»

Diablo 3 premaknjen v leto 2011

Minilo bo še dobro leto

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Po (za ljubitelje grozljivki) zamujanju igre Starcraft II, katere izid je bil prestavljen v leto 2010, se zgodba ponavlja tudi z Diablo 3. Sprva so ljubitelji upali, glede na uradne informacije, da se bo izid zgodil že v letu 2010, morda še pred Starcraft II, a temu ne bo tako. Blizzardov podpredsednik razvoja iger, Rob Pardo, je povedal, da Diablo 3 v nobenem primeru ne bo izšel pred Starcraft II. Še več, njegov izid naj bi celo zamudil prihodnje leto, kar pomeni, da bo igra izšla šele v letu 2011. Pardo je povedal, da izide svojih iger vedno napovedo prekmalu. Zamude sicer niso posledica premajhne delovne sile, temveč načina razvoja pri Blizzardu. Poleg iterativnega načina razvoja vsaka njihova igra uporablja tudi ločeno razvijalsko ekipo. Od zdaj naprej naj...

46 komentarjev

Lani manj prodanih glasbenih CD-jev

Heise - Ameriška NPD Group, ki skrbi za vse mogoče statistike, je izračunala, da so lani v ZDA glasbeni založniki prodali 17 milijonov manj CD-jev kot leto prej. Padec povpraševanja po CD-jih je bil prisoten v vseh starostnih skupinah, so pa prednjačili najstniki in starejši od 50 let, ki so se najbolj odpovedali srebrnim ploščkom. Do neke mere je nižjo prodajo CD-jev kompenzirala internetna prodaja, kjer se je število kupcev povečalo za 29 odstotkov na 36 milijonov. Kljub temu je skupno število kupcev glasbe upadlo za 13 milijonov, poročajo.

Glavni razlog, ki ga navajajo za slabšo prodajo, je kakopak gospodarska kriza, saj naj bi imeli ljudje na voljo manj denarja za trošenje, kar se tiče zabave. Dodajajo še, da so kupci mnenja, da so cene CD-jev preveč zasoljene. Vprašani so razložili, da imajo raje spletne nakupe glasbe, ker lahko tako kupijo samo všečne pesmi in ne več celih albumov, kot je to slučaj pri CD-jih.

10 komentarjev

Najmanjši tiskalnik

PDACortex - Pred kratkim je Švedsko podjetje PrinterDreams predstavilo enega najmanjših tiskalnikov na trgu. Miniaturni tiskalniki, ki jih lahko nosimo s seboj poleg prenosnega računalnika, niso sicer prav nič posebnega in tudi ta ne bi bil, če ne bi bil tako majhen, da ga lahko nosimo v žepu. Namesto klasičnega linearnega tiskanja uporablja naključno gibanje roke, to pa mu omogoča, tako majhnost. Podatke seveda sprejema preko modrega zoba, kar se za takšno napravo tudi spodobi. Ka-Klik!

0 komentarjev

Sliko mojemoje ljubice, prosim, pa kar na čelo...

Večer - Imate mlajšega brata/sestro/sina/hčerko? So vaši nadobudni najstniki od vas kdaj zahtevali nemogočega, v stilu: "Ej, bratec, men je pa Claudia Shiffer tok fletna, pa kakšne žnabelne ma, jst jo hočem met natisnjeno kar na čelu!" In, kakopak, niste vedeli, kako tej nemogoči želji ustreči? Od zdaj naprej tudi to ni več problem. Podjetje Print Dreams ima za takšne probleme ustrezno rešitev. Reče se ji tiskalnik, s katerim lahko tiskamo na zid, blago, spodnjice, glave (hehe [:D]), mize in še kam. Klik!

6 komentarjev

Celeron 1.8 GHz

Tom's Hardware - Intel je izdal svoj najhitrejši Celeron. Na test so ga vzeli pri Tomu. Množilnik je zopet že zaklenjen z Intelove strani, tako da na ostane le navijanje preko FSB-ja, torej, nič novega. Ko so ga probali naviti, ga kaj dosti čez mejo 2 GHz niso spravili.

Poglejmo še, kako se je odrezal na testih. Na testu so imeli še njegove "mlajše bratce" (Celerone 1.7, 1.6, 1.5, 1.4, 1.3A in 1.3 GHz) ter AMD-jevo konkurenco, Durona 1.3 GHz. V veliki večini testov je kakopak na prvem mestu novi Celeron, a ga včasih prehiti prav njegov najslabši mlajši brat, Celeron 1.3 GHz (enkodiranje MP3-jev), pa tudi Duron ga je kdaj prehitel (SiSoft - Sandra 2002).

V zaključku so ugotovili, da mora novi Celeron (katerega ime je pravzaprav Celeron Willamette) imeti višjo frekvenco, da lahko še tekmuje z novimi Tualatini. Po drugi strani pa bi moral tehnično teči na vsaj 2 GHz hitrosti, zaradi 0.18ľm jedra. Prehod iz Socket 370 na Socket 478 je drastično znižal stroške ter izboljšal delovanje. Če pa se nakup...

2 komentarja