»

DDoS: Razširitev storitev na področje spama

The Register - V zadnjem času smo priča povečanemu številu zavednih spamerjev, ki na vse pretege tožarijo podjetja, ki izdelujejo proizvode, ki očitno uspešno preprečujejo razpečevanje nezaželene pošte.

S tem pa jim odžirajo lep del denarcev -- e-poštno oglaševanje je zaradi nizkih stroškov zelo donosen e-biz -- ki predstavlja dober razlog za uporabo novih metod razpečevanja. Klik!

Tokrat bo govora o uporabi metode, ki je še najbliže znanim DDoS napadom: veliko število računalnikov, ki brez lastnikove vednosti v internetno omrežje razpošilja večje število paketkov (smeti); večje kot je število sodelujočih računal, težje je iskanje odgovornega napadalca, ki pa ga je zaradi uporabljene tehnike že tako ali tako (skoraj) nemogoče odkriti. Sedaj pa si predstavljajte, da se v današnjem trojanskem konju, ki vam ga pošlje punca/fant, poleg orodja za oddaljen nadzor strežniškega računala nahaja tudi preprost e-poštni (SMTP) strežnik. Okužena računala svojo prisotnost javijo ZlobnemuPoštarju™, ta pa jim...

0 komentarjev

Spam na pohodu

The Register - Uredništvo Slo-techa in avtor te novice opozarjata: V primeru, da neželena sporočila (spam) škodljivo vplivajo na vaše zdravje, sledečega besedila ne berite.

Sicer tako hudo še sicer ni, samo sem pa prepričan, da se jezite, ker vam spam polni koš, ponudniki pa, ker jim zapolni povezave. In če gre verjeti tej novici, smo šele na začetku. V anketi, ki so jo izvedli med podjetji, namerava kar 90% podjetij v prihodnje nameniti več denarja na oglaševanje preko elektronske pošte. Kot ugotavljajo, so podjetja šele pred kratkim ugotovila, da je svetovni splet odlično mesto za oglaševanje, in da se lahko postavi ob bok tiskanim medijem in televiziji, pa še cenejši je. Sicer kar 95% trdi, da nameravajo pred pošiljanjem dobiti dovoljenja, samo lepe besede se da tudi pojesti. Na žalost.

Se nam torej obeta takšna prihodnost:
Dan se je pa začel res dobro. Filtru je ušlo samo 50 nadležnih sporočil.....

7 komentarjev

Microsoft nadaljuje z bojem proti spamu...

The Register - [:))]

Koristniki servisa Hotmail verjetno razumete poanto tegale smeškota pol centimetra višje. Ostali bodite veseli.

No, Microsoft je včeraj podpisal pogodbo s podjetjem Brightmail, ki bo poskrbelo za izboljšanje protispamerskih filtrov, ki že danes zelo uspešno ščitijo imetnike hotmail naslovov pred nadležnimi sporočili. Klik!

Microsoft me prijetno preseneča: povečana pozornost na varnost izdelkov, izboljšanje anti-spamerskih filtrov, izboljšani licenčni pogoji...

2 komentarja

Mobilni spam

ZDNet - ZDNet v članku Big fine handed down for mobile spamming poroča, da bo podjetje Moby Monkey kaznovano s 50.000 britanskimi funti kazni. Razlog? Na mobilne telefone so pošiljali SMS spam.

Vendar pozor. Razlog za kazen ni bil spam sam po sebi. Problem je bil ker je Mobilna Opica potrošnike s spamom zavajala. Potrošnike so namreč pozivali naj pokličejo na neko telefonsko številko (kasneje se je izkazalo, da gre za komercialno linijo, ki je potrošnike vsako minuto olajšala za 1,5 funta) in jim potem obljubljali nagrado v višini 500 funtov. Izkazalo pa se je, da v resnici ne gre za nagrado, pač pa za nekakšne popuste, za katere je bilo potrebno izpolnjevati določene pogoje.

Poleg tega se je Mobilna Opica očitno malce zmotila, saj so na neko številko poslali enako sporočilo v 40 kopijah.
Kazen je bila torej izrečena zaradi zavajanja potrošnikov. Kaj pa spam?

George Kidd, direktor ICSTIS (kratica označuje neodvisni komite za nadzor standardov telefonskih informacijskih sistemov), ki je...

0 komentarjev

Email, Fax, Mobilni telefon.

The Register - O emajliranem spamu govorimo, o faksiranem smo govorili, o mobilnem mesnem zajtrku pa bo teklo olje zdajle.

Japonci -- ter 'multimedijski' DoCoMo -- se spopadajo z zanimivo obliko oglaševanja: Zlikovci oz. njihovi ZliAbaki™ na slepo kličejo telefonske številke mobilnega omrežja ter 'odložijo' po prvem pisku. Če uporabnik tako 'zgrešen klic' kliče nazaj, se oglasi reklama ... uporabnika pa čez čas preseneti visok račun svojega ljubega mobilnega operaterja, saj so te številke ustreznice slovenskih 090 [:D]. Rin..!

DoCoMo že napoveduje povračilne ukrepe, začenši s softverom za telefone. Ti tako klicev, krajših od dveh zvonjenj ne bodo pokazali oz. ne bodo zvonili; prav tako pa bo prikazan čas zvonjenja, da bo uporabnik lahko presodil o kredibilnosti™ klica.

2 komentarja

Spam: tudi v resničnem življenju

Newsfactor - Onim prizadetim, ki nam vsak prejet UCE artikel manjša genitalije, bi znala dejanja Fax.com-a povzročiti takojšno kastracijo.

