»

'Gmail+'

Nov pogled za pogovore (conversations).

The inquirer - Google očitno pripravlja kozmetične popravke za priljubljeni spletni servis Gmail. Uradne najave še ni, je pa eden od zaposlenih na njihovem uradnem kanalu pomotoma objavil predstavitveni video in ga šele kasneje skril med zasebne. Nastanka kopij seveda ni uspel preprečiti.

Nov videz ne ponuja nič revolucionarno novega, še najbolj se zdi, da je prilagojen socialnemu omrežju Google+. Med klepetom - torej seriji sporočil z enako zadevo - so zdaj vidne ikone avtorjev in delček teksta, tako kot pri prikazu statusa v Google+, izpustili pa so dolgovezno navajanje prejšnjih sporočil.
Stran se poslej lepše prilagaja glede na velikost brskalnika, izbiramo lahko med tremi pogledi z različno količino informacij, nov...

23 komentarjev

DivX na konzolah?

Ars Technica - Iz laboratorijev DivX-a, so najavili, da bo Playstation 3 kmalu podpiral DivX video kodek. Podpora naj bi prišla v eni izmed prihajajočih programskih posodobitev. Ker pa PS3 ni edina konzola pod soncem, se marsikdo vpraša, če bo enaka usoda doletela tudi Xbox 360. DivX-ov CEO, Kevin Hell, je odgovoril pritrdilno, vendar ob tem pojasnil, da se o zadevi še pogovarjajo.

Kljub temu lahko glede na načela konkurence sklepamo, da bosta obe konzoli sposobni predvajati piratski kodek.

9 komentarjev

DivX GejBox;-)

vir: Gizmodo
Gizmodo - Ne, naslov ni neokusno norčevanje iz izdelka rožnate barve v obliki srčka. Podjetje DivX, najbolje poznano po svojih kodekih za kompresijo video posnetkov, se podaja v hardverske vode in v ta namen je predstavilo napravo, namenjeno streamanju multimedijskih vsebin v vašo dnevno sobo. Zadevica podpira glasbo, fotografije in video posnetke, zaenkrat pa omogoča zgolj ogled posnetkov, ki se nahajajo na Google Video.

Trenutno je sicer še v beta fazi, a ob dejstvu, da je zelo razširljiva, bi znali ob lansiranju na trg videti več ponujene vsebine. Kljub vsemu podatek o nedobavljivosti po mojem skromnem mnenju za Slovence ni zaskrbljujoč. Glede na stanje v družbi bi se najverjetneje prodalo zelo majhno število primerkov.

19 komentarjev

Obogateti z Xboxom

Source Forge - Ja, Microsoftova konzola je postala že zelo znana, saj se o njej govori skoraj vsak drugi dan. Ali slišimo to, da bomo Xbox 2 ugledali leta 2006, ali to, da ima veliki modri s konzolo izgube zaradi subvencioniranja končne cene, prek tega, da lahko z Xbox modchipom na konzoli gledamo DivX filme, in tako dalje. No, sedaj so za dosego "višjih ciljev" ponujene tudi nagrade. Na tem naslovu si lahko preberete celotno zgodbo, bistvo pa leži v tem, da je v skladu 200.000 amerikanerjev. Prvo polovico, torej 100.000 njih, dobi tisti, ki popolnoma legalno ter brez hardverskih modifikacij na Xbox namesti operiacijski sistem Linux, drugih 100.000 pa tisti, ki naredi program, ki softversko doseže isti učinek, kot Xbox modchip. Ste zagreti? [:D]

1 komentar

X-Box caruje!

Slashdot - Sergio je že pred kratkim poročal o tem, kako bo X-Box v kratkem predvajal filme DivX in se sploh začel obnašati kot kakšen manjši nestandardni PC. No, kljub temu, da je že predvajanje DivX filmov na tem strojčku že vse hvale vreden dosežek, pa navdušenci po svetu ne nameravajo odnehati. Pred kratkim sem zasledil novico o skupini, ki bo X-Box poizkušala pripraviti do tega, da bo poganjal program MAME. Za nevedneže: MAME je emulator, ki poganja igre iz 3800 igralnih avtomatov in je že dalj časa na voljo za PC-je. To pomeni, da bomo odslej lahko zastonj in predvsem legalno igrali razne stare uspešnice, kot so Motal Kombat III, Scramble, Space Invaders, Phoenix in še kakšne bolj navdušujoče novejše klasike. Seveda pa tudi tokrat ne bo šlo brez mod čipa. Projekt trenutno lepo napreduje in na voljo so že prve predelane verzije emulatorja.

1 komentar

Nov hack za Xbox

I Am Not A Geek - Hehe, ta konzola je zadnje čase zelo na udaru[:)]. Tokrat so naredili mod chip, ki omogoča igranje iger vseh regij, igranje kopiranih iger in celo poganjanje programov, originalno napisanih za osebne računalnike. Poleg tega pa se vse bolj trudijo spraviti Linux na Xbox - to bo še veselje.

