»

Test poceni avdio slušalk

Zmagovalni model Sennheiser CX300

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Ob nakupu novega računalnika vas malomarni prodajalci, kljub temu da ste pri njih nabavili pošastno hitro konfiguracijo, pogosto založijo s cenenimi tajvanskimi zvočniki. Ako jih želite zamenjati, imate na voljo nekaj opcij -- lahko nabavite večje, boljše in dražje zvočnike, kar ima vsekakor svoje prednosti, po drugi strani pa se mnogi odločajo, da bodo kupili slušalke.

Te namreč ponavadi ponujajo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno ter so primerne tudi za okolja, v katerih so zvočniki preveč moteči. Pri THG so si ogledali 10 tovrstnih slušalk, vse so bile cenejše od stotih dolarjev, zato bo članek najbrž prebralo večje število zvoka željnih bralcev.

12 komentarjev

4.1 in 5.1 zvočni sistemi

epiGamer - EpiGamerji so naredili test kar šestih 4.1 in 5.1 zvočniških sistemov za naša računala (in ušesa). Prve 4 strani so za zvočne znalce sicer odveč, saj razložijo najbolj pomembne stvari in lastnosti ozvočenja in zvočnikov, kar pa bo nadvse pripravno za vse "začetnike". Razloži vam pomen kanalov, zvočno in nazivno moč, število zvočnikov in podobno, tako da je branje priporočljivo. V testu/članku opišejo in ocenijo sisteme od Cambridge Soundworks FPS1600, preko Logitechovih Z560 do Altec Lansing 641.

0 komentarjev

Altec Lansing

TweakNews.net - Na Slo-Techu imamo radi Altec Lansing zvočnike. Morda vam to pove dejstvo, da smo lansko leto podelili komplet zvočnikov tega podjetja zmagovalcu TESKAnu v Portorožu ter letos BolerTMju v Piranu (obema za najlepši ohišji) Zakaj? Ker so enostavno dobri!

No, preidimo k bistvu. Altec je naredil nov komplet zvočnikov, ki ima tokrat samo 2 satelita ter globokotonca. Na TweakNews.net so si jih ogledali in bili precej navdušeni. S 25W RMSja (čiste zvočne moči) pravijo da so zvočniki neverjetno glasni in hkrati proizvedejo izredno čist in kvaliteten zvok. Tudi izgled jim je bil všeč, pa kontrole na satelitih, in nizka cena ter še mnogo stvari, tako da so produktu dali kar nagrado najboljše izbire. Članek si oglejte tu.

Test Altecovih ATP3 zvočnikov na Slo-Techu najdete tukaj, test ACS56 pa tu.

6 komentarjev

Slo-Tech Piran 2002

Slo-Tech - Še dobrih devet ur nas loči do odprtja vrat Osnovne šole Cirila Kosmača. Najbrž ste vsi, ki nas kanite jutri obiskati, že seznanjeni z vsem, a vseeno pojdimo še enkrat čez najpomembnejše zadeve:

Dogodek bo potekal dva dneva, v soboto ter nedeljo. V soboto bo potekalo tekmovanje v štirih kategorijah: najlepši računalnik, najhitrejši računalnik, najbolj navit računalnik ter tekmovanje X.

Zvečer bo potekala podelitev nagrad. Po podelitvi bodo sledila predavanja, potem ste pa prosti za igranje igric, ki bo potekalo do nedelje popoldne.

Nagrade so bogate. Za podatek naj vam povem, da se bomo znebili Altec Lansingovega kompleta zvočnikov ATP3, Hewlett-Packardovega tiskalnika, nekaj Zalmanovih CNPS6000-AlCu hladilnikov, nekaj DVD filmov in še premnogo drugih zadev.

Vabljeni ste vsi, saj je vstop popolnoma brezplačen.

Za prehrano je poskrbeljeno. Vsi, ki se boste odločili jesti z nami, boste lahko jedli tako v soboto kot v nedeljo. Kdor bo jedel samo enkrat, mora odšteti 600 SIT, kdor...

15 komentarjev

Miza ali okno = zvočnik?

