»

Pod pokrovom Pentiuma 4

System Cooling - Ne, tokrat ne bo govora o arhitekturi, taktu itd. procesorja, pač pa dobesedno o tem, kar je v naslovu novice - o tem, kaj se skriva pod termalno ploščo oz. 'pokrovčkom', ki ga Intel lepi na Pentiume 4.
Tega vprašanja so se lotili na Systemcooling.com. Vzeli so Pentiuma4 1.6 in z njega odstranili pokrovček. Kaj so pod njim našli, si pa preberite tukaj.

Namig: nekdo pri Intelu ima veliko dela s poliranjem jeder[:D].

5 komentarjev

Pentium4 + SSE2 = ?

Ace's Hardware - Dejstvo je, da so Pentiumi4 dragi. Dejstvo je, da jih Athloni posekajo v vseh igrah, razen Quake3. Dejstvo je, da jih Athloni še bolj uničijo v vseh resnih aplikacijah in serverskih benchmarkih. Dejstvo je, da to Intelu ni niti najmanj všeč. Kaj storiti? Kot kaže, jim ne ostane nič drugega, kot razglašanje čudovitega odrešenika z imenom SSE2. Uporabnikom tako zatrjujejo, da bodo aplikacije narejene z novimi Pentium4 prijaznimi compilerji dobesedno letele in da lahko kar pozabijo na Athlone. Ali je res tako, so preverili guruji z Ace's Hardware. Zapregli so nekaj dosegljivih compilerjev in recompilerjev s podporo za SSE2 ukaze ter preverili, ali bo Pentium4 res zavladal čez kakšnega pol leta, ali pa bo Athlon tudi takrat s svojo surovo močjo rušil vse pred seboj. Tukaj.

8 komentarjev

Štirislojne i850 plošče

X-Bit Labs - Asus, Msi in Gigabyte so se odločili, da bojo izdali samo štirislojne osnovne plošče z i850 čipsetom. Zakaj je to zanimivo? Predvsem zato, ker so prvotno osnovne plošče z i850 čipsetom delane v 6 slojih. S prehodom na 4 sloje se sama izdelava plošč poceni za okoli 10-15%. Mene predvsem zanima, ali bo ta kompenzacija vodila k stabilnosti ali ne, saj morajo s prehodom na 4 sloje narediti neke kompromise pri sami izdelavi. Bomo videli.

2 komentarja

OfficeXP že skrekan

The inquirer - Hehe, medtem ko se Microsoft trudi z raznimi aktivizacijskimi metodami za svoj softver, se mu warez scene le smeje v brk. Dokaz za to je tudi to poročilo s The Inquirerja, po katerem sodeč je nedavno izdani OfiiceXP že skrekan in v obtoku po internetu. Če je zadeva resnična ali ne, presodite sami, toda jaz bi kar rekel, da je (*prikrit pogled na sveže spečen OfficeXP CD*) .

20 komentarjev

Kdo rabi GeForce3?

Glide Underground - Urednik Glide Undergrounda je objavil zelo zanimiv "uvodnik", v katerm se sprašuje o upravičenosti nakupa trenutnega Nvidiinega paradnega konja, GeForca3. Moram priznati, da se z večino njegovih stališč popolnoma strinjam! Nvidia je očitno pozabila na "realni svet" in se posveča izdelavi vedno hitrejših, funkcijsko polnih in dražjih proizvodov. Očitno jih ne zanima, da njihove napredne tehnologije trenutno nihče ne more izkoristiti ter tudi ne, da si velika večina ljudi sploh ne bo mogla ali hotela privoščiti njihovih produktov. Ta razvojna tendenca je v svoji osnovi sicer vredna pohvale, saj je malo podjetij ki lahko v 6 mesečnih ciklih izdajajo nove in nove proizvode, toda postavlja se vprašanje kam jih bo to pripeljalo. Čisto mogoče je namreč, da se bodo popolnoma odtujili uporabnikom, katerim so njihovi proizvodi dejansko namenjeni...

5 komentarjev

Sprejem Pentiuma4 zelo mlačen

ZDNet - ZDNet je objavil zelo zanimiv člančič, po katerem sodeč je Pentium4 v retail trgu bil zelo, zelo mlačno sprejet. V mesecu decembru, ki je prvi polni mesec prodaje novega procesorja, so se Pentiumi4 pojavili v približno 1% vseh novih računalnikov. Seveda za marsikoga ni nobeno presenečenje, saj Pentium4, vkleščen med visoko ceno, Rambusom in težavami z i850 čipovjem enostavno ni preveč privlačna izbira...

2 komentarja

Še več žužkov v i850 čipovju

Tech Web - Po neštetih poročilih o žužku v i850 čipovju, ki otežuje delo s PCI vodilom, je CRN odkril še enega nemarnega žužka. Ta bo prizadel predvsem ljubitelje DVDjev, namreč zvok, ki preko gre iz DVDja preko sistemskega vodila v zvočno kartico rad preskakuje ali pa celo popolnoma ustavi. Intelu se seveda zadeva ne zdi dovolj resna, da bi čipovje poklicali nazaj (v bistvu si tega niti ne smejo privoščiti), za 24. februar pa že obljubljajo novo revizijo čipovja, B4 (trenutna je B1 prime). Me prav zanima, ali bo nova različica odpravila napake.

1 komentar

Resnica o napaki v i850 čipovju

CNet - Pred nekaj dnevi ste lahko brali o še eni odkriti napaki v Intelovem i850 P4 čipovju, ki je onemogočala ali zelo upočasnjevala delo z več monitorji, če je grafična kartica (ali kartici) bila na PCI vodilu. Glede zadeve se v bistvu nihče posebej ne razburja, saj enostavno ni dovolj uporabnikov, ki bi se znašli v taki situaciji (uporaba P4 sistema z PCI grafično kartico na dveh monitorjih), vseeno pa je vredno pomisliti koliko takih majhnih napak se še skriva v čipovju. Zanimivo analizo lahko preberete na CNetu.

0 komentarjev

Spet težave z i850 čipovjem

Tech Web - Hm, tako Intel kot AMD se ubadata z različnimi težavami, ki pestijo njujina najnovejša čipovja. Te dni je ponovno na tapeti Intelovo Pentium4 čipovje, i850. Izvedelo se je namreč, da se sistem pri uporabi dveh monitorjev na PCI kartici zelo upočasni. Težavo so priznali tudi Intelovci in potrdili, da gre za težave s čipovjem, kljub temu pa verjetno ne bo prišlo do kakšne zamenjave defektnih matičnih plošč, saj je število uporabnikov, ki v Pentium4 sisteme tlačijo PCI grafične kartice enostavno zanemarljivo [:)].

0 komentarjev