»

Yale odložil prehod na Gmail

Slashdot - Google se v okviru svoje e-poštne storitve že dlje časa ne omejuje le na posameznike, temveč snubi tudi podjetja, univerze in druge velike ustanove. Kar nekaj šol je že zaupalo skrb za svojo elektronsko korespondenco Gmailu in februarja so se za to odločili tudi na ameriškem Yalu. Svojo odločitev so nekoliko premislili in se odločili, da jo za zdaj preložijo.

Razlogov je več, pravi namestnik predstojnika oddelka za znanost in tehnologijo Steven Girvin, in poudarja obilico pomislekov, ki so jih izrazili zaposleni. Razdelil jih je v tri skupine: problemi z oblačnim računalništvom (prenos informacij med virtualnimi strežniki na internetu), tehnološke nevarnosti in slabosti ter ideološke težave. Google shranjuje podatke na treh naključnih mestih, da bi preprečili izgubo podatkov, kar jih hkrati izpostavlja kopici vlad in državnih zakonov. Google Yalu prav tako ni hotel posredovati seznama držav, kamor bi ti podatki lahko romali; razkriti so bili pripravljeni le 15 držav, kamor...

20 komentarjev

Vojna zvezd praznuje 30 let

vir: IGN
IGN - Ni ga pravega geeka, ki ne bi poznal legendarne šesterice filmov, ki so pripovedovale zgodbo Vojne zvezd. Po letu 1977 svet ni bil nikoli več enak. Ljubitelji Zvezdnih stez so dobili smrtne sovražnike, ostalo pa je zgodovina.

Pri IGN-ju so se tako odločili spisati reportažo z velikega slavja v čast tridesetletnici. Manjkalo ni ničesar, med stojnicami je bilo najti vse - od ustrezno oblečenih oboževalcev in raznih modelov v naravni velikosti (še posebej pogosti so bili modeli princese Leie v slavnem bikiniju) do napihljive Zvezde smrti ter točne kopije čelade Dartha Vaderja, vredne $1000.

Na drugi strani pa so pri Wired zbrali precej člankov, ki se ukvarjajo s praktično vsem, kar se tiče kultnih filmov. Od intervjujev...

4 komentarji

Jedi - nepriznana veroizpoved

CNN - To novico bi sicer lahko brez zadržkov preskočil, saj nima veze z računalništvom, vendar pa bom vseeno poročal o njej, saj je bilo o tej tematiki nekaj napisanega tudi med novicami na Slo-Techu. Za kaj torej gre? Morda se še kdo z dobrim spominom spomni, da so se nekateri Avstralci prizadevali, da bi država uradno priznala vero jedijev. Po nekaterih informacijah bi bila država prisiljena priznati novo vero, če bi se zanjo opredelilo vsaj 10.000 Avstralcev. No, po zadnjih podatkih so se prej omenjene trditve po besedah avstralske vlade izkazale za napačne, odgovorne pa zaradi zavajanja čaka denarna kazen 540 $. Kljub 70.000-glavi množici, ki so se opredelili za jedije, nove vere ne bo priznala. Navdušenci Star Wars pa na drevo [:D].

12 komentarjev

Jaz kot Jedi bom živel, bom letel na zvezde in ponoči svoj meč vrtel...

The Age - Heh, izgleda, da sem danes ravno v pravi volji za obračanje besed naših kantavtorjev [:D]. Okej, resno: Še pomnite, ko so nekateri uporniški Avstralci, ki so hoteli izraziti svoje nestrinjanje s spraševanjem po lastni veroizpovedi, izrazili svoje verovanje kot Jedi Knighti oziroma Jedi vitezi, nam tako dobro znani iz Vojne Zvezd? No, le-teh naj bi se po neuradnih podatkih v Avstraliji nabralo za prevelik odstotek, da bi ga lahko uradniki kar zanemarili, a se je vseeno zgodilo to, kar so nekateri na tem forumu tudi napovedovali: Vsi, ki so izrazili svoje versko prepričanje kot Jedi Knight, so pristali v košu "nečitljivo vpisan podatek". Klik!

0 komentarjev

Diskete pa, pa...

Slo-Tech - Novico poslal Koci. Torej, hvala Koci!

Po neuradnih podatkih naj bi Intel prenehal podpirati 3.5 inčne disketne enote ter serijski in PS/2 priključek, podobno pa pričakuje tudi od drugih proizvajalcev elektronike. Po neuradnih podatkih naj bi se to zgodilo naslednje leto. Vzporedni vmesnik zaenkrat še naj ne bi bil na listi za "odstrel". Računalniki naj bi torej v prihodnje vsebovali FireWire in USB priključke. Diskete naj bi ostale v uporabi samo še v poslovnih računalnikih. Apple je že pred tremi leti v svoje izdelke prenehal vgrajevati disktne enote brez kakšnih večjih težav s strani uporabnikov.

1 komentar

Radeon II benchmarki

M3DZone - Ker je novica, objavljena pred nakj dnevi glede Radon II čipa (R200) vzbudil veliko zanimanja, smo našli še več podatkov o tem čipu in prihajajoči kartici. Seveda gre za zupne in neuradno podatke, ki ne obstajajo in jih ATI zanika in... So pa tu. Da jih boste lahko pogledali, boste morali povečati sliko. Če uporabljate IE6 bo to zelo preprosto... RV200 (slabši iz družine Radeon II) je deloval na P4 procesorju (frekvenca le-tega na žalost ni znana) pri frekvenci 183MHz (pomnilnik) in 230MHz (jedro). Na žalost ni nobenih podatkov o tem, ali je šlo za SDR ali DDR različico.

2 komentarja

Linux v Avstraliji

100si - Tole je prispeval Rok:
"Avstralcem je dovolj. Na univerzi Trinity college (del Melbournške univerze) ne prenesejo več nestabilnosti svoje Windows mreže. Hočejo nekaj varnega, cenejšega in nič več komplikacij z licencami. Mreža v Oknih je ne glede na različico takoj začela delati velike probleme. Rešitev s sistemi podjetja Sun je bila predraga, ker bi to pomenilo nakup novih računalnikov. Tako so se odločili da bodo na vse sisteme postavili Debian Linux in grafični vmesnik GNOME. Nova zmaga za Linux!"

3 komentarji

Overclockabilnost Abit KT7-A

Italian 3D Now - Od Vomitoriuma še ena lepa novička: Teden izdelave ne igra vloge samo pri TBirdih ter Duronih. Na Italian 3D Now se je pojavila razpredelnica s stestiranimi Abitkami. Tako so na plošči 52. tedna leta Gospodovega 2000 navili 1.2 GHz Athlona na 170 MHz FSBja. Heh, izgleda da se bomo po novem zanimali tudi za teden izdelave osnovne plošče, ne pa samo procesorja . Če znate italijansko, kar kliknite.

0 komentarjev