»

Test optičnih mišk

Dan's DATA - Optične miške so postale že kar nuja, če hočete imeti kvalitetno in nezahtevno orodje s katerim lahko brez problemov premikate kurzor v Wordu ali pa natančno merite v vaši najljubši streljačini. Najlepša odlika optičnih mišk je, da jih ni treba čistiti (ko vsak mesec iz svojega Logitech Pilota vlečem trakove svinjarije se kar zgrozim). Sicer se včasih zgodi, da se senzorju malce zmeša, ker se nanj nalepi kakšna smet, vendar pa je to tudi vse. Slaba lastnost optičnih mišk pa je (kot pravijo nekateri uporabniki), da ne omogoča tako natančnega premikanja kurzora, kot to zmorejo klasični glodalci na kroglico. Kljub tej pomanjkljivosti pa so optične miške še vedno razred zase (če ne drugega, predstavljajo fetiš za modifikatorje, ki tako radi zamenjujejo LED diode ;)). In kateri primerki so trenutno najboljši? Hja, gotovo tisti, ki jih je trenutno pretestiral Dan - Microsoft Wheel Mouse Optical, Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0 in Logitech MouseMan Dual Optical. Miške je opisal po...

1 komentar

Tudi Logitech uspešen

The Register - Čeprav se večina računalniškega trga trenutno spopada z ne prav ugodnimi razmerami, se le-te na področju računalniških "sporazumevalnih naprav" (miške, ...) ne poznajo pretirano. Vsaj, če si pogledamo poslovanje Logitecha, ki je za Q1 objavil prodajo, ki je obsegala 177.9 milijonov $, kar je za 26 % več kot v istem obdobju lani (141.4 milijonov $). Logitech je objavil še dobiček, ki je znašal 6.3 milijone $ (lani 5 milijonov $). Dobrim poslovnim rezultatom je botrovala dobra prodaja miške MouseMan Optical, ki so jo od marca prodali v kar 500 000 primerkih in sporazum s podjetjem Yahoo!, ki se je zanimalo za njihove QuickCam kamere. Logitech še napoveduje, da se rast prihodkov in dobička ne bo prenehala, ampak se bo kvečjemu stopnjevala. Za koliko, pa si preberite tukaj.

12 komentarjev

Logitechova brezžična optična miška

CNet - Logitech je izdelal novo miško, Cordless MouseMan Optical, ki deluje na podlagi optične tehnologije in tehnologije radijskih valov. Miškina optična kamera zajame 1.500 slik na sekundo in deluje na resoluciji 800dpi - dvakrat toliko, kot optični senzorji, ki so trenutno na trgu - za večjo natančnost na kakršnikoli podlagi.
Njene baterije delujejo nekje 3 mesece; in da je poraba energije čim manjša, ima miška štiri načine energijske porabe.
Miška vas bo stala $69.95.
Več o miški si lahko ogledate na Logitechovi strani. Zadevca je kar zanimiva, tudi luštna na pogled.

4 komentarji

Novi GTU

Guru 3D - Guru of 3D (BTW, kol sneženi logo) je izdal novo različico GeForce Tweak Utilitiya. Gre za zares zanimiv programček, s katerim lahko spreminjate kopico nastavitev za vašo kartico ter jo, seveda, overclockate. Sicer je za overclockanje ravno tako dober kakšen PowerStrip, toda ta programček je namenjen posebej eni kartici in tako ima kar nekaj prednosti. Dobite ga tukaj, pred uporabo pa si le dobro oglejte vso dokumentacijo!Predlagam, da pred uporabo obvezno pogledate NiggerBobov komentar k novici [>:D].

1 komentar