»

Intel niža cene

DigiTimes - Glede na starejše uradne izjave podjetja Intel so bile okrog 22. aprila letos načrtovane spremembe (bolje rečeno padci) cen, a situacija se je spremenila, ko je pred dvema tednoma AMD precej pocenil lastne procesorje. Intel se je zato odločil, da bo ukrepal prej, kot je bilo predvideno, in za naslednje dni napovedal 5-10% nižje cene čipov nižjega in srednjega razreda (seriji 820 in 915 naj bi ponovem stali okrog 80 dolarjev).

Tabela še vedno svežih januarskih pocenitev in dodatne podrobnosti o tokratni potezi se nahajajo v izvorni novici na DigiTimes, o natančnih datumih in številkah bomo še poročali.

12 komentarjev

Intervju s Huangom Jen-hsunom

Huang Jen-hsun

vir: DigiTimes
DigiTimes -

Na DigiTimes so včeraj objavili zapis intervjuja s Huangom Jen-hsunom, ki so ga opravili pred kratkim. Huang Jen-hsun je namreč sedanji predsednik Nvidie in njen CEO. Tokrat so se pogovarjali predvsem o Nvidiinih načrtih za prihodnost, zadevajoč tako Xbox trg, kot tudi trg osebnih računanikov. Predsednik je izkazal velik optimizem, saj pričakuje dobre rezultate Nvidie na vseh dosedanjih področjih in celó prodor na nove trge. Klik!

14 komentarjev

AMD znižal cene Athlonov

DigiTimes - Kot poročajo pri DigiTimes, je AMD znižal cene Athlon XP procesorjem. Cene se bodo spremenile procesorjem z oznakami 2200+ oz. manj. Cene 2400+, 2600+, 2700+ in 2800+ procesorjem bodo tako ostale enake. Seveda cene ne bo izgubil tudi 1600+, ki ni več v proizvodnji. Vseeno bo cena 2200+ procesorja še vedno nad 100 dolarji. Na to je vplival velik padec cen Celeronov, saj je 1.4 gigaherčni Celeron izgubil kar 27 odstotkov svoje vrednosti ob zadnji Intelovi pocenitvi. Klik!

1 komentar

Dell v črnem

Newsfactor - Dellovi črni prenosniki so mi kul, a ne bomo o njih govorili [:)]. Ker se mi ne da tipkariti, bo tole bolj na kratko: prihodki so znašali $8.46 MRD (11 % več kot v prejšnjem obdobju), pričakovali so sicer vsega $100 MIO več. Čisti dobiček tako znaša $501 MIO v primerjavi z izgubo $101 MIO v prejšnjem obdobju, Klik!

4 komentarji

Biti ožičen na morju

PinkPonk - Ko seštevam pluse in minuse poletnih počitnic, nepreživetih v bližini luknje (stenske, za telefon ali kabel!), me večkrat spravi v depresijo dejstvo, da nekaj časa ne bom sposoben odgovarjati, niti prejemati emailov svojih premnogih oboževalk.

Tega se zavedajo tudi pri Mobitelovem portalu PinkPonk, kjer so na temo povezovanja prenosnih računal na internet preko gsm telefonov spisali sicer zelo splošen, a marsikomu koristen članek. Klink! Evo, samo še kabel mi manjka...

1 komentar

Magnezij v ohišjih prenosnikov

DigiTimes - Sodeč po tem članku na DigiTimes, se Dell odloča, da bo po novem svoje prenosne računalnike odel v magnezij namesto v plastiko. Podjetje se je odločilo za to potezo, ker je magnezij lažji ter ima višjo toplotno prevodnost (ma nemoj [:D]) od plastike. Zaradi trdnosti zlitin se bo magnezij uporabljal tudi kot zaščitno sredstvo pred poškodbo integralnih delov prenosnega računalnika. Zakaj se proizvajalci kot Dell že prej niso odločili za ta korak? Težava naj bi bila v dobavljivosti takih zlitin, saj so bili produkcijski procesi prepočasni in niso mogli izpolnjevati tako visokih zahtev, kot jih narekuje Dell. Podjetje tudi napoveduje, da bo leta 2003 kar 80% njigovih prenosnikov narejenih iz te zlitine. Vseeno - še vedno si ga ne bi upal metati po tleh [:D].

0 komentarjev

Proizvajalci matičnih plošč pozdravili tožbo VIA proti Intelu

DigiTimes - Sodeč po tej novici na DigiTimes je velika večina proizvajalcev matičnih plošč z veseljem pozdravilo nedavno tožbo VIAe proti gigantu Intelu. Le-ta je namreč omogočila vsem tem podjetjem, da brez strahu izdajo svoje P4X266 plošče, ki jih večinoma že imajo pripravljene. Seveda obstaja možnost, da bo Intel tožbo dobil in da bodo proizvajalci morali svoje plošče vpoklicati nazaj po sodni odločbi, toda vsi vemo, kako dolge in pogosto brezplodne so tožbe v računalniški industriji. VIA je tako v eni elegantni potezi omogočila izdajo plošč s svojim čipovjem in proizvajalci bodo z veseljem zagrabili to priložnost. Zanimivo pa je opazovati tiste, ki produktov nimajo pripravljenih in se sedaj za vse kriplje trudijo zatrjevati, da razlog za to nikakor ni bila napovedana Intelova tožba proti VIA.

1 komentar

Optimalizacija tiskalnika

Tweak3D - Tweak3D, stran ki se ukvarja bolj ali manj s tweakanjem komponent (ma nemoj) je pripravila še en članek. Tokrat o izboljšavah vašega tiskalnika... Overclockanju, bi lahko rekli . Našli boste malodane vse, od nasvetov, da morate redno čistiti in naravnavati glave, prek tega da morate celo UPORABLJATI dodatne nastavitve, do tega kako se optimalizira spool. Kar zanimivo branje.

1 komentar