5 komentarjev

Igrajmo DivX filme na Xboxu!

Slo-Tech - Po vsem, kar so morali nekateri primerki Microsoftove debitantske konzole, Xbox, prestati, se ne moremo več čuditi, da jim je uspelo na konzoli zaigrati DivX posnetek, in sicer predstavitveni filmček za Matrico. Po tem, ko je 27. 5. izšel modchip za Xbox, omejitev preprosto ni več. Tretnutna izjemno beta različica zagonskega cedeja, na katerem je igralnik za DivXe, še ne igra zvoka, ima težave s hitrostjo predvajanja posnetka ter se na čase zatika. A vseeno je to postranska težavica, ker je bil led prebit. Bomo kupovali Xboxe kot konzole, sposobne igranja DVD filmov ter DivX cedejev ter jih priklapljali na fotrov Dolby Digital sistem?

6 komentarjev

Xbox modchip

vir: XBox
XBox - Honkonška firma lik sang je izdala več "mod" čipov za Microsoftov xbox.

Xbox Mod čip ne bo zmožen samo predvajanja/igranja lastnih varnostnih kopij in raznih vnosov, ampak bo odprl tudi čisto novo poglavje pri izdelavi konzol. Xbox-ova arhitektura in nabor temelji na arhitekturi osebnih računalnikov, DivX predvajalnikih, VCD predvajalnikih, pa tudi Linux bo možno poganjati na xbox-u.

Tisti, ki bi hoteli presnemavati filme, naj uporabljajo Xtender.

Kopiranje DVD-jev bo zanimivo z Messiah X (MX), ki pa je trenutno še v povojih.

Neox kot prvi najavljeni uradni mod čip pa bo ostal samo govorica.

Več informacij : tukaj

5 komentarjev

Linux @ Xbox

MSNBC - Po tem, ko smo končno dočakali komercialne različice sistema Linux za Sonyevo konzolo Playstation 2, se nam podobne možnosti odpirajo tudi na, o ironija, Microsoftovi konzoli.

Sodeč po članku na MSNBC (smeh: stran je v delni lasti Microsofta) je študentu iz MIT uspelo razvozlati zaščito X Škatulje, s čimer bi lahko poganjal neavtorizirane igre (beri: piratizirane igre) ter sisteme (beri: "konkurenčni" Linux). Istočasno je njegov kolega odkril, da se v pomnilniku nahaja tudi serijska številka konzole, kar pa zna biti v navezi s sistemom za spletno igranje "Live" kamen spotike. Klik!

2 komentarja

Defektni Xboxi?

GA Hardware - Po ZDA se govori, da so Microsoftove konzole, Xbox imenovane, pokvarjene in se obešajo ko nore. No, vsaj nekatere. Verjeli ali ne, ampak dotični Xboxi (kot taki naj bi šli tudi v prodajo), delajo naslednje: prvi ob nevstavljeni zgoščenki v meniju vseeno kaže možnost dostopa do zgoščenke. Dobesedno se zacikla ter tri minute ne javi ničesar - zvok se prestavi v "loop" način. Po treh mukotrpnih minutah celo vidimo naslednji meni - a z isto težavo. Drugi Xbox (od šestih na različnih predstavitvah) je treba resetirati vsako uro in četrt. Tretji se sploh ne odziva. Z vstavljeno zgoščenko ali brez, so vsi znaki življenja Xboxa utripajoče LED diode. Nič slike, zvoka še manj. Četrti ne dela sploh. Ostala dva naj bi delovala v celoti ter brez težav. Tukaj čisto lepo vidimo težavo pri preveliki konkurenci. Microsoftu se z izdajo Xboxa mudi in izgleda že, da so za to pripravljeni pretrpeti se marsikatero refundacijo. Je to sploh še smiselno? Klik!...

4 komentarji

Xbox s podporo Dolbyu

Gamer's Depot - Dolby Laboratories so uradno potrdili implentacijo njihove tehnologije v Microsoftov Xbox. To pomeni, da bodo igre narejene ali prirejene za Xbox podpirale Dolby Digital 5.1.

Popravek k novici (23:36): Lord Febo in matevzm sta me opozorila, da bo Dolby Digital pri Xboxu uporabljen le za predvajanje zvoka in ne za "ustvarjanje" le tega. Hvala.

2 komentarja

FlasK za Durone/Athlone

AMD Zone - Pred nekaj časa smo bili deležni nove različice priljubljenega programa FlasK (poznate ga vsi, ki ste kdaj konvertali DVDje v DivXe), ki je bila optimizirana za Pentium4 procesorje, sedaj pa so avtorji izdali novo različico, ki je sposobna izkoriščati tudi dodatne ukaze AMDjevih procesorjev. Razlika je res očitna, saj je pohitritev približno 150%, tako da vsi AMDjaši, ki vneto DivXate brž pohitite po svojo različico.

0 komentarjev