»

Recenzija poceni napajalnika kaže vse pomanjkljivosti

Borna notranjost napajalnika.

ComputerBase - Napajalnik je običajno po krivem prezrta komponenta v računalniku, ki dobesedno nudi hrano vsem ostalim komponentam, a se ponavadi kupci zadovoljijo s pogledom na navedeno moč v vatih in iz trgovine odidejo s čim cenejšim izdelkom. Zato so na ComputerBase pripravili recenzijo cenenega napajalnika, da bi odgovorili na večno vprašanje, ali se nakup dražjega splača oziroma kaj več nam sploh lahko ponudi.

Da gre za izdelek iz spodnjega razreda se pokaže ob pregledu embalaže modela LC Power LC6500GP2, saj ne vsebuje vijakov, priključnega kabla za ventilator in podobnega, le zgibanko z osnovnimi podatki in biseri, kot "Namenjen za 220/230 V enosmerne napetosti". Zanimivo je, da 12 V-linija...

153 komentarjev

Napajalnik za grafične kartice

X-Bit Labs - S pojavom novejših, zmogljivejših in tudi precej požrešnih grafičnih kartic je dovolj močan napajalnik postal nuja za vse uporabnike sodobnih sistemov, še posebej za tiste ki uporabljajo dve (ali po novem celo štiri) kartici povezani s tehnologijo SLI ali CrossFire. Sodobni grafični izdelki, pa naj bodo iz rdečih ali zelenih tovarn, potrebujejo tudi več kot 100 W električne moči, zato bo na letošnjem CeBIT-u Fortron predstavil svoj najnovejši izdelek - napajalnik, namenjen napajanju grafičnih kartic, FSF VGA Power.

Nov gizmo z močjo 300 W se namesti v prosto mesto 5,25", vklopi pa se avtomatsko, skupaj z računalnikom. Za njegovo hlajenje skrbita vgrajena temperaturno regulirana ventilatorja s premerom 40 mm, za lepši izgled pa...

8 komentarjev

Kiberpipina zgodba: Moloz

Slo-Tech - Na severnem polu, bolj natančno v ledenih vodah severnega pola, pod ledenimi kristalno belimi ploščami, na dnu, pod sivimi kamni, ki v temi izgledajo nevidno črni, v družbi slepih rib in ekstatičnih meduz je prebival Moloz. Srkal je električne valove, ki so jih oddajale meduze in ribe, napajal se je z muljem in sanjal o kristalni belini ledenih plošč nad njim.

Njegov čas ni bil čas od tega sveta, bil je drug svet, svet podrejen tišini inTišina je vladala času. Tišina je bila voda, Voda, ki se je pretekala skoz njega, oblivala njegovo dušo - Voda, ki je žarela z močjo ognja. Moloz je hlepel po kristalnih ploščah nad njim, koprneča je bila njegova želja, tlela je kot žerjavica in ga v času, ki ni od tega sveta, navdajala z močjo, Močjo, ki jo ne živalsko, ne človeško srce ne pozna.

Beri dalje...

34 komentarjev

Enermaxov 460 W napajalnik

Enermax 460W

vir: The Tech Lounge
The Tech Lounge - Danes se potrebe po močnih napajalnikih iz dneva v dan večajo zaradi zelo požrešnih komponent, ki porabijo veliko elektrike. Na The Tech Lounge so si pobliže ogledali Enermaxov napajalnik z močjo 460 W. Postavili so ga v testni računalnik in pognali serijo testov ter za zaključek dejali, da je to še eden odličen Enermaxov napajalnik in mu prisodili oceno 10 od 10 in ga s tem (seveda) tudi močno priporočili. Več o tem.

0 komentarjev

Tišina na SilentPCReview

Silent PC Review - Na Silent PC Review so spisali članek, kjer vam priporočajo komponente računalnika, ki bodo povzročale najmanj hrupa. Svojo zgodbo so nadaljevali od najtišjih ventilatorjev, hladilnikov, trdih diskov, napajalnikov in matičnih plošč, do najnovejšega članka o priporočljivih ohišjih. Če vas grozno bolijo ušesa si članek le preberite, a ne vem, če boste imeli srečo in kakega od ohišij dobili tudi v Sloveniji.

