»

TDK-jev zapisovalnik druge serije

Hardware Zone -

Na HardwareZone so testirali CD-zapisovalnik podjetja TDK, ki ga verjetno bolje poznate kot izdelovalca CD medijev. Njihen tokratni izdelek bere in piše z 48x hitrostjo, prepisuje pa samo s 24x. Verjetno ni odveč poudariti, da bere skorajda vse, kar je okroglega (izvzemši pizze ter DVD-je). Z zapisovalnikom so bili zelo zadovoljni, saj za 105 dolarjev ponuja resnično dobre zmogljovosti. CD je na primer posnel v slabi poltretji minuti, za prepisljivi plošček pa je potreboval le dobro minuto več. Še en razlog več, da so mu dodelili oceno 4.5 (od 5) in nagrado uredništva. Semkaj!

13 komentarjev

Samsung SM-348 CD-RW/DVD

I Am Not A Geek - Vse tiste, ki vas muči pogled na kopico CD, CD-RW ter DVD-enot v vašem računalniku, bo razveselila novica, da je podjetje Samsung izdalo CD-zapisovalec, ki zmore pisati z 48x hitrostjo, prepisovanje pa opravlja dvakrat počasneje, kar seveda ni nič posebnega, razveseljiva pa je vsekakor tudi zmožnost branja DVD-zgoščenk. Na I Am Not A Geek so spisali test tega pekača, ki si ga lahko ogledate na tem naslovu.

0 komentarjev

TX VENUS II 48/24/48 CDRW

Hexus - Zopet en novi hitri "pekač", ki zapisuje z 48x hitrostjo, prepisuje pa s 24x. Na Hexus.net so ga testirali in naredili primerjavo z drugimi enako hitrimi pekači in prišli do zaključka, da zapiše 705 MB podatkov v rekordnih 2:53.

In še podatek o ceni: V Ameriki boste zanj odšteli okoli 50$, kar je dokaj dobra naložba, kakšne pa bodo cene v Sloveniji, pa boste sami videli, ko bo prišel na police v prodajalnah (če sploh bo). Za test kliknite semkaj.

4 komentarji

Oseminštiridesetkratniki ...

GamePC - ... ali na kratko 48x. Tri zapisovalce praznih CD plošč, ki so zmožni pisati z 48x hitrostjo, so si ogledali pri GamePC. Pod lupo so imeli CD-RW enote treh gigantov, Lite-On, MSI ter Plextor.

Testirali so predvsem hitrost, dostopni čas, hitrost luščenja glasbe ter zmožnost kopiranja zaščitenih CDjev. Vas torej morda mika nov CD zapisovalec? Berite tu.

0 komentarjev

48x zapisovalnik

Akiba - Navajeni smo že, da slike vsega novega, kar pride, gledamo na Akibi Hotline. Tokrat se lahko slinite (slinimo) nad pekačem, ki na zgoščenke zapisuje kar z 48-kratno hitrostjo, prepisuje s 16x, bere pa z 48x hitrostjo. Menim, da smo prišli do točke, kjer se bo hitrost zapisovanja morala počasi ustaviti, če ne drugače, pa zaradi samih omejitev uporabljenega materiala v zgoščenkomatih ter, pomembneje, zgoščenkah. Seveda se lahko tudi motim. Klik!

1 komentar

400 GB diskovja

Source magazine - Na dotični spletni strani se lahko slinite nad zajetnimi 400 GB diskovja, zatlačenimi v 19" strežniško 1U (pet cm visoko) rackmount ohišje. Uporabljani so štiri Maxtorjeve zverine, za nadzor pa skrbi Intelov P3 866 s 384 MB pomnilnika. Zadevo le priključimo na omrežje ter skonfiguriramo, kar je odlično za podjetja, ki rabijo dostopati do velike količine podatkov. Heh, zamislite si potencial takega strežnika za nelegalno programsko opremo na kakšni hitri pipici v svet! No, tudi cena tega stvora ni očem prijazna - oskubila vas bo za 3600 zelenih.

0 komentarjev

ASUS CRW-4012A 40/12/48 CD-RW

CDRLabs - Asusova pečka je prava raketa. Snema lahko z 40x, presnemava z 12x, bere pa z 48x hitrostjo. Kljub vsemu pa na primerjalnem testu izgubi tako pri peki 650MB kot 700MB CD-jev. A naj vas to ne odvrne od (morebitnega) nakupa. Pogon se lahko pohvali z več tehnologijami, paketu je priložen Nero 5.5, zadevščina pa presnemava z 12x. Ampak, vse le ni tako lepo. Ima le 2MB predpomilnika, (pre)glasna je ob branju oz. snemanju, pa še kaj bi se našlo. Več o testu tukaj.

