»

Millenium Falcon Mini

Millennium Falcon Mac mini

Slo-Tech - Vsi ki poznate Star Wars in ste gledali katero od Epizod IV, V oziroma VI, gotovo poznate tudi Millenium Falcon. Ta mala, a izredno hitra vesoljska ladja je prilubljena lupina za veliko modifikacij, ta pa je neka posebnega.

Morda si boste rekli, 'Saj je samo še ena modifikacija,' a ko imate v ohišju Mac Mini, v pilotski kabini iSight web kamero, zadnja vrata, ki se odpirajo, ponujajo dostop do optičnega pogona ter gumba za vklop, med 'rogovi' spredaj pa imamo prostor za priključitev iPod Shuffle, je ta modifikacija nekaj več. Vse skupaj lahko v igračo za približno pet slovenskih tisočakov vgradimo v približno treh urah.



Še izvorna novica in povezava do članka.

6 komentarjev

Oblecite svoj napajalnik še danes!

vir: Pimprig
Pimprig - Kabli, ki se razpredajo iz napajalnika širom ohišja, so eden izmed največjih preprek prostemu pretoku zraka, da o estetiki sploh ne govorim. Urejanje kablov je za večino prvi korak v vode modificiranj (temu posvečen članek je bil tudi eden prvih na našem preljubem Slo-Techu). To pa še ne pomeni, da na tem področju ni nobenega napredka. Najprej so bili tovraniško zaokroženi kabli, sedaj pa imamo že komplete z bužirkami. A za profesionalno izgledajoč izdelek ne potrebujete vse te navlake, le nekaj časa in razmeroma spretne roke. Kako se stvari lotiti, pa se lahko podučite na PimpRing.com.

1 komentar

Naredite si svoj napajalnik

vir: Pimprig
Pimprig - Na PimpRig so spisali nadvse zanimiv, četudi rahlo nenavaden članek, ki nas popelje skozi gradnjo napajalnika. A ne veselite se prehitro, ne gre za pošast, ki bi kot za šalo napajala peltierove elemente, temveč le za 750 miliamperskega malčka, ki zmore pri dvanajstih voltih oddajati 9 W. A tudi kot tak, bi bil za preizkušanje kakšnih ventilatorjev ali LED diodic čisto uporaben. Četudi se ne boste podali v samogradnjo, z branjem članka dobite precejšen upogled v delovanje napajalnika.

6 komentarjev

Še ena modifikacija Radeona

Radeon modifikacija

vir: Chip Online
Chip Online - Tudi pri Chip Online so se odločili, da bodo naredili sedaj že dobro znano modifikacijo Radeon 9500 v Radeon 9700 (ki smo jo premlevali tudi na forumu). Obdelali so strojno in programsko rešitev ter bili presenetljivo uspešni. Od desetih različnih kartic (dve s 128 MB pomnilnika in osem s 64 MB) so se problemi pojavili le pri eni, ostale pa so delovale odlično. Če vem je nemščina blizu, preberite izvirnik, za ostale pa je v angleščino prevedel Google. Nesvetovljanom žal ostane le galerija slik.



Hvala gonilniku za povezavo.

13 komentarjev

Katode občutljive na zvok

Slo-Tech - Gotovo ste že slišali, da obstajajo na zvok občutljive neonske luči -- podjetje Sun Beam Technologies pa je izdelalo hladne katode, občutljive na zvok. Te se na zvočne valove odzivajo z utripanjem: z dvema katodama lahko tako ustvarimo zanimive vizualne efekte. Klik!

Poleg teh so izdali tudi večbarvne katode - Klik!

2 komentarja

Trobarvni LED ventilator

Overclockers Australia - Nedelja je. To avtomatično pomeni, da bomo resne novice (vsaj do jutri) postavili na stranski tir ter se posvetili ustvarjalni polovici možgan [:D]. Avstralski navijalci so napisali članek o modifikaciji prozornega ventilatorja s tremi LEDicami različnih barv. Končni učinek je magičen, cena modifikacije ni visoka, postopek kot tak pa razložen zelo podrobno ter natančno. Klik!

Add-on by Tomi: V primeru, da pa ne marate mavrice, so na Overclockers Australia poskrbeli tudi za vas.

1 komentar

USB svetilka

Pimprig - Tema, nič se ne vidi, leni ste pa se vam ne da vstati iz udobnega naslanjača, da bi prižgali luč... zakaj si ne bi naredili lučke iz LED diodic, ki bi jo enostavno priklopili v USB izhod? Tega dela so se lotili na PimpRig.com in moram reči, da svetilka res lahko služi kot pripraven vir svetlobe dosegljiv z zamahom roke ali pa kot "sexy" svetloba - če izberete rdečo barvo - za obiske vaših prijateljic [:D] .

0 komentarjev