2 komentarja

Tihi napajalniki

Mikhailtech - Zanimiv test sem zasledil na tej strani, saj so pri MikhailTechu pod drobnogled vzeli tri modele Seasonicovih napajalnikov - 300, 350 in 400 vatni model. Podjetje je tako meni kot opisovalcu neznano, po testu sodeč pa vedo, kako narediti kakovosten napajalnik. Njihova posebnost je namreč v tem, da so narejeni iz izjemno kakovostnih komponent, kar jim omogoča, da delujejo brez težav na višjih temperaturah, kot bi jih bili vajeni prenašati v napajalnikih. Hkrati s tem je v napajalnik vgrajen tudi sistem, ki nadzoruje vrtenje ventilatorja. Rezultat? Domala neslišen napajalnik, saj med navadnim delom ne potrebuje prisilnega hlajenja, ampak se zadovoljuje z navadno konvekcijo zraka. Izdelek je zagotovo zanimiv, zato branje testa priporočam.

0 komentarjev

Več štroma!

Tweak Town - Vsak dan se na internetu pojavi kar nekaj testov - procesorji, matične plošče, grafične kartice, ...bolj malo pa je testov ene napravice, ki vso šaro, ki jo namečemo v ohišje, poganja - govorim seveda o napajalniku, ki skrbi, da se po pregrešno dragih komponentah enakomerno pretakajo škratje elektrončki.
No, eden takih testov se nahaja tukaj, pod drobnogled pa so vzeli Antecovo enoto True550. Torej, vsi, ki vam vaš sedanji napajalnik ne more zagotoviti dovolj moči, si le oglejte test te 550 W pošasti.

1 komentar

Napajalniki brez ventilatorjev

več strani - Danes sem med brskanjem za novicami naletel tudi na nekaj zelo zanimivih napajalnikov, ki za svoje delovanje sploh ne potrebujejo ventilatorja, ampak delujejo s pomočjo velikih hladilnih reber. Gotovo je vsem jasno, da taki napajalniki niti slučajno niso namenjeni navijalcem, ampak tistim, ki cenijo komponente, ki proizvedejo zelo malo ali celo nič hrupa.
Prvi tak napajalnik sem zasledil na strani podjetja RSG. Ponaša se z močjo 300 W, v podjetju pa pravijo, da bo na voljo še to jesen. Ker nima ventilatorja je njegova obratovalna temperatura od 0 pa tja do 55 stopinj Celzija. Več o tem izdelku si lahko preberete na tej strani.
Drug tak izdelek sem zasledil na spletni prodajalni podjetja Siliconacoustics. Ta napajalnik se prav tako lahko pohvali s tem, da ne vsebuje nobenega aktivnega hlajenja in močjo 300 W. Ker je tako kot zgornji primerek malce nestandardne oblike, najbrž ne bo sedel prav v vsako ATX ohišje. Če vas zanima, potem si ga lahko prisvojite za 195 $. ...

9 komentarjev

Pustna pošast

Jaz - Hehe, zdaj vem, od kod izvirajo pravljice o Parkljih in drugih pustnih pošastkotih. Nekaj se jih je očitno ohranilo do današnjih dni, verjetno le zato, da lahko babice strašijo svoje vnučke, ko so manj pridni. Ekskluzivno na Slo-Techu pa lahko vidite fotografijo enega izmed teh bitij, ki smo jo uspeli posneti le s pomočjo velikega truda, taktičnega planiranja in osebnega odrekanja. Behold! The PoShAsTeK! Vsaka podobnost z našim Sergiotom je naključna in nenamerna. To ni Sergio... res...

19 komentarjev

Alpha PAL6035 proti Zalman CNP S3100

vir: WCHZ
WCHZ - Alpha PAL6035 že nekaj časa velja za najbolj uporaben Socket (A in 370) hladilnik. Sicer ni najboljša, toda ni veliko tistih, ki so pripravljeni prenašati hrup GW FOP38 ventilatorja ali plačati ceno za Hedgehog bakreni hladilnik. No, morda se dnevi Alphine slave iztekajo, saj je Korejsko podjetje Zalman ponudilo več, kot spodobno konkurenco. Njihovi eksotični hladilniki (glej sliko!) sicer še niso razširjeni in počakati bomo morali na še nekaj testov, toda sodeč po tem testu je zadeva več, kot odlična. S pomočjo velikega in počasnega ventilatorja je namreč dosegel precej boljše rezultate kot Alpha, da o manjšem hrupu niti ne govorimo. Vsekakor upam, da se bo našel kakšen uvoznik za...

5 komentarjev