»

Acer izdal najbolj zelena prenosnika

ComputerWorld - Acer je predstavil nova prenosnika, ki ju je Greenpeace označil kot najbolj zelena prenosnika doslej, saj ne vsebujeta polivinil klorida (PVC) in bromiranih zaviralcev gorenja (BFR), razen v izolaciji kablov. Omenjene substance so problematične, ker po koncu življenjske dobe razpadajo v mnoge strupene snovi, denimo dioksine in furane. Poleg tega je prenosnika moč reciklirati in porabita manj energije. Modela se imenujeta Acer Aspire 3811TZ in Aspire 3811TZG in sta člana serije tankih in lahkih prenosnikov Timeline, ki imajo Intelove procesorje Core 2 Duo. Acer je že leta 2005 napovedal, da bo do leta 2009 popolnoma prenehal uporabljati PVC, BFR in ftalate, a se je cilj nekoliko zamaknil. Novega točnega datuma niso postavili, so pa dejali, da se trudijo. Natančne specifikacije in cene še...

11 komentarjev

Hočete zbirateljsko verzijo Quakea?

eBay - V tem primeru kaj hitro odklikajte na ta naslov, kjer si lahko kupite še neodprto škatlo igrice Quake III: Team Arena, s podpisi razvijalske ekipe ID Software po celi škatli. Imate še dobrih devet dni, trenutna cena se giblje okoli osemdesetih dolarjev, je pa res -- da morate biti Američan. Predpogoj prodajalca je pošiljanje samo v ZDA.

Sedaj pa k resnim novicam [:D].

3 komentarji

Kako izgleda jedro Linuxa?

Slashdot - Če ste zagrizen Linuxovec in vas zanima, kako izgleda jedro (kernel) Linuxa, potem brž odklikajte na to stran in si ga oglejte. Na isti strani boste našli tudi navodila za branje načrta. Interaktivni načrt kernela je sicer namenjen razvijalcem open source in podobnih programov, kar pa ne pomeni, da si ga ne smejo ogledati tudi drugi. Namig: Linuxov kernel je precej kompleksna stvar in če boste hoteli priti do kakšne podrobnosti, se boste kar pošteno naklikali [:D].

3 komentarji

Vodič po navijanju

PC Mechanic - Vsi, ki ne veste, kako bi se lotili drugega najbolj uživantskega početja pod soncem (navijanja računal, se ve), hitro odklikajte na to stran, kjer so PC Mechanicovci v dolgem teoretičnem tekstu razložili, kako začeti. Od zgodovine navijanja prvih Pentiumov, preko Goldfingerjev za SlotA Athlone (saj se jih še spomnite, ane? [:D]), do barvanja mostičkov, izbiranja kakovostnih komponent, in tako dalje. Priporočam tistim, ki še vedno mislite, da imajo Intelovi procesorji odklenjen množilnik. Klik!

0 komentarjev

Na navijanje!

The inquirer - Upam, da mi boste oprostili mojo malce daljšo odsotnost, ampak nogometna evforija in lenoba, ki ob koncu leta še najbolj pritisne, sta me obsedla do te mere, da se mi ne da niti spraviti pred računalnik in spisati kakšno novico. No, lenoba pa se je vse predolgo držala tudi starih Athlonov XP, ki niso pokazali toliko poskočnosti pri navijanju, da bi si jih svetovna rulja toliko želela. Vse skupaj očitno popravljajo Athloni XP grajeni na 0.13 mikronskem jedru, ki naj bi bili prava navijaška smrt za Intelove Pentiume4. V to lahko sklepamo po poročilih na tem forumu, kjer je nekdo pokazal screenshote navitih Athlonov, ki so delovali z 2166 in 2314 MHz. Prepričajte se na lastne oči, še prej pa opozorilo, da od strani, če ne obvladate nemščine, ne boste imeli veliko koristi [;)].

0 komentarjev

Lahkotnejše navijanje

Gigabyte - Podjetje Gigabyte je izdalo beta verzijo priljubljenega programa EasyTune, ki tokrat nosi že številko 4. Za tiste, ki veste čemu program služi, spodnjih nekaj vrstic preskočite, za ostale pa kratka razlaga: gre za program, s pomočjo katerega lahko kar iz operacijskega sistema nastavljamo in spreminjamo frekvenco procesorja, pomnilnika in tudi AGP ter PCI vodila. Glede na to, da je odpiranje abaka™ in nastavljanje FSBja preko mostičkov za marsikoga, ki ima takšno matično ploščo, mučno opravilo, si bo s tem programčkom prikrajšal kar nekaj nevšečnosti. Branil pa se ga zagotovo ne bo tudi kakšen manj izkušen Slo-Techer.

Program pa je uporaben tudi takrat, ko želimo na primer povečati frekvenco samo pomnilniku, kar nam v primeru, da matična plošča tega ne podpira, zna priti še kako prav. Marsikatera plošča namreč podpira samo tolikšno frekvenco pomnilnika, kot ima procesor FSBja, kar pa v marsikaterem primeru še zdaleč ni 133 MHz ali več. Kot bi rekel naš najljubši admin alien-w: "A...

5 komentarjev

Navijanje Macov

Overclockers Australia - Maci so v zadnjem času deležni posebne pozornosti, saj je Apple s svojimi izjavami, da bo novi iMac v obliki svetilke, povzročil kar nekaj razburjenja med uporabniki. Ker pa ljudje v takem času zelo radi brskajo za podatki o Applovih računalnikih, se je avtor te strani odločil, da razsvetli uporabnike Applovih računal z vodiči o navijanju. Po nekaterih podatkih ima avtor na svoji strani opisan postopek navijanja prav za vsak model računalnikov, ki jih je Apple izdal (OK, navijanja kakšnih pionirskih izdelkov zagotovo ne gre pričakovati ). Če se vam v hiši valja kakšen star Applov računalnik in ne veste kaj bi z njim, ali pa ste le siti počasnosti svojega iMaca in bi ga radi navili, potem obiščite to stran in se podučite o tehnikah navijanja. Pa čim manj uničenih procesorjev .

0 komentarjev

Končana posodobitev trikov

Jaz - Ker je danes pač zelo malo novic, sem se lotil drugega koristnega dela in vzdrževanja strani. Že nekaj časa me bode v oči nepopoln indeks vseh člankov, trikov in testov ter nedelujoče povezave med samimi članki (in ostale drobne napakice, ki so ostale po prenosu člankov v novi design). No, obveščam vas, da sem končal s prenovo vseh trikov. Popol in izboljšan indeks (vsi triki so opremljeni s komentarji, dodan je avtor...) najdete tukaj (ali enostavno kliknite na povezavo v levem meniju), vsak posamezen trik pa sem predelal. To pomeni, da med triki ne boste več našli mrtvih povezav, nedelujočih slik, dodal pa sem tudi manjše kozmetične popravke...Sedaj me čakajo še "samo" članki in testi, potem pa se lotim Download sekcije in Povezav. Jaome [:\\]!

5 komentarjev