnja se sicer ponaša že z zavidljivo starostjo par dni, samo je vseeno vredna ogleda. Avtor je v Ikei našel primerno škatlo lepe zunanjosti, in lahko si mislite, kaj je sledilo. Translacija računalnika v škatlo.

Včeraj smo poročali o kači v računalniku. Danes o računalniku v škatli za kruh. Bo naslednja kača v škatli za kruh?

2 komentarja

Trobarvni LED ventilator

Overclockers Australia - Nedelja je. To avtomatično pomeni, da bomo resne novice (vsaj do jutri) postavili na stranski tir ter se posvetili ustvarjalni polovici možgan [:D]. Avstralski navijalci so napisali članek o modifikaciji prozornega ventilatorja s tremi LEDicami različnih barv. Končni učinek je magičen, cena modifikacije ni visoka, postopek kot tak pa razložen zelo podrobno ter natančno. Klik!

Add-on by Tomi: V primeru, da pa ne marate mavrice, so na Overclockers Australia poskrbeli tudi za vas.

1 komentar

Ste nori na vesoljčke?

OCAddiction - Če ste nori na vesoljčke, zagret modifikator in vas žuli kakšnih 60$ preveč, potem ste dober kandidat za nakup te zaščite za ventilator.
Fantje na OC Addictions so dobili v roke komplet ventilatorja, mreže ter še nekaj posladkov, ki pripravijo to pašo za oči k delovanju. Kljub nekaterih napakam so jo ocenili zelo pozitivno, tako da vam svetujem ogled celotnega članka, poleg tega pa je na strani še lepa modifikacija celega ohišja.

4 komentarji

Miniaturen računalnik

Akiba - Za konec mojega današnjega cikla pa še ena novica, ki zopet bolj spada v kategorijo "Saj ni res, pa je". Kaj mislite, kaj je na sliki? Če je vaš odgovor: CD-ROM, potem ste se pošteno zmotili. Verjeli ali ne, v tej enoti, ki bolj spominja za bralnik CD-jev tiči čisto pravi računalnik s pravim trdim diskom, napajalnikom, procesorjem VIA C3, ki teče z 800 MHz, Intelovim naborom čipov i815E in še kaj bi se našlo. Skratka soliden sistem, ki je kot nalašč za razne unixaške administratorje, ki kdaj pa kdaj potrebujejo tudi operacijski sistem Windows.
Torej še vedno trdite, da je to samo navaden CD-ROM? Potem vam ne preostane nič drugega, kot da odklikate na Akibino stran, ki bo pregnala dvome...

6 komentarjev

Test Tyan Tiger MP matične plošče

2CPU - Tyan je v svetu AMD-jevih procesorjev kar dodobra poznan proizvajalec, saj je v tesnem stiku z AMD-jem in izdeluje kar dobre matične plošče. Podjetje se je proslavilo s svojo Thunder K7 matično ploščo, ki je AMD-jih prinesla kar nekaj svežine, saj je le-te izstrelila v orbito večprocesorskih sistemov. Čeprav so bili skrbniki strežnikov nad "gromom" navdušeni, pa so nosove vihali manj premožni, ki bi si na poceni način radi omislili poceni delovno postajo. Thunder plošča je to v marsikaterem pogledu preprečevala, saj je vsebovala Utra 160 SCSI krmilnik, 64-bitno PCI vodilo, zahtevala pa je tudi precej zmogljiv napajalnik (kar 450 W!). To je bilo za marsikaterega prehud zalogaj, zato se je Tyan odločil, da bo izdelal malce bolj oskubljeno, a še vedno dovolj privlačno dvoprocesorsko ploščo na AMD 760MP chipsetu. Tako je Tyan pred kratkim izdal Tiger MP ploščo, ki ni več tako požrešna, saj dobro deluje že na 300 W napajalniku, vendar pa še vedno hoče registriran DDR SDRAM pomnilnik....

0 komentarjev