»

Za razlitje nafte v Mehiškem zalivu kriv moder zaslon?

Deepwater Horizon v plamenih

Slo-Tech - V Mehiški zaliv je vse od eksplozije na plavajoči naftni ploščadi Deepwater Horizon do pred nekaj dni, ko so delavci družbe BP plc, ki je imela vrtino v zakupu, na morsko dno poveznili posebno kupolo, iztekala nafta. Razlog za eksplozijo je še neznan, a pričevanje glavnega skrbnika elektronike na ploščadi Michaela Williamsa kaže, da gre za kombinacijo človeške napake in nestabilnih računalniških sistemov.

Kot pišeta neworleanski časnik Times-Picayune in The New York Times, so Williamsa približno mesec dni pred eksplozijo poklicali, naj pride na ploščat pogledat računalniške sisteme za nadzor in upravljanje vrtanja. Williams je odkril, da so se sistemi redno sesuvali z modrim zaslonom...

78 komentarjev

LinuxAudioMeetMe

Kiberpipa - Mesečna srečanja precej odprte oblike, namenjena vsem entuziastom, tako začetnikom kot specialistom za zvok, glasbo in multimedio na Linux-platformi, pod taktirko Luke Prinčiča.

Na prvem, oktoberskem, LAMM-u si bomo ogledali možnosti za glasbenika v Linuxu, kratek pregled prostega programja in distribucij, namenjenih delu na zvokovnem področju, ter slišali poročilo (in videli fotke) z mednarodne konference Pure Data, ki poteka v Grazu konec septembra.

Raziščimo skupaj! Kiberpipa: 13.10. ob 19:00.

0 komentarjev

Prescott 64-biten?

Slashdot - Pri Inquirerju špekulirajo, ali bo naslednji Intelov paradni konj, Prescott, že imel vgrajeno podporo za 64 bitnost. To jim je zagotovili vodilni pri Intelu, nato pa iz Intela ni pricurljala nobena izjava več, tako da določene stvari ostajajo nejasne, predvsem nabor ukazov, ki bi ga procesor uporabljal. Preberite si novico in sami presodite, ali je kaj na tem.

7 komentarjev

Katedrala PC

Overclockers Australia - Hehe, nekateri raje modificirajo industrijsko izdelana ohišja, nekateri si raje sami izdelajo lesene primerke, nekateri imajo radi borgovske kocke, drugi pa se, sodeč po tej strani, raje odločajo za ohišja malce bolj neobičajne oblike. Sicer nisem povsem prepričan, ampak vse bolj se mi dozdeva, da je modifikator celoten računalnik spravil v maketo katedrale. Prepričajte se na lastne oči:

0 komentarjev

Napihljivi zvočniki?

Overclockers Australia - Sicer nisem povsem prepričan, ali gre za šalo ali za popolnoma funkcionalen izdelek, ampak ta stran trdi, da imajo na zalogi posebne zvočnike, ki jih vzamemo iz škatle, napihnemo (!!![8-O]), vključimo in že lahko uživamo ob zvokih glasbe ali eksplozijah iz akcijskih iger. Skratka, pojdite na prej omenjeno stran in sami presodite, če je vse skupaj resnično.

6 komentarjev