Podjetje se namreč preživlja s pošiljanjem nenaročenih komercialnih FAX sporočil -- fax uce spam torej :). Za razliko od elektronskih sporočil pa dotična povzročajo veliko večje stroške: papir, toner, vzdrževanje, zasedenost telefonskih linij. V navezi s tremi miljoni dnevno poslanih sporočil, kolikor znaša produktivnost podjetja, pa...

Fax.com se je tako že znašel na zatožni klopi. Zahtevajo 2.2 trilijona dolarjev odškodnine, toženi pa se zgovarja na ustavne pravice. (Pravica povzročati stroške? :]) Klik!

8 komentarjev

Dvolični kot procesor

Vnunet - Saj ne gre verjeti, kako znajo politiki svoje stališče do spama oz. uce-ja spremeniti, ko so pred vrati volitve ter je vsak glas vreden malo bogastvo. Če gre verjeti nekdanjemu Clintonovemu predstavniku za tisk, naj bi se na naslednjih volitvah (kakršnihkoli in katerihkoli že) kar nekaj dirkačov poslužilo oglaševanja svojega imena preko e-maila. Stvar je pač cenejša, če pa prejemnik ne želi več prejemati tovrstnega materiala, zadostuje preprost klik... Ja, potem pa Bill Gates za tekočim trakom zapakira škatlo winsev. Flop!

1 komentar

Zakonska regulacija SPAMA v Sloveniji

Dnevnik - Današnja spletna različica Dnevnika piše o novem zakonu o poštnih storitvah, ki prepoveduje vročitev nenaslovljenih oglaševalskih, marketinških in drugih oglasnih sporočil v predalčnik, če uporabnik to prepove. Kazen za to bo znašala od pol do milijona tolarjev. Vendar pa bo prepoved vročanja takšnih pošiljk veljala samo v primeru, če bo uporabnik na predalček nalepil nalepko, ki jo bo izdala Agencija za telekomunikacije, pričakuje pa se da bo Agencija te nalepke začela izdajati prihodnje leto. Zaradi tega pošiljanje "nezaželenih pošiljk" še ni prepovedano. Kaj torej prinaša nov zakon o poštnih storitvah? Predvsem troje. Kot prvo tim. opt-out načelo. Kot drugo prepoved govori o "oglaševalskih, marketinških in drugih reklamnih sporočilih" (glej 38. člen Zakona o poštnih storitvah), ne pa tudi o anketah, raziskavah ali nekih splošnih obvestilih. Kot tretje pa Jože Fošt iz Pošte Slovenije pravi, da bo Pošta poskusila najti drugačno pot za oglaševanje in sicer direktno pošto. Pošiljali...

6 komentarjev

P2P anti-spam vtičnik za Outlook

SiOL - Danes sem na SiOLovi domači strani zapazil zanimivo novičko. Neki friki so se namreč odločili lastnosti P2P omrežji izrabiti za boj proti spamu (masovnemu pošiljanju elektronske pošte proti želji prejemnika) in tako smo dobili prvi P2P vtičnik za Outlook2000/XP. Vsak uporabnik ima namreč možnost določiti pošiljatelja za spammerja in ga s tem dodati na seznam teh zlobnih ljudi. To počnejo seveda tudi ostali uporabniki vtičnika in tako gradijo veliko bazo podatkov neželenih elektronskih naslovov. Pa kaj bi klobasali, najbolje je da si zadevo preberete sami in naložite dotični vtičnik. Če seveda sploh še uporabljate Outlook [:D].

3 komentarji

Spammer toži anti-spammerje

Yahoo News - Hehe, sedaj so tudi Avstralci postali "izvirni", kot so to že Američani. Tako se je nek Avstralec, ki je bil označen kot spammer in zatorej blokiran s strani Anti-spam društva, spravil tožiti oškodovanega, saj naj bi s tem, ko so mu blokirali IP številke, povzročili denarno škodo, sam pa se ima seveda za nekrivega [:D]. Klik!

8 komentarjev

505: Go away, spammer!

The Register - Hehe, dotični odgovor je začel prejemat nekdo, ki je na Slo-Tech vztrajno pošiljal "novičke" (beri: stran in pol dolgo besedilo z mega slikovja, jako nekomercialno obarvano, seveda). No, predlog 'zakona' proti smetilcem poštnih predalov pa je doživel podporo tudi v ameriškem senatu. Po njem morajo podjetja ljudstvu omogočiti "opt-out" iz raznovrstnih (ne)prostovoljnih seznamov, sicer so lahko kaznovana s po desetimi dolarji na sporočilo oz. največ $500.000. Hura!

5 komentarjev

SPAM

CNet - Besedo spam boste zaman iskali v angleško-slovenskih slovarjih, vendar to ne pomeni, da je ljudje ne uporabljajo. Besedo spam ste gotovo slišali v Monty Pythonu ali pa ste je videli na konzervi (spam je nekakšen doručak). Poleg teh dveh definicij, pa obstaja še ena, katere pa ljudje ne marajo preveč, saj prinaša same sitnosti - to je e-mail spam, ki ga prepoznamo po raznih pismih sreče, navodilih za dvigovanje potence, receptih za pridelovanje zeliščnega ecstasy-a in podobnih. Kako se zavarovati pred spamom? Predvsem z lastno pametjo - ne objavljajte svojega e-maila v raznih novičarskih skupinah. Če pa ste po naključju prejeli spam e-mail, pa nikoli ne odgovarjajte nanj, saj bo spamer vedel, da je vaš račun aktiven in vas še bolj zasul z raznimi sporočili. O spamarski problematiki so se obsežno razpisali na CNetu. Če se boste vsaj malo ravnali po njihovih navodilih, boste najverjetneje obvarovali svoj poštni predal pred nepovabljeno pošto. Še zanimivost: nekateri so programerji so...

0 komentarjev