»

Nov članek: Barvno upravljanje na spletu!

sRGB (notranji) ter ProPhoto RGB (zunanji) barvna prostora

Slo-Tech - Naš kolega Dušan Smolnikar je za vas pripravil nov članek, ki nosi naslov Barvno upravljanje na spletu. V njem je dobro poznano problematiko ujemanja barv na različnih medijih, ki jo dobro poznajo tiskarji, razdelal za področje spleta. Po kratkem uvodu zgodovinske predstavitve barv na zaslonih se avtor posveti aktualnim problemom, teoriji za njimi in rešitvam pri doseganju verne reprodukcije barv na različnih zaslonih, ki so ali pa tudi niso primerno kalibrirani.

15 komentarjev

Nov članek: Posodobitev BIOS-a od a do ž

Slo-Tech - Proizvajalci računalniških komponent, v želji za čim večjimi prihodki iz prodaje, na trg redno pošiljajo nedokončane izdelke. Povedano velja tudi za proizvajalce matičnih plošč, na katerih uporabniki in proizvajalci šele za tem, ko se plošče že prodajajo, odkrijejo neljube žužke v strojno-programski opremi (BIOS). Bolj nemarnim proizvajalcem je vseeno za podporo uporabnikov (tako pokaže izračun), plošče priznanih znamk, običajno tudi višjega cenovnega razreda, pa so deležne večkratnih posodobitev BIOS-a.

Torej, na spletu je na voljo nova različica BIOS-a. Posodobiti ali ne? Dela že sedaj vse tako kot mora? Želim izkoristiti nove možnosti-nastavitve, ki jih obljubljajo? Preberite si nov članek, v katerem boste izvedeli vse o posodabljanju BIOS-a, avtorja Friderika Backa.

25 komentarjev

Še dve kratki novički

več strani - Vsi navdušenci, ki obožujete X-box, si lahko snamete skin za Media Player, ki je narejen ravno na to temo. Skin je videti malce vesoljski, vendar pa to navdušencev nad novo konzolo najbrž ne bo motilo.
Da pa novica ne bo prekratka, si lahko obenem ogledate še stran, kjer so objavljene slike uničenega Durona. Nesrečni lastnik je slikal svoj spečeni in močno poškodovani procesor ter preluknjano spodnje ležišče socketa A. Če vam radostna destrukcija ne da miru, si slike le oglejte ;).

4 komentarji

Radostna detrukcija ][

Slo-Tech - Že kar nekaj časa je minilo od prve radostne destrukcije na Slo-techu. Skupinica vročekrvnih računalničarjev (ali piromančkov ) pa se je tokrat lotila mobilnega telefona, gameboya in modema. Tukaj si oglejte na kakšne načine so se lotili uničevanja ter kateri način je boljši od ostalih in si je pridobil naslov orožje leta.

Ob koncu naj vam samo še razkrijem skrivnost, da bo jutri na Slo-techu objavljen ekskluzivni test. Test česa? Naj ostane presenečenje za jutri.

12 komentarjev