»

Glasba za aktivne

Hardware Zone - Vsi, ki se aktivneje ukvarjate s tekom, kolesarjenjem ali fitnesom, se prej ali slej zavedate, da nekaj pogrešate. Teh nekaj stvari (ali pa sploh ne stvari) je precej, verjetno pa je pri vrhu glasba.

Ker je ta segment populacije, vsaj po moje, še premalo pokrit, sta se Nike in Philips odločila, da bosta predstavila paleto izdelkov. V delo so vpregli dobre designerje, saj so izdelki res lepi na pogled, od prenosnih mp3 in CD predvajalnikov, do klasičnih FM radijskih spremenikov. Cene so primerljive z ostalimi produkti, upamo lahko samo, da bodo izdelki kmalu prišli v Slovenijo.

Predogled so naredili na Hardware Zonu (stran je zdaj zelo počasna, tako da ne obupajte).

If I were you, I would skip to page 6...

5 komentarjev

Je SiS Xabre 400 dobra izbira?

G3D - Pred časom smo lahko upali, da se bo SiS končno uveljavil kot spodoben proizvajalec grafičnih čipov, saj so številne strani objavljale izjemno obetavne rezultate, ki so nam dali vedeti, da bo Xabre 400 čip, ki se bo lahko enakovredno kosal z GeForci 4 MX... Nismo se mogli bolj motiti, saj so z uradno predstavitvijo SiS-ovega sprva obetavnega čipa na dan začele prihajati številne neprijetne podrobnosti, kot so na primer žrtvovanje kakovosti za hitrost, počasnost v "normalni" kakovosti, napake na teksturah v številnih igrah in še kaj bi se našlo. Pomanjkljivosti samega čipa so se med drugim lotili tudi na G3D in spisali kar všečen članek.

0 komentarjev

AGP 8x ali AGP 4x?

Hardware Zone - Na Hardware Zone so se spopadli z zanimivim vprašanjem: je AGP 8x res vreden svojega denarja? Pod test so vpregli SiSov čip Xabre, ki novi standard tudi podpira, in bili nad rezultati prijetno presenečeni. Razlika v korist AGP 8x se pokaže predvsem v nižjih ločljivostih in se odraža v petodstotni pohitritvi izrisa. Klik! Če vprašate mene, bi pravo razliko med AGP 4x ter AGP 8x videli šele, ko bi v primerjalni test vpregli beštijalnega ATIjevega Radeona 9700, saj so tam zahteve po visokem prenosu podatkov po vodilu še toliko bolj vidne. A kdo sem jaz, da bi sodil... [:D]

0 komentarjev

SiS 648

Tech Report - Včeraj je SiS končno tudi uradno izdal svoj najnovejši nabor SiS648. Namenjen je procesorjem Pentium4 in je zelo zanimiv, saj ponuja kar nekaj še nevidenih novosti. Poleg podpore Firewiru in še nekaterih zelo koristnih lastnostih, se lahko SiS648 pohvali tudi s podporo šestkanalnemu zvoku AC'97, AGP 8x in, sicer še vedno neuradno, podporo pomnilniku DDR400. Najbolj zanimivo pri vsem tem pa je, da najnovejši nabor niti slučajno ne spominja na polomije tega podjetja iz časov pred zdaj že kar legendarnim SiS745. SiS648 se lahko namreč pohvali tudi s tem, da lahko v navezi s pomnilnikom DDR400 enakovredno tekmuje z intelovim i850E, ki deluje...

0 komentarjev

5V na matični plošči

Extreme Cooling - Naše uboge mlinčke mučimo na vse načine, da bi le dobili ven še tisto kapljico moči, ki je ostala. Pri tem pa se lahko pojavi problem - imamo najboljše hlajenje, najboljši procesor, najboljši RAM, plošča je tudi dobra - le da ne more zagotavljat dovolj napetosti. S takim problemom so se spopadli na ExtremeCoolingu, ko jim je na poti do teh zadnjih megaherzev stala prenizka napetost na 5-voltni liniji -- namesto 5 je bilo le 4.2 volta. To težavo so obšli z modifikacijo, ki lahko uniči ploščo, hkrati pa se lahko poslovite od garancije.
No, če vas še zanima, oddeskajte sem in si oglejte, kako priklopiš 5V linijo iz napajalnika direktno na napetostne regulatorje na plošči.