0 komentarjev

Hewlett-Packard bo izdal svoje DVD snemalnike

CDR-Info - Njihov dvd200e pogon bo sposoben posneti 3 ure video materiala v manj kot 30-ih minutah. Hitrosti snemanja in presnemavanja sta isti (2.4x), branje pa je 8-kratno. Kot dodatek, je tudi snemanje navadnih CDjev več kot zadovoljivo, saj jih je zmožen posneti z 12x hitrostjo, presneti z 10x hitrostjo in brati z 32x. To pa še ni vse. Pri HP-ju vam dajo na izbiro tudi način priklopa, tako da lahko pogon priklopite preko IEEE 1394 ali USB 2.0. Pričakovana cena je med $500-600.

0 komentarjev

Asus 40x12x48 CD-RW

CD Freaks - Ja, nekaj mesecev nazaj ni še nihče govoril o takšni hitrosti zapisovanja. Asusov najnovejši zapisovalec piše kar s 40x hitrostjo prepisuje z 12x in z 48x bere. Ima tehnologijo FlextraLink (Flexible and Strategic Writing technology), ki preprečuje napake pri snemanju. Podpira DAO-RAW, TAO, DAO, SAO, multisession in paketno pisanje. Res hiter tlačkomat, ki pa na žalost uradno še ni izšel. Aja, pe tole: overburn bo podpiral celotnih 99 minut.

0 komentarjev

Test Lite-On LTR-40125S 40/12/48 CD-RW

CDRLabs - Na CDRLabs.com si lahko preberete njihov test najnovejšega Lite-On pekača. Že iz samega imena nam je razvidno, da komponenta "dirka" kar z 40x hitrostjo snemanja, z 12x hitrostjo je sposobna presneti plošček, kar z 48x hitrostjo pa bere že posnete ploščke. In kaj so ugotovili...? Da se je, če ga primerjamo z Plextorjevim 40 kratnikom, dejansko težko odločiti. Če vas zanima zakaj, potem brž semkaj!

2 komentarja

Yamaha z inovacijami

CDR-Info - Če ste kadarkoli že pogledali na spodnjo stran na novo zapečenega ploščka, ste videli, v primeru da le-ta ni bil zapečen do konca, pas obrobe, ki se je razlikoval od tistega, na katerega je laser vgraviral enice in ničle. Ampak tudi iz tega moramo slejkoprej narediti nekaj skrajno lepega ter hkrati neuporabnega, je rekla Yamaha, ter predstavila tehnologijo risanja emblemov na zgoščenko. Najbolje je, da si primer pogledate v CDRInfovi novici. Heh, ideja je pa dobra... Imeti na hrbtni strani zgoščenke z laserjem vgraviran vrisan emblem igrice, ki jo vstavljaš v zgoščenkomat...

3 komentarji

Vaši CD-ji so v nevarnosti!

Ciencia Digit - S čem vse lahko poškodujete CD? Če ga popraskate, lahko, da ne bo več delal. Kako še? Lahko ga polijete s kakšno jedko snovjo, ki bo razžrla površino zgoščenke.
Samo to so vsi vsakodnevni primeri (no ja, jedka snov vsakdanji primer?). Kaj pa, če živite v centralni Ameriki, kjer je 30°C in 90% vlažnost zraka. Takrat imate poponoma drug problem. Ime mu je Geotrichumthat. Gre za gobo, ki živi v centralni Ameriki in se hrani z ogljikom in dušikom, ki je na zgoščenki. Zgoščenka je narejena iz večih delov in eden izmed njih je tudi plast polikarbonatov, v katerih je, z laserjem, zapisana vsebina. Če pa to gobo pustimo na CD-ju za nekaj časa, bodo kmalu le še ostanki.
Ne, tukaj ne gre za izmišljotino! Originalna novica je izšla tu, prevedena v angleščino pa je tu. Do te ugotovitve so prišli na nekem španskem inštitutu oziroma univerzi. Zdaj veste, zakaj se je vaš CD Metallice spremenil v CD Britney Spears....

14 komentarjev

Plextor 16/10/40

Digit Life - Digit Life je bil priden ter spisal test novega Plextorjevega CD prepisovalca, ki lahko navadne CDje peče s 16x hitrostjo, prepisuje pa z 10x hitrostjo. Rekli boste: Pa, saj to ni nič novega, Yamaha ima 16x pekač že mesece na voljo! Ni res... Možno je že, da ima Yamaha na CD snemalniku napisano, da je 16x, ampak ni popolnoma tako. Prvo, za peko s 16x hitrostjo na Yamahi rabimo posebne medije, ki imajo nastavljen bit, da so zmožne "biti pečene" pri 16x. Drugače se zapisuje pri "samo" 12x hitrosti. Pa tudi če kupimo 16x CD, bo prvih 30 minut zapisanih z 12x hitrostjo, šele potem pekač prestavi v višjo prestavo. Pri Plextorju pa niti eno od vseh naštetih dejstev ne drži. Peče pri 16x hitrosti CLV ter ne rabi posebnih 16x medijev. Če upoštevamo tudi to, da ji lahko (sicer ne tovarniško) vključimo tudi Ultra DMA prenos ter da ima relativno nizko ceno za snemalnik vrhunskih zmogljivosti, je nakup smiseln. Pa kaj vam sploh govorim vse to v eni mali novici, saj imate na tem naslovu vse! ...

3 komentarji