»

XPji tudi na KT133A?

OC Workbench - Kljub temu, da nas proizvajalci ter prodajalci prepričujejo, da potrebujemo osnovne plošče z najnovejšimi čipovji, čim hitrejše DDR pomnilnike in podobno kramo, če sploh želimo uporabiti najnovejše Athlone XP, to očitno ne drži. Po poročanju OC Workbench je tamkajšnjem administratorju brez večjih težav uspelo zbuditi SOYO K7VTA Pro KT133A z AthlonomXP 2400+ (T-Bred jedro) in nekim predpotopnim BIOSom iz sredine preteklega leta. O stabilnosti ter performansah zaenkrat ne poročajo. Klik! Isti procesor pa jim je uspelo obuditi tudi na Chaintechovi osnovni plošči z SiS 735 čipovjem, klik!

Kot vse kaže, so novi AthloniXP res združljivi z vsem živim in mrtvim ... [:D]

9 komentarjev

5V na matični plošči

Extreme Cooling - Naše uboge mlinčke mučimo na vse načine, da bi le dobili ven še tisto kapljico moči, ki je ostala. Pri tem pa se lahko pojavi problem - imamo najboljše hlajenje, najboljši procesor, najboljši RAM, plošča je tudi dobra - le da ne more zagotavljat dovolj napetosti. S takim problemom so se spopadli na ExtremeCoolingu, ko jim je na poti do teh zadnjih megaherzev stala prenizka napetost na 5-voltni liniji -- namesto 5 je bilo le 4.2 volta. To težavo so obšli z modifikacijo, ki lahko uniči ploščo, hkrati pa se lahko poslovite od garancije.
No, če vas še zanima, oddeskajte sem in si oglejte, kako priklopiš 5V linijo iz napajalnika direktno na napetostne regulatorje na plošči.

1 komentar

P4 "Northwood" v pogonu

hARDWAREMANIA - Hardwaremania je dobila v roke 0,13 mikronskega P4 "Northwood". Pisec članka pravi da to je pravi procesor Northwood, saj ima naparjenega 512 KB L2 cacha, napetost na jedru pa je bila 1.475V, in s tem potrduje svojo tezo.
Procesorjev množilnik ni bil zaklenjen toda vseeno mu ga je uspelo stabilno poganjati le na 1.8 GHz (18 x 100). Ta mali stvor je primerjal s p4 2.0 GHz, z AthlonomXP 1600 in z Athlonom 1.4C. Članek.

0 komentarjev

Navodila za izdelavo vodnega bloka

ProCooling - ProCooling, stručkoti za razne oblike ekstremnega hlajenja, so objavili zelo zanimiv vodič. Gre namreč za njihova navodila kako se lotiti izdelave pravega bakrenega vodnega bloka. Ogled priporočam vsem entuziastom in tistim, ki že dalj časa sanjarijo o vodnem hlajenju. Samo eno opozorilo: včasih se bolj splača kupiti profesionalno narejen vodni blok, kot uničiti očetovo delavnico [>:D].

0 komentarjev