1 komentar

Prva plošča na VIA P4X400

X-Bit Labs - VIA se še vedno ne da motiti s strani Intela in pravnikov, ki ji še vedno niso podali uradne licence za proizvodnjo veznih čipov za Pentium4, sej bo bojda v kratkem na voljo nova izboljšana različica čipovja P4X333, ki se bo izvirno imenovala VIA P4X400. Novi čip glede na predhodnika ne prinaša nobenih pretiranih novosti: najpomembnejša je podpora pomnilniku DDR400, ki pa ironično še ni uradno podprt s strani združenja, ki postavlja nove standarde.
Prve plošče je na tem čipovju je napovedal nam dobro znani Soltek. Plošče se bodo imenovale SL-85ERV in 85ERV-L ter se bodo prodajale vzporedno s Soltekovimi karticami Xabre, saj novo čipovje obenem podpira tudi AGP 8x.

0 komentarjev

Kdaj Xabre 600?

Reactor Critical - SiS Xabre še vedno buri duhove. Tokrat se je v ospredju raznih ugibanj znašel Xabre 600, o katerem SiS zaenkrat noče veliko povedati, tako da ostaja neznan tudi datum splavitve tega grafičnega procesorja, ki naj bi deloval s frekvenco 300 MHz, podpiral pa naj bi ga tudi 600 MHz pomnilnik DDR. Kot vedno pa so stvari v svoje roke prevzeli neodvisni viri, ki navajajo, da naj bi svet to najmočnejšo izvedenko Xabre čipov videl konec poletja, se pravi avgusta ali septembra. Kar gre za najmočnejšo različico nekateri viri celo predvidevajo, da se utegne pojaviti v nekakšnih VIVO izvedenkah, se pravi na karticah, ki ponujajo še razne dodatne lastnosti (TV-Tuner?). A obenem temu nasprotuje dejstvo, da gonilniki za Xabre niso ravno idealni.

Istočasno z najmočnejšo izvedenko tega čipa pa se bo na tržišču pojavilo tudi čipovje SiS746, ki bo namenjeno Athlonom in bo podpiralo PC2700 DDR SDRAM, AGP 8x in bo vsebovalo še integrirano grafično jedro Xabre.
Toliko o SiS-ovih novostih. ...

0 komentarjev

AGP 8x prihaja

X-Bit Labs - Sis predstavlja svoje novo čipovje SiS648 že od marca. Čipovje, ki naj bi podpiralo AGP8x, bodo predstavili na prihajajočem Computex-u. Prav tako so VIA Technologies napovedali svoje novo čipovje P4X333 z 8x AGPjem. Prav tako tudi nVidia s svojim nforcem2 ter AMD z 8xxx. Kdo bo najhitrejši in kdo bo prevladal? Klik!

2 komentarja

Geforce II Ultra

Evil Avatar - Sedaj od Visionteka, testirali so jo pa pri Evil Avatarju (heh ql ime). Kot po tekočem traku so zlajnali, kot že vsi prej: Beštijalna hitrost, odlična kvaliteta slike ter previsoka cena. Je pa pri tej inačici Ultre posebnost, da ima kartica DV-I izhod (za digitalen priklop LCD zaslonov) ter da ima TV-OUT. Ampak, če vprašate mene, je nakup Ultre še vedno nesmiseln. Sedaj se splača kupiti Pro 64, so se pocenile. Pa jo navijete na specifikacije Ultre, pa je . Pa naj si bo kartica še tako hitra. Klik!

0 komentarjev