»

Nvidia poskrbela za preprosto navijanje novih kartic

vir: TechSpot
TechSpot - Kmalu prihajajoča serija grafičnih kartic GeForce RTX 20 ne bo imela le novih Turing grafičnih procesorjev in podpore za NVLink SLI povezave, kar bo krepko povečalo prepustnost povezav v spregah večih kartic, pač pa jim bo priloženo tudi močno orodje za malone samodejno navijanje kartic. Pač, ker zmogljivosti, ki jih kupimo, nikoli niso docela izkoriščene.

Scanner sicer ne bo aplikacija, ki si jo prenesemo s spleta, pač pa API, ki bo na voljo razvijalcem vseh znanih programov za navijanje, kot sta denimo MSI Afterburner in EVGA Precision X1. Kot poročajo mediji, Nvidia s tem v zvezi že sodeluje z MSI, Gigabyte, Asus in drugimi izdelovalci grafičnih kartic.

Posebnost Scannerja je v tem, da ne bo deloval, kot smo bili doslej vajeni...

9 komentarjev

Ko se nakupovalni voziček ustavi

Gambit - Verjetno vam je znana sobotna gneča iz lokalnega Interšpara, ko se včasih zgodi, da celo zmanjka nakupovalnih vozičkov. Podobno dogajanje so pod drobnogled vzeli pri britanski trgovski verigi Asda in ugotovili, da nove lastnike najde tudi do 80% vozičkov.
Tako so izračunali, da je ekonomska računica boljša, če kupijo nove, elektronsko podprte vozičke, ki "vedo" kje se lahko nahajajo, v primeru da pa se preveč oddaljijo od dovoljenjega območja, pa se vklopi zavora, ki oteži krajo. Kul, ne?
Zanimivost so zasledili tukaj.

3 komentarji

nForce2

več strani - Na vseh trdnostvarnih (hardware) straneh govorijo: "nForce2 gor, nForce2 dol", zato moramo še mi pristaviti skledico. Sicer na žalost ne z lastnim testom, temveč le s povezavami do testov tujih strani. nForce2 so pod drobnogled vzeli na:

in tako naprej in tako naprej. Če preberete vse, boste morda vedeli več kot sami snovalci tega čipovja [:D].

2 komentarja

Modificiranje podloge za miško

Bit Technologies - Bit-Techovci so nam že mnogokrat ponudili zanimive ter, bolj pomembno, doma enostavno izvedljive lepe modifikacije. No, tokrat so se spravili na izdelavo lastne podloge za miško, pod katero imamo še osvetlitev iz LED diod. Zadeva izgleda zelo lepo, še posebej v temi, saj izgleda, kot da bi podloga lebdela nad površino mize. Je pa zanjo potrebnega kar precej dela, materiala ter živcev. Klik! Thnx, experimetant.

3 komentarji

Svetleča podloga za miško

Metku.net - Navkljub moji izrecni obljubi, da danes zagotovo ne bom pisal novic zaradi izjemne izčrpanosti le-mene (ter hkrati LordaNinje, Mateja, DrSergioDJa ter Slainea - vsi maturantje), vas nisem mogel pustiti na cedilu. Joj, kam to pelje :D. Kakorkoli - ste že od vedno na omrežnih žurkah hoteli biti glavna atrakcija ter biti najbolj kul, a vam igranje igric zaradi zmanjšanih motoričnih sposobnosti, za katere ste krivili brezžično optično miš, ni in ni šlo? Potem je tale članek navodilo za vas, saj vam pove, kako narediti svetlečo se podlogo za miško. Zadeva izgleda res kul... Mogoče jo bom celo naredil, saj mi igranje RTCW ter Q3 podobnih igric - nikakor ne gre.

3 komentarji

Na-glavni mp3

Slo-Tech - Kdo nas spet preseneča? Žiga, kdo pa drug:

Na ZDNet-u so pod drobnogled vzeli Panasonicov mp3 predvajalnik (Panasonic SV-SD05 Audio Player Headset), vgrajen v slušalke. V nasprotju s pričakovanji je ocenjen relativno nizko (6.3 od 10), predvsem na račun slabega oprijema (stvarca tudi pri rahlih sunkih vse prerada zdrsi iz glave), nizke kvalitete slušalk ter pomanjkanja izenačevalnika. Končno oceno zaokroži tudi relativno visoka cena ($329.95 - $419), ki je približno $100 višja od podobnih (vendar 'ožičenih') predvajalnikov... Klik!

1 komentar

Še vedno smo pridni

Slo-Tech - Hehe, začenja se sezona! Kaj to pomeni? V prihodnosti se lahko nadejate grmade člankov, testov ter ostalega, tudi recenzij DVDjev, se ve. Danes je na vrsti prav ta, z DRSergioDJem, našim recenzorjem, na čelu. Tokrat je pod drobnogled vzel film Go (Kaj dogaja?). Ker sam filma nisem gledal, vam na kratko v novici ne morem povzeti dogajanje, tako da vam ukazujem: Klik!

7 komentarjev

IBM proti svetu

X-Bit Labs - Heh, XBit Labovci so kar ustrezno poimenovali nadaljevanje njihovega velikega testa diskov. Največja pomanjkljivost prejšnjega dela je bila odsotnost IBMovih diskov, ki so trenutno eni izmed najbolj popularnih in zaželjenih. No, fantje (in punca!) sedaj popravljajo napako in tako so pod drobnogled vzeli nekaj IBMovih novejših modelov. Kaj so ugotovili? Tisto, kar vsi vemo že kar nekaj časa: IBM diski so trenutno najboljši IDE diski na svetu!

1 komentar