»

Radionomy kupil Winamp

TechCrunch - Novembrski strahovi, da bo decembra konec Winampa, saj je njegov lastnik AOL novembra napovedal konec razvoja, se očitno ne bodo udejanjili. Ne bo ga kupil Microsoft, kot se je začelo špekulirati le nekaj dni po najavi konca, temveč Radionomy.

Radionomy je belgijski ponudnik glasbe, ki upravlja Pandori podobno storitev, ki uporabnikom omogoča izbiro priljubljenih spletnih radijskih postaj. Trenutno imajo na seznamih več kot 6000 postaj, vsakdo pa lahko skombinira tudi svoj kanal. O nakupu so sprva začeli razpravljati na Winampovih forumih, kjer so ljudje opazili, da so Winampove imenske strežnike prenesli pod Radionomy. Kasneje so novico, da bo Radionomy odkupil Winamp, potrdili tudi viri blizu podjetij, čeprav uradnega sporočila za javnost še ni. Radionomy naj bi hkrati kupil tudi Shoutcast.

Tako ni jasno, kakšna bo prihodnost...

46 komentarjev

Po 15 letih konec Winampa

Slo-Tech - Končuje se zgodba najpriljubljenejšega predvajalnika glasbe na računalniku, ki je bil včasih tako kakor MP3 sinonim predvajanje skladb. WinAmp, ki je naokoli vse od leta 1997, bo točno čez en mesec ugasnil. Sedanji lastnik AOL je napovedal, da po 20. decembru ne bodo več podpirali Winampa niti ne bo več mogoč njegov prenos z uradne spletne strani. Novico je potrdil tudi Geno Yoham, generalni direktor Winampa.

Winamp sta leta 1997 spisala Justin Frankel in Dmitry Boldyrev, ki sta se spoznala med študijem na Univerzi v Utahu. Junija istega leta je izšla prva prava verzija (z zaporedno številko 1.x), ki je bila še povsem brezplačna (freeware) in je že imela klasični sivočrni grafični vmesnik. Januarja naslednje leto sta ustanovila...

135 komentarjev

Winamp 2 + Winamp 3 = Winamp 5

vir: Winamp
Winamp - Nullsoft je danes izdal naslednjo različico enega najboljših in zagotovo enega najbolj priljubljenih predvajalnikov glasbe in filmov. Dame in gospodje, Winamp 5! Po tem ko je večina ljudi, ki je winamp 3 celo preizkusila, ugotovila da to ni več winamp kot so ga poznali, so se avtorji tokrat spravili skupaj in združili najboljše lastnosti winamp 2 in 3. Od 2 so vzeli predvsem hitrost(ki je v 3 ni bilo), iz 3 pa predvsem veliko število funkcij. Za natančen seznam poglejte sem, za dolpoteg pa odklikajte semle. Prav tako so izdali različico Pro, ki omogoča luščenje zgoščenk ter pečenje le teh. Cena sitnica je okroglih 14.95 dolarjev.

Na novico sta nas opozorila še CCMbrother in Tody

59 komentarjev

Winamp se širi!

Slowwwenia - Winamp - produkt ameriškega podjetja AOL Time Warner je zopet dobil nove razsežnosti na področju prikazovanja video datotek - odslej boste lahko na dotičnem programu uvideli tudi modul za zloglasni format Windows Media Player, v kratkem pa tudi za format RealNetworks.

Winamp bo tako ogrožal obstoj sedanjih, nekoliko bolj uveljavljenih tovrstnih programov a la MS Media Player, Apple QuickTime ter RealPlayer podjetja RealNetworks.

Winamp ima velik sloves po organiziranem in dodelanem vmesniku za poslušanje MP3 glasbe in dvomim, da se tudi ostale funkcije ne bi uveljavile na tako visokem nivoju.

Več o tem tule.

3 komentarji

Winamp3 Final Build 488

Winamp - Pa smo ga končno dočakali - Winamp 3! Winamp je tokrat pridobil na uporabnosti in funkcijah. Z njim si namreč lahko ogledujete tudi video datoteke (upajmo, da bo narejen kakšen "Plug-In" za podnapise[:\\] ), seznami predvajanja so sedaj narejeni bolj pregledno, dodano je okno "Thinger", kjer se nahajajo bližnjice do nekaterih funkcij in tako dalje. "Nova" je tudi funkcija Crossfade oziroma gladki prehodi med skladbami.

Nullsoft trdi, da je program napisan popolnoma na novo z namenom, da bi čimbolj zadovoljil uporabnika. No upajmo, da bodo v prihodnosti dodali še nekaj uporabnih funkcij iz serije 2.xx (npr. funkcijo Jump - namesto tega je tu sedaj Select, ki ima podobno namembnost).
Sicer pa je novi Winamp strojno malo bolj zahteven, kar bodo občutili lastniki slabših računal[:)]. Dobite ga tukaj.

PS by alien-w: Izgleda da je Winamp res najbolj priljubljen programčič, ker je poslal novico tudi LordGreg.

