»

Vantec 6040H CopperX

Viper's Lair - Na Viper's Lair so spisali obsežen test, v katerem so zajeli ogromno stvari kar se tiče tega hladilnika, katerega glavna sestavina je baker. Hladilnik so testirali na sledečem sistemu:
  • MSI K7D Master-L
  • 2x XP 1700+ 1,75V
  • 3x Panaflo ventilator za "izpuh"
  • temperatura okolice 24°C
Primerjali so tudi temperaturo, ki jo oddaja in ugotovili so, da se tudi v tej smeri zelo dobro obnese. Edina slabost je ta, da dela preveč hrupa. A vseeno so tisti, ki so ga testirali z njim zadovoljni. Oglejte si članek in mogoče boste z njim zadovoljni tudi vi.

2 komentarja

Nov procesor na staro ploščo

Viper's Lair - Še pomnite starih Penitum4 procesorjev? Da, tiste "nesrečne" serije, ki jo je Intel pohabil in jo opremil s samo 423 nožicami. No, ko je Intel spoznal svojo zmoto, so prešli na 478-nožično verzijo in vsi reveži, ki ste kupili Socket423 osnovno ploščo ste ostali na suhem. Nov procesor, nova plošča. Pa je res temu tako?

Na Viper's Lair so namreč ogledali pretvornik, ki vam omogoča, da nove procesorje namestite na stare Socket423 osnovne plošče. Se zadeva splača, koliko zgubite na performansah in kakšni so stroški v primerjavi z nakupom nove osnovne plošče, so bila vprašanja, s katerimi so se ukvarjali. V kolikor spadate med tiste, ki vas je Intel pustil na suhem, klik!

3 komentarji

KT333 še ni mrtev

Viper's Lair - Kljub pojavi čipovja KT400 ter napovedi oskubljene različice le-tega, KT333CF imenovane, naš stari znanec, dobri originalni KT333CE, zaenkrat še živi. To potrjuje še vedno visoka prodaja KT333-based osnovnih plošč ter sveži testi na internetu. Na Viper's Lair so si tokrat ogledali MSIjevo KT3 Ultra2-R osnovno ploščo. Gre za običajno matično ploščo za AMD procesorje, s podporo DDR pomnilniku, USB2.0 ter ostalimi dobrotami. Klik!

0 komentarjev

Ali res potrebujem najnovejši procesor?

Viper's Lair - Ko človek takole brska po internetu ter bere najnovejše članke najhitrejših in najboljših procesorjev, Intelovih in AMD-jevih, mu kar malce požene kri po žilah. Jasno, ob astronomskih grafih, procesor, čeprav soliden, saj zmore poganjati vse najnovejše programe in igre, kar nekako ni več dovolj hiter in kar nekaj je ljudi, ki se na vrat na nos odpravijo kupovati najhitrejšega Pentiuma4 2.8 GHz.

Toda ali so take nadgradnje procesorja nujne, oziroma, bolje rečeno, se splačajo? Ravno to so se spraševali na Viper's Lair in spisali kratek članek, v katerem obravnavajo to problematiko in zadevo še podkrepili z grafi.

10 komentarjev

Test aluminijastega ohišja

Viper's Lair - Na Viper's Lair so stestirali Lain-Lijevo "Black Pearl" ohišje. Le-to je črne barve, kot posebnost pa naj poleg aluminijaste kakovosti ter robustnosti omenim še modro diodo, ki kaže status prižganosti računala (sicer nič posebnega, a še vedno prava redkost v ohišjih serijske proizvodnje). Ohišje stane 149 ameriških zelencev, kar je nekako podobno našim cenam aluminijastih hišk, več podatkov pa v samem testu!

1 komentar

Aluminjasto ohišje

Yahoo News - Spet sem se spomnil prihajajočega Slo-Techovega LAN partyja in težav z nošenjem (v skrajnem primeru vlečenjem) računalniškega ohišja po cesti za seboj. Kdor noče na pol poti do Slo-techovega LAN-a omagati, si lahko omisli aluminjasto ohišje za 230 zelenih, edina škoda pa je, da prevoz v Slovenijo stane dodatnih 100 dolarjev. Ohišje ima celo na spodnji strani 4 USB vtičnice in je pripravljeno za vgradnjo štirih 80 mm ventilatorjev in na žalost tudi napajalnika, ki ni priložen. To in še ostala ohišja si lahko podrobneje pogledate tukaj.

0 komentarjev