»

Vrhovno sodišče sprejelo odločitev v primeru Grokster

Slo-Tech - Vrhovno sodišče ZDA je v primeru Grokster (več o primeru MGM vs. Grokster tukaj) danes sprejelo odločitev, da " kdor distribuira pripomočke, katerih namen je spodbujanje kršitev avtorskih pravic (...), je odgovoren za protipravna ravnanja tretjih oseb, ki tovrstne pripomočke uporabljajo, ne glede na to, da je pripomočke moč uporabljati tudi za pravno dopustne namene." Ključna točka navedenega stališča se nanaša na "namen spodbujati kršitve avtorskih pravic".

Današnja odločitev Vrhovnega sodišča je v nasprotju z dosedanjim precedensom iz primera Sony Betamax ( Sony Corporation vs. Universal City Studios), na katerega se je skliceval Grokster, ko je isto sodišče odločilo, da distributer vsebin ne more odgovarjati za uporabnike, ki kršijo avtorske pravice, če je pripomoček prvenstveno namenjen uporabi, ki je v skladu z zakonom.

V primerjavi obeh odločitev je sicer moč zaznati nianso razlike. Gre za dejstvo, da v primeru Betamax ni bilo govora o tem, da je namen tedaj spornih...

48 komentarjev

Ko se CD zavrti prehitro

Raztur™

vir: Powerlabs
Powerlabs - O raznih eksplozijah in razpadih polikarbonatnih ploščkov smo med drugim poročali tudi na Slo-Techu. Morda se kdo od vas bralcev še spomni novice, kjer je nekemu uporabniku CD razpadel v CD-ROM enoti in mu jo popolnoma razsul. Ne verjamete? Če spadate med dvomljivce, potem odklikajte na tej strani, kjer je nek zanesenjak nazorno pokazal, da CD pri višjih hitrostih še kako dobro razpade. Pri poizkusu je uporabil Dremel, ki se lahko vrti tudi pri 35000 obratih na minuto, ves postopek pa je tudi posnel.

13 komentarjev

Volcano 11 - Xaser Edition

Thermaltake - ThermalTake je objavil novost na svojem ceniku hladilnikov za procesorje. Tokrat se novinec imenuje Volcano11, Thermaltake pa ga priporoča za vse AMD procesorje, ki imajo PR ("Performance Rating") največ 3400+ (kot da jih lahko že kupimo[:D]). Ventilatorček se lahko vrti med 1300 in 4800 obrati na minuto (4800 RPM povzroči 48 dB hrupa), ima vgrajen termalni senzor in ima posebno razširitveno ploščico, s pomočjo katere lahko nadzorujomo hitrost vrtenja.

9 komentarjev

Microsoft to detonate a nuclear missile

Slashdot - While eating a banana i have stomped over this fine piece of news. World leaders reacted with stunned silence as Microsoft Corp. (MSFT) conducted an underground nuclear test at a secret facility in eastern Washington state. The device, exploded at 9:22 am PDT (1622 GMT/12:22 pm EDT) yesterday, was timed to coincide with talks between Microsoft and the US Department of Justice over possible antitrust action. Scientists pegged the explosion at around 100 kilotons. "I nearly dropped my latte when I saw the seismometer" explained University of Washington g eophysicist Dr. Whoops Blammover, "At first I thought it was Mt. Rainier, and I was thinking, damn, there goes the mountain bike vacation." Isn't that just a marvellous eruption?
---
Ko sam jedla bananu, sem naletjela na izvanrednu novicu. Svetski voditelji so reagirali sa tišinom, ko je Microsoft izvedeo podzemaljski nuklearni test u skrivnem laboratoriju u vzhodnom Washingtonu. Bomba, koja je eksplodirala včerej, u 17:22 našeg...

20 komentarjev

Odklenjeni TBirdi 1.2GHz

Jaz - Čas je za še nekaj govoric (juhej!). Na Overclockers strani sem zasledil zanimivo informacijo, da velika večina (če ne vsi) 1.2GHz Thunderbird čipov ima že tovarniško povezane vse L1 mostičke, kar pomeni, da so popolnoma odklenjeni. Ker je pri nas še vedno precej težko zaslediti kakšnega izmed teh zadeve na žalost ne morem potrditi, toda cenil bi vse informacije z vaše strani. Toliko o AMDjevi zlobni namerni o zaklenitvi vseh čipov. Aja, ko smo pri tej temi: vsi, ki kupujete Durone in TBirde v Sloveniji ste lahko brez skrbi. Panika, ki je vladala glede odstranjenih BP_FID nogic par tednov nazaj se je že polegla in izkazalo se je, da je šlo za eno pošiljko, katere namen je bil prestrašiti overclockerje (ali nekaj podobnega ). Vseeno pri nakupu preverite spodnjo stran čipov!

5 komentarjev