14 komentarjev

Winamp 3

Winamp - Izšla je predogledna različica Release Candidata tretje verzije mojega najljubšega igralnika večpredstavnih glasbenih datotek, Winampa. Klik! Sicer moje mnenje ostaja - ostal bom na 2.xx dokler se bo le dalo ter dokler ne bom imel druge možnosti, saj mi dosedanje alpha in beta različice niso bile všeč. Je pa res, da se tako imenujejo tudi z razlogom [:D]. Naj nas Nullsoft čimprijetneje preseneti!

3 komentarji

OGG Vorbis RC3 izšel

Slo-Tech - Potrebovali so veliko več časa kot so napovedovali, toda to je najboljša verzija OGG Vorbis-a doslej. RC3 vsebuje pomembne izboljšave v kvaliteti, ima nove kontrole nad bitratom in je korak bliže končni izdaji 1.0.

Zdaj vsebuje poleg že znanih VBR nastavitev še veliko novih. Kvaliteto je zdaj možno nastaviti od 0-10 po korakih .0000001... Zraven tega -b za ABR (povprečen bitrate) -M (za maximalni bitrate) -m (za minimalni bitrate). S tem lahko celo emulirate CBR (konstanten bitrate v okviru vsakih dveh sekund). Bitrate management deluje samo za stereo 44.1kHz 16bit datoteke. VBR nastavitve pa so sicer optimirane za 44.1 Khz, vendar "prebavijo" tudi druge frekvence.

Razvoj Win32 build sistema se je vlekel zelo dolgo, ampak je zato mnogo boljši. Razvoj zdaj poteka na RC4, kjer bo optimizacija še za 22.05 kHz, itd, bitrate management za vse vhodne frekvence in še boljša kvaliteta nižjih bitratov (čeprav je že v RC3 zelo napredna)

Izvorno kodo, plug-in-e (za WinAMP, Sonique, FreeAMP...

7 komentarjev

Nova inačica Winampa

Winamp - Vem, da je že malo pozno, saj je novička stara že dva dni, ampak vseeno, za tiste, ki še niso bili obveščeni: izšel je novi Winamp, tokrat z zaporedno številko 2.78. Vunpotegnite si ga iz tega naslova, kjer izberete, katero od treh verzij želite. Sicer se pa vidi, zakaj Nullsoftovci vse počasneje izdajajo nove različice Winampa 2.xx - Intenzivno se namreč pripravlja Winamp 3. Trenutno je na beta2 fazi razvoja.

0 komentarjev

Slo-Tech Winamp skin

Jaz - Heh, povsem nepričakovano se je danes v mojem Inboxu znašel zanimiv e-mail. MadManMato mi je namreč poslal svoj home-made Winamp skin. Nič posebnega, boste rekli... Eeeee, wrong! Navdih za skin je namreč ravno Slo-Tech. Sicer sem sam zelo izbirčen pri Winamp skinih in najraje uporabljam prastari Wood, toda ta S-T skinček dejansko ni slab. Za razliko od podobnih poskusov ni vse (pre)kičasto in če gre verjeti MadManMatoju, da je to njegov prvi poskus pri izdelovanju skinov, potem se lahko samo veselimo prihodnjih poskusov, ki jih obljublja. Mislim, da bo skin takoj prirasel k srcu vsem Slo-Techerjem (še posebej forumašem), dobite pa ga tukaj. Torej, velika zahvala MadManMatotu in upajmo,...

30 komentarjev

Konec skinz.org

Jaz - Še ena od mojih najljubših destinacij na spletu, spletna stran skinz.org, ne obstaja več. Če greste na to spletno stran, najdete samo eno stran, na kateri so povezave na druge spletne strani s podobno tematiko. Na skinz.org ste imeli na razpolago za dol-vleko ogromno t.i. skinov za razne programe, kot je npr. WinAmp, ki imajo možnost uporabe skinov. Prav tako je bilo na razpolago dosti ozadij.
Že dalj časa se je govorilo o ukinitvi te spletne strani. Skinz.org je namreč pridobila firma eFront, oglaševalska firma za oglaševanje na Internetu, s katero pa se administratorji skinz.org-a niso preveč dobro razumeli. Največji problem pa je seveda nastal s tem, da jim je eFront dolžan kar nekaj denarja, in kot protest so administratorji stran spremenili, in dali na spletno stran le povezave na druge podobne strani.
Res škoda.

0 komentarjev

Vdor na ASUSovo stran

Jaz - Aleš mi je včeraj poslal novico o vdoru na stran največjega proizvajalca matičnih plošč, ASUSa. Sicer stvari ne morem potrditi, toda baje se je po izbiri USA jezika na strani http://www.asus.com/index.html pojavilo naslednje sporočilo:

h0h0h IIS sux ! Sorry ADM .. ASUS COMPUTER INC defaced by #Hacker.BR h0h0h HBR yeahclear by Networkz and Access_Denied .. Gr33tz inback,[ZHB],exorcist,Bucefalo,dec0d3r,Coubr0n,ANALISTA,Silver Lords, Prime Suspectz, Furia.br , Iz corp and all defacerz ..Fuckz #m0rgue bah! C0N74C7 networkz@gmx.net and access_denied@linuxbr.com.br :-) EOF

Heh, M$ bi res moral malce poskrbeti za varnost svojega strežniškega softvera .

1 komentar