ZDNet - Olympia, podjetje znano po izdelovanju pisalnih storjev je izdelalo zanimivo napravo, ki spremeni skoraj vsako ravno površino v zvočnik. Zadevici se reče Soundbug in s priključitvijo tega hroščka v vtičnico za zvočnike (ali slušalke pri discmanu oz. walkmanu) z magnetostrikcijo (ne me spraševat, kaj je to) oddaja signale na ravno podlago, ta pa jih v obliki vibracij spreminja v zvok, ki ga mi zaslišimo. Za več podrobnosti o tej tehnologiji si preberite tole.
Pravijo, da je zvok presenetljivo dober (skoraj enak pravim zvočnikom), najboljši pa je, če je podlaga dovolj debela in trdna, kot na primer miza. Soundbug bodo prodajali v več različicah. Osnovna bo vredna £29.99, miniaturna izvedenka za...

2 komentarja

Test Altec Lansing Select 641

Dan's DATA - Pri Danu so se zopet spravili k testiranju zvočniškega sistema. Tokrat so pod prste vzeli Altec Lansingov sistem Select 641, kateri je sestavljen iz 4 zvočnikov, ene velike škatle, imenovane tudi woofer (ki je baje večja in težja od nekaterih ohišji - visok je kar 46 centimetrov), vse skupaj pa lahko upravljamo preko daljinca. In, kako so zadovoljni s sistemom? "Priporočamo" se nahaja na koncu testa. Klik!

0 komentarjev

Basovec, da te kap

Overclockers Australia - Se še spominjate filma Back to the future, v katerem je Michael J. Fox priključil električno kitaro na ogromen basovec, navil glas do konca in uničil zvočnik kot za šalo. Se? No, morda vam bo uspelo priklicati pozabljene spomine na ta zares odtrgan film, ko boste obiskali to stran. Človek, ki je postavil to preprosto stran se je prav tako spravil na izdelavo ogromnega basovca, ki pa tistemu iz filma ne seže niti do kolen. No, kljub temu je zvočnik še vedno...

0 komentarjev

Logitech Z-560 4.1

HotHardware - Če imate tako kot večina omejen proračun in iščete dober zvočni sistem, ki je vreden svojega denarja, vzemite pod drobnogled Logitechov Z-560 4.1 Speaker System, ki ima skupno izhodno moč nič manj kot 400 watov. Zvočnike so opisali na HotHardwaru. Zvok so preverjali s poslušanjem CDjev, igranjem iger in gledanjem DVDjev (oziroma poslušanjem). Povsod so se zvočniki izkazali z izjemno čistim naravnim zvokom ter močjo subwooferja. Posebnost teh zvočnikov je tudi izboljšava zvoka imenovana M3D, ki je dvignila raven zvoka v praktično vseh testih. Edina slabost zvočnikov pa je, da pri zvočnikih ne moreš uravnavati visokih tonov.
Cena naj bi se gibala okoli $139 dolarjev, kar je za več kot $100 dolarjev ceneje kot Klipschovi Promedia 4.1s zvočniki. Tako naj bi bili zvočniki z odličnim zvokom in nizko ceno trenutno najboljša izbira za tiste, ki iščete odlične zvočnike za nizko ceno, a brez podpore DD 5.1....

0 komentarjev

Nismo še mrtvi! ;)

Slo-Tech - Kot vidite, bomo tudi brez lunija, bedečega nad našimi vedno-zelo-prelenimi glavami, preživeli. Težje, a vseeno. Tako si lahko danes, po okoli dvomesečnem oddihu od testiranja kakršnekoli robe, preberete test Altec Lansingovih zvočnikov, ki sem ga spisal sam. Gre za sistem s štirimi sateliti inu enim globokotoncem, ki ponuja nekaj tipičnih Altec Lansingovih rešitev. Zvočniki sami so res močni, saj ima vsak satelit posebej moč zglednih 35W. Paleto dopolni tudi globokotonec z vgrajenim ojačevalcem, ki doda izjemno bas podlago. Pa kaj berete novico? Podatki so v testu!

3 komentarji

Altec Lansing ATP3

Jaz - Moja malenkost izpolnjuje obljube. Obljubljal sem vam test Altec Lansing ATP3 zvočnikov ter veliki vzporedni primerjalni hudi veliki uibr nori test CD pekačev. No, na polovici smo že. Z veseljem naznanjam test Altec Lansing ATP3 zvočniškega sistema. Vas zanima zakaj z veseljem? Preberite test ter si oglejte oceno. Hkrati je to tudi prvi produkt v zgodovini Slo-Techa, ki je prejel titulo "Slo-Tech priporoča", kar pomeni izjemno dobro razmerje med ceno in zmogljivostjo. Sedaj pa hitro na branje! Nisem se zaman trudil .

10 komentarjev