»

Kupovanje računalnika - Celje

Slo-Tech - Po malo spremenjenem scenariju (kupujemo računalnik za očeta obrtnika, ki mu nihče več noče pošiljat faksov, temveč bi vsi samo neke e-maile pisali) smo se tokrat odpravili v Celje. Začuda so rezultati precej podobni ljubljanskim, le da so končne cene precej nižje, saj nam skoraj nikjer niso prodali pisarniškega paketa, ponekod pa so pozabili tudi na operacijski sistem. Ena izmed trgovin pa trdi, da prednaloženi operacijski sistemi ne obstajajo. Tudi tokrat nas zanimajo vaše kritike našega eksperimenta. Veselo branje.

112 komentarjev

Nov test: Kupovanje računalnika

Slo-Tech - Za vas smo se podali v poplavo ljubljanskih računalniških trgovin ter si v štirinajstih pustili svetovati kakšen računalnik bi bil za nas primeren. Kdo: novopečen študent. Glavna lastnost: glup. Kaj: računalnik. Zakaj: pisanje seminarskih nalog za fakulteto. Se vam zdi, da so svetovalci v računalniških trgovinah vredni (ne)zaupanja, ki jim ga izkazujemo? Poglejte si sami in povejte zakaj se (ne) strinjate z našo oceno trgovin.

Bili smo v naslednjih trgovinah:
  • Acord-92
  • AGT
  • BOF
  • Comtron
  • Eventus
  • FUNTECH
  • Gambit
  • IZID
  • JAE
  • Mlacom
  • Mrak
  • PC H.and
  • Shift
  • Techtrade

Vsem vpletenim prodajalcem se zahvaljujemo za potrpljenje, ki so ga izkazali. Če je kakšna trgovina mnenja, da si kak predračun zasluži dodatne obrazložitve, nam to prosim sporočite.

283 komentarjev

Hladilnika za Pentium4

Overclockers Online - Zadnje čase opažam, da kar malce pozabljamo na hladilnike za procesorje Pentium4, ki niso nič manj zanimivi od sorodnikov, ki so namenjeni hlajenju procesorjem SocketA. Če pogrešate teste takih hladilnikov, potem bo tale kot nalašč za vas. Obravnava namreč dva hladilnika, ki svoje delo zelo dobro opravljata. To sta Swiftech MCX4000 in Alpha 8942. Oba primerka premoreta bakreno dno, aluminijaste paličice in zmogljiv ventilator, kar jima omogoča dobro odvajanje toplote iz procesorja. Odgovor na vprašanje, kateri izmed teh dveh se obnese najbolje, pa boste našli tukaj.

0 komentarjev

Računalnik za teto

RipNet - Kakor se za avgust (in čas kislih kumaric) "spodobi", so revije in strani polne člankov o poletnem kupovanju računalnika.
Na RipNet-UK.com so se spomnili na večno težavo vseh zagretih računalničarjev. Za rokav te pocuka teta/stric/eden od sorodnikov, in z veliki očmi pove, da bi kupil računalnik. Vprašanje "Kakšen pa naj bi bil?" pa nudi tako ali tako samo odgovor:"Saj to pa sam najbolje veš."
Članek "Računalnik za teto" ali "Kako sestaviti budget računalnik" vam lahko da nekaj smernic, kako in kaj sestavljati poceni računalnike. Samo za moje pojme je rezultat za danajšne dni preslab še tako nezahtevnega uporabnika.
Sicer pa, odločite se sami..

6 komentarjev

AMD Duron 1.3 GHz

3D Velocity - Danes je AMD Athlon uradno izdal 1.3 GHz izvedenko svojega nizkoproračunskega Duron procesorja, kar je nekako direktni odgovor Intelu ter njegovem Tualatin-Celeronu na 1.3 GHz. Sicer pa poleg frekvence nič novega - Palomino jedro, 0.18 mikronska tehnologija izdelave, 100 MHz FSB, 13x pomnoževalnik. Pa ne, da bo AMD pri low-budget procesorjih še zaostal? Klik za test!

0 komentarjev

ABIT-ove rešitve na SIS naboru

X-Bit Labs - Pred kratkim je ABIT objavil, da nameravajo v kratkem predstaviti ploščo, ki bazira na novejšem naboru SIS645 in bo namenjena izključno 478 pinskim Pentiumom4 (423 pinski primerki že ker dolgo časa veljajo za mrtve). Ker SIS ni pretiraval s ceno, bo plošča namenjena za budget tržišče. Plošča se bo imenovala SD7-533, nizka cena pa je ne bo bistveno okrnila, saj bo vsebovala 3 DIMM reže za PC2700/PC2100 DDR SDRAM, 1 AGP 4x, 5 PCI slotov, C-mediin 8738 zvočni čip, 6 USB vtičnic in nepogrešljivi SoftMenu III, ki bo omogočal nastavljanje Vcora (napetosti jedra procesorja) in FSB (od 100Mhz do 165Mhz) v korakih po 1 MHz.

0 komentarjev

Še ena recenzija

Slo-Tech - Med časom kislih kumaric lahko opišemo tudi kakšen DVD, kajne? Naslednji opis, ki je po dolgem odlašanju končno prišel na vrsto, je Gone in 60 seconds, debut našega forumaša Smirnoffa. Ker ima vsak pisec svoj stil, se je Smirnoff poleg filma poglobil še v kratko igralsko zgodovino vsakega od pomembnejših igralcev. Preberite, komentirajte.

2 komentarja